Home / toplijsten / Beste Koelkasten / Vrijstaande koelkast

De beste vrijstaande koelkast 2024: de top 10

beste vrijstaande koelkasten

Op zoek naar de beste vrijstaande koelkast van 2024? HuishoudBoulevard heeft een lijst gemaakt met de beste opties van het moment. Vrijstaande koelkasten zijn er in verschillende soorten, maten en van veel verschillende merken.

 

 

De soorten vrijstaande koelkasten die wij in deze lijst bespreken zijn: standaard koelkasten en koelvriescombinaties. Ben je op zoek naar een vrijstaande Amerikaanse koelkast? Hiervoor hebben wij een aparte lijst gemaakt! Bekijk onze toplijst ‘beste Amerikaanse koelkast’.

 

 

Ben je enkel geïnteresseerd in koelvriescombinaties? Bekijk dan onze toplijst ‘beste koelvriescombinatie’.

 

 

Waarom een vrijstaande koelkast?

 

Het grootste voordeel van een vrijstaande koelkast is dat je hem kan neerzetten waar je zelf wil. Je bent niet afhankelijk van je keukenkastjes. Daarnaast zijn vrijstaande koelkasten over het algemeen energiezuiniger en soms zelfs voordeliger dan inbouwmodellen.

 

 

De top 10 beste vrijstaande koelkasten 2024

 

De beste vrijstaande koelkast van 2024 is volgens HuishoudBoulevard de: Samsung RL38A7B5BB1/EG. Hieronder staat een opsomming van de top 10 beste vrijstaande koelkasten:

 

  1. Samsung RL38A7B5BB1/EG
  2. Siemens KG49NAIDP
  3. Bosch KGN49AIDP
  4. Siemens KG39E8XBA
  5. Samsung RR39A746341 Bespoke
  6. Liebherr Re 5020-20
  7. Whirlpool W7X 94T KS
  8. AEG RKB333E2DX
  9. Hoover HL 1854 DX
  10. AEG RKB539F1DX

1. Samsung RL38A7B5BB1/EG

De beste vrijstaande koelkast met vriezer is de Samsung RL38A7B5BB1/EG. Dit model heeft een zeer grote koel- en vriesruimte. In totaal heeft het apparaat een netto inhoud van 387 liter. Waarvan 273 liter koelgedeelte en 114 liter vriesgedeelte. Hierdoor kun je met een groot gezin alle wekelijkse boodschappen met gemak kwijt.

 

De koelkast heeft een zeer laag geluidsniveau van 35 dB en beschikt over energieklasse B. Hierdoor is het een energiezuinige koelkast waar je ongeveer 60,3 euro per jaar energiekosten aan kwijt bent.

 

Het apparaat beschikt over de no-frost functionaliteit, waardoor je hem niet hoeft te ontdooien. Dit scheelt weer tijd in het onderhoud.

 

Daarnaast beschikt hij over Samsung Metal Cooling. Dit is een plaat achter in de koelkast die zorgt voor een constante temperatuur binnen het apparaat. Tevens zorgt deze plaat ervoor dat koude lucht niet ontsnapt wanneer de deur openstaat.

+ Beschikt over een super- vries en koel functionaliteit.

+ Laag geluidsniveau, waardoor je geen last hebt van het geluid

+ Heeft een koolstoffilter, waardoor de koelkast niet gaat stinken

+ Beschikt over een open deuralarm, waardoor je de deur niet vergeet te sluiten

– Geen flessenrek bijgeleverd

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 203 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep

Gewicht: 94 kg

Energieklasse: B

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Bekijk het product op:

2. Siemens KG49NAIDP

De Siemens KG49NAIDP is een enorm ruime vrijstaande koelkast. Met een netto inhoud van 435 liter kun je de boodschappen van zeker 5 personen of meer kwijt. Het koelgedeelte heeft een inhoud van 330 liter en het vriesgedeelte 105 liter. Daarnaast is het maximale geluidsniveau 38 dB.

 

Wat deze koelkast nu echt speciaal maakt is de smart bediening. Je kan dit apparaat bedienen op afstand met een app op je telefoon. Hierdoor kan je vanaf de supermarkt de temperatuur van de koelkast alvast verlagen!

 

Het apparaat beschikt over energieklasse D. Hierdoor ben je gemiddeld 93,15 euro kwijt aan energiekosten per jaar. De koelkast is van een topklasse bouw- en koelkwaliteit. Hierdoor gaat hij extra lang mee en koelt hij zeer goed. Dit maakt deze vrijstaande koelkast een echte aanrader!

+ Handig flessenrek is inbegrepen

+ Beschikt over super- koelen en vriezen functionaliteit

+ Uitneembare en uitrekbare plateaus

+ Heeft een open deur alarm

– Geen koolstoffilter tegen vieze luchtjes

Merk: Samsung

Kleur: Zilver

Afmetingen: 203 cm hoog, 70 cm breed en 67 cm diep

Gewicht: 90,36 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

3. Bosch KGN49AIDP

De Bosch KGN49AIDP is een koelvriescombinatie met een netto inhoud van 438 liter. Hiervan is 330 liter koelgedeelte en 108 liter vriesgedeelte. Dit maakt hem zeer geschikt voor de grotere gezinnen.

 

De koelkast beschikt over energieklasse D, waardoor je ongeveer 93,15 euro per jaar kwijt bent aan de energiekosten. De deur van de koelkast is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor je hem gemakkelijk kan schoon maken. Daarnaast gaan RVS deuren vaak langer mee dan alternatieven.

 

De Bosch KGN49AIDP heeft een topklasse bouwkwaliteit en een middenklasse koelkwaliteit. Bij de koelkast wordt een flessenrek, eierrek en een ijsblokjeshouder meegeleverd. Hierdoor hoef je geen extra accessoires aan te schaffen. 

+ Uitneembare en uitrekbare plateaus

+ Relatief lange kabel van 2,4 meter

+ Handige vershoudzone voor vlees, groente, fruit en vis

+ Beschikt over de super- koelen en vriezen functionaliteit

– Plastic deurvakken die meestal sneller kapot gaan, dan deurvakken van veiligheidsglas

Merk: Bosch

Kleur: Zilver

Afmetingen: 203 cm hoog, 70 cm breed en 67 cm diep

Gewicht: 90,765 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

4. Siemens KG39E8XBA

Zoek je een zuinige vrijstaande koelkast? Dan is de Siemens KG39E8XBA een zeer goede optie. Het apparaat heeft energieklasse B, wat hem enorm energiezuinig maakt. Hierdoor ben je ongeveer 53,55 euro per jaar kwijt aan energiekosten.

 

Dit model heeft een netto inhoud van 343 liter, waarvan 249 liter koelgedeelte betreft en 94 liter vriesgedeelte. De koelkast is makkelijk in te delen dankzij de handige uitneembare en uitrekbare plateaus. Daarnaast beschikt hij ook over een flessenrek.

 

De Siemens KG39E8XBA heeft een topklasse koelkwaliteit en een middenklasse bouwkwaliteit. Daarnaast beschikt hij ook over een open deuralarm, dat ervoor zorgt dat je de deur van het apparaat nooit meer open laat staan. Het geluidsniveau van het model is 38 dB, hierdoor heb je weinig last van lawaai.

+ Deur van roestvrijstaal, die simpel schoon te maken is

+ Topklasse koelkwaliteit, waardoor je boodschappen extra snel koud worden

+ Vershoudzone die geschikt is voor vlees, vis, fruit en groente

+ Het apparaat beschikt over energiebesparingsfuncties

– Geen no-frost, dus je moet de koelkast 2x per jaar ontdooien

Merk: Siemens

Kleur: Zwart

Afmetingen: 201 cm hoog, 60 cm breed en 65 cm diep

Gewicht: 84,86 kg

Energieklasse: B

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

5. Samsung RR39A746341 Bespoke

De Samsung RR39A746341 Bespoke is de beste vrijstaande koelkast zonder vriezer in onze toplijst. Dit apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is ideaal voor mensen die al een vriezer in huis hebben.

 

De netto inhoud van dit apparaat is 387 liter. Tevens beschikt hij over een koolstoffilter tegen vieze luchtjes. Zo kan je makkelijk Franse kaas in de koelkast bewaren, zonder dat iemand er last van heeft.

 

Het model heeft een superkoel functionaliteit en een topklasse bouw- en koelkwaliteit. Hierdoor gaat hij extra lang mee en koelt hij zeer goed. Het apparaat heeft energieklasse E, dit lijkt niet erg energiezuiniger, maar omdat hij niet over een vriezer beschikt ben je ongeveer 54 euro aan energiekosten per jaar kwijt.

+ Strak design en een unieke blauwe kleur

+ Zeer ruim model voor een vrijstaande koelkast

+ Glazen deur, wat de koelkast een luxe uitstraling geeft

+ Hevelgreep, waardoor de deurrubbers minder snel slijten

– Vershoudzone is alleen geschikt voor groente en fruit

Merk: Samsung

Kleur: Blauw

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,5 cm breed en 69,4 cm diep

Gewicht: 85,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

6. Liebherr Re 5020-20

De Liebherr Re 5020-20 is een vrijstaande 1-deurs koelkast zonder vriezer of vriesvak. Het koelgedeelte van het apparaat heeft een netto inhoud van 349 liter. Daarnaast beschikt hij over een super koelen functie.

 

Dit model heeft 4 uitrekbare en uitneembare plateaus gemaakt van veiligheidsglas. Het apparaat heeft een middenklasse koelkwaliteit en een vershoudzone geschikt voor groente en fruit. De deur is gemaakt van metaal met coating, hierdoor beschadigd hij minder snel dan een deur van kunststof.

 

Bij deze koelkast wordt een flessenrek en een eierrekje meegeleverd. Hierdoor hoef je geen extra accessoires aan te schaffen.

+ 5 jaar extra garantie, dankzij een speciale actie van Liebherr

+ Laag geluidsniveau van 36 dB

+ Beschikt over een open deuralarm

+ Heeft een koolstoffilter tegen nare luchtjes

– Heeft kunststof deurvakken die sneller kapot gaan, dan deurvakken van glas

Merk: Liebherr

Kleur: Wit

Afmetingen: 165,5 cm hoog, 59,7 cm breed en 67,5 cm diep

Gewicht: 61,1 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 36 dB

Bekijk het product op:

7. Whirlpool W7X 94T KS

Op zoek naar een stille vrijstaande koelkast met vriezer? Dan is de Whirlpool W7X 94T KS een zeer goede optie. Dit apparaat heeft een enorm laag geluidsniveau van maar 33 dB. Hierdoor heb je geen last van het lawaai dat dit model maakt.

 

De W7X 94T KS van Whirlpool heeft een netto inhoud van 367 liter. Hiervan is 263 liter koelgedeelte en 104 liter vriesgedeelte. Dit laatste gedeelte beschikt over de no-frost functionaliteit.

 

Het apparaat is met energieklasse C zeer zuinig. Zo ben je voor deze koelvriescombinatie 72,9 euro per jaar ongeveer kwijt aan de energiekosten. Het model heeft een vershoudzone die geschikt is voor groente, fruit, vlees en voor vis. Tevens zit er een ingebouwd flessenrek in de koelkast, waar je met gemak je wijnflessen kwijt kan.

+ Enorm laag geluidsniveau van 33 dB

+ Roestvrijstalen deur die niet snel beschadigd

+ Topklasse bouw- en koelkwaliteit

+ Makkelijk zelf in te delen door de uitneembare en uitrekbare plateaus

– Heeft maar 1 vriesvak

Merk: Whirlpool

Kleur: Zwart

Afmetingen: 202,7 cm hoog, 59,6 cm breed en 67,8 cm diep

Gewicht: 92 kg

Energieklasse: C

Maximaal geluidsniveau: 33 dB

Bekijk het product op:

8. AEG RKB333E2DX

Wil je een grote, maar wel een goedkope vrijstaande koelkast? Kies dan voor de AEG RKB333E2DX. Dit apparaat heeft een netto inhoud van 309 liter en beschikt over luchtcirculatie, waardoor ieder plateau even koel is.

 

Het model beschikt niet over speciale functies, maar dit zie je zeker terug in de prijs. Een van de weinige functies waarover hij wel beschikt is de super koel functionaliteit.

 

Het apparaat is eenvoudig in te delen dankzij de 5 uitneembare plateaus. Deze zijn gemaakt van veiligheidsglas, waardoor ze meer gewicht kunnen dragen dan een plastic plateau.

 

De AEG RKB333E2DX heeft energieklasse E. Dit klinkt niet energiezuinig, maar met jaarlijkse energiekosten van 50,4 euro valt dit reuze mee. Dit heeft ermee te maken dat deze koelkast niet over een vriezer beschikt en een minder grote inhoud heeft.

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Veel plateaus voor al je boodschappen

+ Maakt gebruik van luchtcirculatie, waardoor het door de hele koelkast even koud is

+ Super koel functie voor extra snelle koude drankjes

– Geen vershoudzone

Merk: AEG

Kleur: Zilver

Afmetingen: 155 cm hoog, 59,5 cm breed en 66,7 cm diep

Gewicht: 92 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

9. Hoover HL 1854 DX

De Hoover HL 1854 DX is een vrijstaande koelkast zonder vriezer. Het apparaat heeft een netto inhoud van 359 liter wat hem zeer geschikt maakt voor grote gezinnen. Dit model beschikt over luchtcirculatie, waardoor elk plateau even koel is.

 

Het toestel heeft energieklasse E en je bent ongeveer 53,1 euro kwijt per jaar aan energiekosten. Daarnaast beschikt hij over een koolstoffilter tegen nare luchtjes, een open deuralarm en een handig flessenrek.

 

De Hoover HL 1854 DX heeft uitneembare en uitrekbare plateaus. Deze zijn eenvoudig schoon te maken. Hij heeft ook een super koel functie, zodat alle boodschappen extra snel gekoeld kunnen worden. Een ander voordeel van het apparaat is het lichte gewicht. Zo weegt hij maar 64 kilo.

+ Soft closing deur, waardoor hij met een klein tikje automatisch sluit

+ Hevelgreep, waardoor de deurrubbers langer meegaan

+ Koolstoffilter om een stinkende koelkast tegen te gaan

+ Energiebesparingsfuncties

– Korte stroomkabel (1,6 meter), waardoor hij dicht bij een stopcontact moet staan

Merk: Hoover

Kleur: Zwart

Afmetingen: 185 cm hoog, 60 cm breed en 70 cm diep

Gewicht: 64 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

10. AEG RKB539F1DX

Met de AEG RKB539F1DW haal je een grote vrijstaande koelkast in huis. Het apparaat heeft een netto inhoud van 390 liter. Hij beschikt niet over een vriezer, dus alle inhoud is koelruimte. Dit model heeft energieklasse F, wat er op neer komt dat je ongeveer 68,4 euro kwijt bent aan energiekosten per jaar.

 

Deze koelkast heeft 4 uitneembare plateaus en heeft 2 groentelades. Daarnaast beschikt hij over een flessenrek. Het materiaal van de deur is van roestvrijstaal, waardoor hij minder snel zal beschadigen. Daarnaast is de deur daardoor eenvoudig schoon te maken.

 

Het apparaat heeft een open deuralarm, een super koelfunctie en maakt gebruik van luchtcirculatie.

+ Zeer licht voor een vrijstaande koelkast met 63,1 kg

+ Afgedekte condensor, waardoor de condensor niet afgestoft hoeft te worden

+ Geschikt voor garage of schuur mits de temperatuur boven de 10°C ligt

+ Handig open deur alarm

– Met energieklasse F, niet erg energiezuinig

Merk: AEG

Kleur: Zilver

Afmetingen: 186 cm hoog, 59,5 cm breed en 63,5 cm diep

Gewicht: 63,1 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 38 dB

Bekijk het product op:

Liever een ander soort koelkast?

Ben je toch op zoek naar een ander soort koelkast dan een vrijstaande koelkast? HuishoudBoulevard heeft toplijsten voor verschillende soorten koelkasten. Zo hebben we een lijst met de beste koelkast tafelmodel, maar ook over de beste inbouw koelkast.


Wil je graag weten wat de beste koelkasten over het algemeen zijn? Bekijk dan onze toplijst beste koelkasten.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.