Home / toplijsten / Beste Koelkasten / Beste No Frost koelkast

De beste No Frost koelkasten van 2024

Beste No Frost koelkast

Een van de handigste functionaliteiten van een koelkast met vriezer is de No Frost functie. Om die reden is HuishoudBoulevard op zoek gegaan naar de beste No Frost koelkasten.

 

In de meeste gevallen is dit een koelvriescombinatie, Amerikaanse koelkast of inbouw koelkast. In deze top 10 nemen wij diverse koelkasten mee. Zo kijken we onder andere naar de beste koelvriescombinatie met No Frost.

 

Maar wat is dat nu precies een No Frost koelkast en hoe werkt deze? Hier geven wij eerst antwoord op.

Wat is een No Frost koelkast en hoe werkt het?

Een apparaat met No Frost zuigt de lucht en het aanwezige vocht uit het vriesgedeelte op. Zo ontstaat er geen ijsvorming in het vriesvak.

 

De vriezer ontdooit regelmatig waardoor het ijs verdampt. Dit is mede dankzij de ventilator. Deze blaast koude droge lucht in het vriesgedeelte. Hierdoor ontstaat er geen laag ijs aan de binnenkant van het vriesgedeelte. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer het vriesgedeelte hoeft te ontdooien.

 

Een koelkast met No Frost functie is misschien iets duurder in de aanschaf, maar zorgt ervoor dat je deze minder hoeft te onderhouden. Dit scheelt veel tijd die aan zinnigere zaken kunt besteden!

 

No Frost Functionaliteit.

De top 10 beste No Frost koelkasten en koelvriescombinaties van 2024

HuishoudBoulevard heeft gekeken naar de beste No Frost koelkasten, koelvriescombinaties, Amerikaanse koelkasten en inbouw koelkasten. Hieruit komt naar voor dat de beste No Frost koelkast van 2024 van het merk Bosch is.

 

 

Zo is de nummer 1 in onze toplijst de Bosch KGN49AIDP. Dit model heeft alles wat je van een No Frost koelkast kan verwachten.

 

 

De top 10 beste No Frost koelkasten van het moment ziet er als volgt uit:

 

  1. Bosch KGN49AIDP
  2. Samsung BRB26705EWW/EF
  3. ETNA KCV178NZWA
  4. Siemens KA93GAIEP
  5. Beko KCHA270K30XBN
  6. Samsung RB34A7B5D41 Bespoke
  7. Haier HDW1620DNPD
  8. ETNA KCS6178NF
  9. Samsung RB34T605CB1
  10. Veripart VPSBS177Z

1. Bosch KGN49AIDP

De Bosch KGN49AIDP is de beste No Frost koelvriescombinatie met verschillende speciale functionaliteiten. Hij is geschikt voor de boodschappen van 5 of meer personen met zijn netto inhoud van 438 liter. Hiervan is 330 liter koelgedeelte en 108 liter vriesgedeelte.

 

Deze No Frost koelkast van Bosch heeft een topklasse bouwkwaliteit, wat betekent dat hij jarenlang meegaat. Het maximale geluidsniveau van dit model is 38 dB, wat redelijk stil is. Hij beschikt over uitneembare plateaus die gemaakt zijn van veiligheidsglas. Deze zijn eenvoudig schoon te maken.

 

Een ander voordeel van de Bosch KGN49AIDP is de vershoudzone, waar je verse boodschappen in kwijt kunt zoals vis, vlees, groente en fruit. Tot slot beschikt het apparaat ook over een superkoel en supervries functie.

 

Zoek je specifiek een koelvriescombinatie? Bekijk dan onze toplijst ‘beste koelvriescombinaties’.

+ Super stil met een geluidsniveau van 38 dB

+ Zeer ruime vershoudzone

+ Handig open deur alarm

 1. Het waterreservoir moet na gebruik direct worden leeggemaakt.
 2. De stofzuiger maakt relatief veel lawaai.

Merk: Bosch

Kleur: Zilver

Afmetingen: 203 cm hoog, 70 cm breed en 67 cm diep

Gewicht: 90,765 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

2. Samsung BRB26705EWW/EF

Deze Samsung BRB26705EWW/EF is de beste inbouw No Frost koelvriescombinatie van 2024. Hij heeft een netto inhoud van 267 liter, waarvan 193 liter aan koelgedeelte en 74 liter vriesgedeelte. Dit is ruim voldoende voor een gezin van 5 personen of meer.

 

 

Het apparaat is wit van kleur en heeft een sleepdeur scharniersysteem. Hij beschikt daarnaast over een open deuralarm, waardoor je deur van het apparaat nooit meer open laat staan.

 

 

De Samsung BRB26705EWW/EF heeft een topklasse koel- en bouwkwaliteit. Dit betekent dat hij lang meegaat en extreem goed je boodschappen koelt. Het vriesgedeelte van het apparaat beschikt over de supervriezen functie, zodat je extra snel je aankopen invriest.

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over een handige vershoudzone

+ Extreem laag geluidsniveau van 35 dB

–  Niet geschikt voor IKEA keukens

Merk: Samsung        

Kleur: Wit

Afmetingen: 177,5 cm hoog, 54 cm breed en 55 cm diep

Gewicht: 69,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Bekijk het product op:

3. ETNA KCV178NZWA

Op zoek naar een zeer goedkope koelvriescombinatie met No Frost? Dan is de ETNA KCV178NZWA de ideale keuze!

 

Dit model beschikt zelfs over een handige waterdispenser met waterreservoir waaruit je een ijskoud glaasje water kunt halen. Het waterreservoir zorgt ervoor dat je deze niet op de waterleiding hoeft aan te sluiten.

 

De koelkast heeft een netto inhoud van 292 liter, waarvan 207 liter koelgedeelte en 85 liter vriesgedeelte. Dit is geschikt voor de boodschappen van 3 á 4 personen. Hij is daarnaast een licht gewicht met een gewicht van 57 kg. Hierdoor is het apparaat eenvoudig te verplaatsen met twee personen, nadat hij in de keuken staat.

+Spotgoedkoop

+ Handige waterdispenser

+ Uitneembare plateaus, die eenvoudig zijn schoon te maken

– Niet erg energiezuinig met energieklasse F

– Geen open deur alarm

Merk: ETNA

Kleur: Zwart

Afmetingen: 178,5 cm hoog, 59 cm breed en 59,5 cm diep

Gewicht: 57 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

4. Siemens KA93GAIEP

De Siemens KA93GAIEP is de eerste No Frost Amerikaanse koelkast op onze lijst. Dit apparaat heeft een hogere prijs, maar wel alle functionaliteiten die je kan verwachten van een Amerikaanse koelkast.

 

Zo beschikt hij over een water- en ijsdispenser, zodat je altijd ijsblokjes en water tot je beschikking hebt. Daarnaast heeft hij een handige minibar. Hierdoor hoef je niet de gehele koelkast deur open te maken om een koud biertje uit het apparaat te halen.

 

De Siemens KA93GAIEP heeft een netto inhoud van 560 liter, waarvan 369 liter koelgedeelte en 191 liter vriesgedeelte. Hierdoor heb je enorm veel ruimte voor al je boodschappen. Het apparaat beschikt daarnaast ook over een handig open deuralarm.

+ Water- en ijsdispenser

+ Enorm veel ruimte in de koelkast

+ Superkoel- en supervries functionaliteit

–  Geen vershoudzone

Merk: Siemens

Kleur: Zilver

Afmetingen: 178,7 hoog, 90,8 breed en 70,7 diep

Gewicht: 121 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 42 dB

Bekijk het product op:

5. Beko KCHA270K30XBN

Deze No Frost koelvriescombinatie van Beko is enorm goedkoop en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Met een netto inhoud van 251 liter heb je genoeg ruimte voor de boodschappen van een gezin van 3 á 4 personen. Hiervan is 175 koelgedeelte en 76 liter vriesgedeelte.

 

De Beko KCHA270K30XBN beschikt over handige uitrekbare en uitneembare plateaus gemaakt van veiligheidsglas. Met een geluidsniveau van 38 dB is hij ook nog eens relatief stil.

 

Een ander voordeel van dit model is de roestvrijstalen deur en behuizing. Dit materiaal is eenvoudig schoon te maken en gaat een stuk langer mee dan alternatieve materialen.

+ RVS deur en behuizing

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over antibacteria tegen schimmels en bacteriën

–  Niet energiezuinig met energieklasse F

Merk: Beko

Kleur: Zilver

Afmetingen: 170,8 cm hoog, 54 cm breed en 57,4 diep

Gewicht: 54 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

6. Samsung RB34A7B5D41 Bespoke

Deze energiezuinige No Frost retro koelvriescombinatie heeft de naam Samsung RB34A7B5D41 Bespoke. Hij heeft een extra speciaal design en is erg stijlvol met zijn glazen deur.

 

Het apparaat heeft een netto inhoud van 344 liter, waarvan 230 liter koelgedeelte en 114 liter vriesgedeelte. Hij beschikt over handige uitneembare plateaus en een flessenrek. Daarnaast is dit model zeer energiezuinig met energieklasse D.

 

De Samsung RB34A7B5D41 Bespoke heeft een laag geluidsniveau van 35 dB en heeft een koolstoffilter. Deze filtert de nare luchtjes, zodat de koelkast niet snel gaat stinken. Het apparaat heeft ook een handig open deur alarm. Hierdoor zal je de deur niet snel open laten staan.

+ Mooi design

+ Zeer zuinig met energieklasse D

+ Beschikt over een vershoudzone

Merk: Samsung

Kleur: Blauw

Afmetingen: 185.3 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep

Gewicht: 80 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Bekijk het product op:

7. Haier HDW1620DNPD

De Haier HDW1620DNPD is een No Frost koelvriescombinatie met een netto inhoud van 377 liter. Hiervan is 119 liter vriesgedeelte en 258 liter koelgedeelte. Het apparaat beschikt over een superkoel- en supervries functionaliteit. Waardoor je de boodschappen extra snel invriest en koelt.

 

De energieklasse van dit model is klasse D, wat hem zeer energiezuinig maakt. Daarnaast beschikt hij over een open deuralarm. Het apparaat heeft 4 uitneembare en uitrekbare plateaus gemaakt van veiligheidsglas. De deurvakken van de Haier HDW1620DNPD zijn gemaakt van kunststof.

 

Een ander groot voordeel van dit toestel is het maximale geluidsniveau. Hij maakt maximaal 36 dB aan geluid, wat voor een koelkast aan de lage kant is.

+ Energiezuinig met energieklasse D

+ Topklasse koelkwaliteit

+ Groot aantal plateaus

–  Geen vershoudzone voor de verse boodschappen

Merk: Haier

Kleur: Zwart

Afmetingen: 200 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep

Gewicht: 75 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau:  36 dB

Bekijk het product op:

8. ETNA KCS6178NF

De volgende inbouw No Frost koelvriescombinatie is de ETNA KCS6178NF. Deze inbouw koelkast heeft een totale netto inhoud van 243 liter, waarvan 180 liter aan koelgedeelte en 63 liter aan vriesgedeelte. Dit laatste gedeelte beschikt over een supervriezen functionaliteit.

 

Hij heeft daarnaast een vershoudzone die geschikt is voor groente en fruit. Een ander voordeel zijn de uitneembare plateaus gemaakt van veiligheidsglas die eenvoudig zijn schoon te maken. Daarnaast zijn de deurvakken van de koelkast van kunststof gemaakt. De deur van dit model beschikt over een sleepdeur scharniersysteem.

+ Handige vershoudzone voor groente en fruit

+ Zeer goed vriesgedeelte

+ Supervriezen functionaliteit

–  Basisklasse koelkwaliteit

Merk: ETNA

Kleur: Wit

Afmetingen: 177 cm hoog, 54 cm breed en 54,5 cm diep

Gewicht: 54 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 41 dB

Bekijk het product op:

9. Samsung RB34T605CB1

De Samsung RB34T605CB1 is een koelvriescombinatie die natuurlijk ook over de No Frost functionaliteit beschikt. Deze koelkast is volgens de Consumentenbond de beste koop binnen zijn productklasse.

 

Met een netto inhoud van 344 liter kan je de boodschappen van zeker 5 personen kwijt. De netto inhoud van het vriesgedeelte is 114 liter en het koelgedeelte is 230 liter. Het apparaat heeft een topklasse koel- en bouwkwaliteit. Daarnaast beschikt hij ook over een koolstoffilter tegen vieze luchtjes.

 

De Samsung RB34T605CB1 beschikt daarnaast over antibacteria tegen schimmels en bacteriën. De deurvakken zijn gemaakt kunststof en het apparaat heeft uitneembare plateaus gemaakt van veiligheidsglas. Dit model is zeker een aanrader, want hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, een goede energieklasse en een laag geluidsniveau!

+ Extreem goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Handig flessenrek

+ Beschikt over een open deuralarm

–  Geen weergave van de binnentemperatuur

 

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep.

Gewicht: 68 kg

Energieklasse: C

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Bekijk het product op:

10. Veripart VPSBS177Z

De laatste koelkast met No Frost op onze lijst is de Veripart VPSBS177Z. Deze Amerikaanse koelkast heeft een zeer grote netto inhoud van 562 liter, waarvan 359 liter koelgedeelte en 203 liter vriesgedeelte.

 

Het apparaat beschikt over een open deuralarm en antibacteria. Daarnaast heeft hij een super- koelen en vriezen functionaliteit. In de koelkast kan je eenvoudig de temperatuur zien dankzij een display.

 

Dit model heeft geen uitneembare plateaus, maar ze zijn wel gemaakt van veiligheidsglas. Daarnaast zijn de deurvakken een deel van veiligheidsglas en een deel van kunststof. Deze Amerikaanse koelkast is relatief goedkoop voor deze productklasse.

 

Zie je liever een lijst met alleen maar Amerikaanse koelkasten? Bekijk dan onze toplijst ‘beste Amerikaanse koelkasten’.

+ Handig open deuralarm

+ Antibacteria tegen schimmels en bacteriën

+ Goedkoop voor een Amerikaanse koelkast

–  Geen water- of ijsdispenser, wat de meeste Amerikaanse koelkasten wel hebben

Merk: Veripart

Kleur: Zilver

Afmetingen: 177 cm hoog, 91,2 cm breed en 70,4 cm diep

Gewicht: 86 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

Op zoek naar andere koelkasten? HuishoudBoulevard is dé expert!

HuishoudBoulevard is dé expert op het gebied van huishoudelijke artikelen. Van de beste afzuigkappen tot aan de beste koelkasten.

 

Zo hebben wij verschillende toplijsten samengesteld van bijvoorbeeld de beste inbouw koelkasten of de beste vrijstaande koelkasten. Bekijk ze nu en kom te weten wat de beste koelkastne van het moment zijn!

 

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.