Home / toplijsten / Beste Koelkasten / De beste inbouw koelkast: de top 10

De beste inbouw koelkast: de top 10 van 2024

beste inbouw koelkast

Op zoek naar een nieuwe koelkast en wil je graag weten wat de beste inbouw koelkast is? Dan heeft HuishoudBoulevard een mooie toplijst samengesteld met de beste inbouw koelkasten! Dit soort koelkasten zijn er in verschillende modellen en maten.

Wil je meer over koelkasten weten en welke modellen en soorten er allemaal zijn? Lees dan onze blog: soorten koelkasten.

Een inbouw koelkast is een koelkast die is ingebouwd achter de deur van je keukenkast. Doordat de deur van de koelkast aan de deur van je keukenkast wordt bevestigd past het helemaal bij het interieur en design van je keuken.

Hieronder staat een opsomming van de top 10 beste inbouw koelkasten van 2023 volgens HuishoudBoulevard. Benieuwd naar de voor- en nadelen per koelkast? Lees dan gerust verder!

  1. Bosch KIR31AFF0
  2. Samsung BRB26713DWW/EF
  3. Bosch KUL15ADF0
  4. Miele KFN 7714 F
  5. ETNA KKS4122
  6. AEG SKB410F1AS
  7. Beko B1753N
  8. Liebherr IRSf 3900-20
  9. Miele KF 7731 E
  10. Miele K 7303 F Selection

Welke modellen en maten inbouw koelkasten zijn er?

Er zijn in totaal drie inbouw koelkast modellen:

 

  1. 1-deurs
  2. Koelvriescombinatie
  3. Onderbouw

 

Deze komen weer voor in verschillende maten. De meest voorkomende maten zijn:

 

 

  1. 88 cm hoogte
  2. 102 cm hoogte
  3. 122 cm hoogte
  4. 140 cm hoogte
  5. 178 cm hoogte

 

Scharniersystemen inbouw koelkast

 

Tevens hebben inbouw koelkasten twee soorten deursystemen. Zo heb je een sleepdeursysteem en een deur-op-deursysteem. Dit noemen ze scharniersystemen.

 

Wat is een sleepdeur systeem?

 

Het sleepdeursysteem zie je meestal in Nederland. Het systeem maakt gebruik van sleeprails. Het zijn twee deuren die afzonderlijk van elkaar bewegen, de koelkastdeur en de paneeldeur. Bij dit soort systeem is het belangrijk dat de kast waarin de inbouw koelkast komt is voorzien van scharnieren.

 

Wat is een deur-op-deur systeem koelkast?

 

Bij het minder voorkomende deur-op-deursysteem zit de paneeldeur direct op de koelkast gemonteerd. De deuren kunnen dus niet afzonderlijk van elkaar bewegen. In dit geval gebruik je alleen de scharnieren van de koelkastzelf en niet van de paneeldeur.

Top 10 beste inbouw koelkasten van 2023

1. Bosch KIR31VFE0

Het beste merk inbouw koelkast van het moment komt van het merk: Bosch. De Bosch KIR31VFE0 is een mooie 1-deurs inbouw koelkast met een deur-op-deur scharniersysteem. Met een hoogte van 102 cm is het de beste inbouw koelkast van dit formaat.

 

Hij is muisstil met zijn geluidsniveau van 35 decibel, waardoor je amper doorhebt dat hij aanstaat. De koelkast beschikt over heldere led verlichting, waardoor je zelfs in de nacht goed kan zien wat er in de koelkast ligt. Hij is geschikt voor 3 tot 4 personen met een netto inhoud van 165 liter.

 

De Bosch KIR31VFE0 heeft inklapbare en uitrekbare plateaus. Hierdoor maak je snel meer ruimte, wanneer je bijvoorbeeld een grote fles limonade in de koelkast wil zetten.

+ Topklasse bouwkwaliteit, hierdoor gaat hij super lang mee.

+ Topklasse koelkwaliteit, waardoor alles langer vers blijft.

+ Handige vershoudzone.

+ Beschikt over een open deur alarm.

– Heeft energieklasse E, wat niet super energiezuinig is.

Bekijk het product op:

2. Samsung BRB26713DWW/EF

De Samsung BRB26713DWW/EF is een fantastische inbouw koelkast die ook nog eens energiezuinig is met zijn energieklasse D.

 

Het betreft het model: koelvriescombinatie. Hierdoor heb je een koelkast en een vriezer in een apparaat. Dit is de beste inbouw koelvriescombinatie van onze toplijst!

 

Hij beschikt over een deur-op-deur systeem en heeft een hoogte van 178 cm, wat dit de beste inbouw koelkast van 178 cm maakt.

 

De inhoud van het koelgedeelte is 191 liter en de vriezer heeft een inhoud van 71 liter. Om die reden is de koelkast geschikt voor grote gezinnen van 5 of meer personen.

 

Ook maakt deze koelkast gebruik van de No Frost functionaliteit, waardoor je de koelkast nooit meer hoeft te ontdooien! Dit maakt de Samsung BRB26713DWW/EF de beste inbouw koelkast met vriezer.

+ Lage energieklasse.

+ Metal cooling, waardoor de koeltemperatuur constant blijft.

+ No Frost functionaliteit.

Relatief kleine vriesruimte.

Bekijk het product op:

3. Bosch KUL15ADF0

Met de Bosch KUL15ADF0 haal je een perfecte inbouw koelkast in huis voor 1 á 2 personen. Het betreft het model: onderbouw. Hierdoor is hij mooi weggewerkt onder het aanrecht in je keuken.

 

Het is de beste inbouw koelkast van 82 cm met een deur-op-deur scharniersysteem. Tevens heeft de koelkast een vriesvak, waardoor het ook nog eens de beste inbouw koelkast met vriesvak is!

 

Het koelgedeelte van de koelkast heeft een netto inhoud van 108 liter. De deur beschikt over een SoftClose-systeem, waardoor de deur rustig sluit en zelfs automatisch sluit bij een hoek van 20° of minder.

+ Handige uitneembare plateaus.

+ Vriesvak van 15 liter.

+ SoftClose-systeem.

Beschikt niet over de No Frost functionaliteit.

Bekijk het product op:

4. Miele KFN 7714 F

De eerste Miele koelkast in onze toplijst is de Miele KFN 7714 F. Deze inbouw koelvriescombinatie is ideaal voor de grotere gezinnen van 5 of meer personen. Met een koelkast inhoud van 187 liter en een vriezer inhoud van 67 liter is er plek genoeg voor al je boodschappen.

 

De koelkast heeft een hoogte van 178 cm en een handig open deur alarm. Daarnaast beschikt deze koelvriescombinatie ook over twee handige functionaliteiten: No Frost en supervriezen. Hierdoor hoef je de koelkast nooit meer te ontdooien en kan je extra snel iets invriezen.

+ Koelt en vriest super snel.

+ Handige No Frost functionaliteit.

+ Uitneembare plateaus.

Heeft energieklasse F, waardoor hij niet energiezuinig is.

Bekijk het product op:

5. ETNA KKS4122

De ETNA KKS4122 is een fantastische inbouw koelkast die geschikt is voor 3 á 4 personen. Het betreft het model 1-deurs en hij heeft een sleepdeur scharniersysteem.

 

Met een netto inhoud van 200 liter in het koelgedeelte is er genoeg ruimte voor al je boodschappen. De koelkast beschikt ook over een zeer ruime groentelade.

 

Het is de hoogst scorende inbouw koelkast van 122 cm in onze toplijst. Dit maakt de ETNA KKS4122 de beste inbouw koelkast van 122 cm.

 

Tot slot wordt er een eierrekje en ijsblokjeshouder meegeleverd. Deze hoef je dus niet meer apart aan te schaffen!  

+ Aanpasbare draairichting van de deur.

+ Groot koelgedeelte.

+ Extra ETNA garantie.

Niet erg energiezuinig met energieklasse F.

Niet erg energiezuinig met energieklasse F.

Bekijk het product op:

6. AEG SKB410F1AS

De enige AEG koelkast in onze toplijst is de AEG SKB410F1AS. Met deze inbouw 1-deurs koelkast haal je een relatief grote inbouw koelkast van 102 cm in huis.

Hij is geschikt voor 3 á 4 personen met een netto inhoud van 182 liter. De koelkast beschikt over een sleepdeur scharniersysteem.

Een groot voordeel van deze koelkast is dat hij flexibel is in te delen, dankzij de drie uitneembare plateaus. Deze kun je gemakkelijk van boven naar onder verplaatsen.

+ Laag geluidsniveau met 35 dB.

+ Handige groentelade.

+ Plateaus van veiligheidsglas.

Geen open deur alarm.

Bekijk het product op:

7. Beko B1753N

De Beko B1753N is de beste inbouw koelkast van 88 cm met vriesvak! De koelkast is geschikt voor een gezin van ongeveer 1 á 2 personen met een inhoud van 97 liter. Het vriesvakje heeft een netto inhoud van 12 liter.

 

De koelkast is een 1-deurs model en heeft een sleepdeur scharniersysteem. Hij beschikt ook over een relatief laag geluidsniveau met 35 dB. Hierdoor zul je de koelkast bijna niet horen.

 

Het apparaat heeft plateaus van veiligheidsglas. Deze platen zijn beter bestand tegen krassen en scheuren. Daarnaast wordt er ook een eierhouder meegeleverd en een groentelade.

+ Relatief goedkoop.

+ Handige klein vriesvakje.

+ Relatief laag geluidsniveau met 35 dB.

Niet geschikt voor grotere gezinnen.

Bekijk het product op:

8. Liebherr IRSf 3900-20

Deze Liebherr IRSf 3900-20 is een zeer mooie 1-deurs inbouw koelkast. Hij maakt gebruik van een sleepdeur scharniersysteem en heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit.

 

De koelkast heeft een superkoel functie, waardoor hij extra snel je boodschappen op de geschikte temperatuur brengt. Het betreft een inbouw koelkast van 88 cm hoog met een netto inhoud van 137 liter. Dit is geschikt voor 1 á 2 personen.

 

Het apparaat beschikt over een handige groentelade en heeft een duidelijke ingebouwde display.

+ Beschikt over een koolstoffilter tegen nare luchtjes.

+ Topklasse bouw- en koelkwaliteit.

+ Heeft een open deur alarm

De koelkast heeft energieklasse F, hierdoor is die niet energiezuinig.

Bekijk het product op:

9. Miele KF 7731 E

De Miele KF 7731 E is een inbouw koelvriescombinatie met een netto koelinhoud van 212. Dit is geschikt voor 5 of meer personen. Het vriesgedeelte van de koelkast heeft een netto inhoud van 54 liter.

 

Deze koelkast heeft een deur-op-deur scharniersysteem en heeft een hoogte van 178 cm. Daarnaast kan je de koelkast bedienen met je smartphone, dankzij de Miele@home app. Het is een van de weinige inbouw koelkasten met smart bediening.

Het apparaat beschikt over heldere binnenverlichting met led. Daarnaast wordt bij dit model ook een eierrekje meegeleverd.

 

Een ander groot voordeel van dit apparaat zijn de twee aparte koelcircuits. Dit zorgt voor een optimale koeling en de geur van de koelkast gaat hierdoor niet over in het vriesgedeelte.

+ Laag geluidsniveau met 35 dB.

+ Smart bediening met de Miele@home app.

+ Topklasse koelkwaliteit.

+ Handig flessenrek is inbegrepen

Relatief weinig vriesruimte van 54 liter

Bekijk het product op:

10. Miele K 7303 F Selection

De laatste inbouw koelkast in onze toplijst is de 1-deurs Miele K 7303 F Selection. Deze koelkast van 122 cm hoog maakt gebruik van een deur-op-deur scharniersysteem en is super stil met een geluidsniveau van 33 dB.

 

De koelkast heeft een netto inhoud van 211 liter en is hiermee geschikt voor de boodschappen van 3 á 4 personen. Daarnaast beschikt hij over een open deur alarm en zuinige led verlichting. Hierdoor kun je gemakkelijk je boodschappen vinden in het donker!

 

Het apparaat beschikt over een superkoel functionaliteit, zodat je de boodschappen extra snel kan koelen. Tevens wordt er een eierrekje meegeleverd.

+ Heeft een super koelen functie.

+ Super stil met een geluidsniveau van 33 dB.

+ Handige uitneembare plateaus.

Met energieklasse F is het geen energiezuinige koelkast.

Bekijk het product op:

Waarom kiezen voor een inbouw koelkast?

Een goede koelkast is voor ieder huishouden belangrijk. Maar waarom zou je voor een inbouw koelkast kiezen? 

 

Een inbouw koelkast heeft een groot voordeel en dat is dat je hem in de keuken kan wegwerken. Hierdoor gaat de koelkast in zijn geheel op in het design van je keuken. Dit maakt het apparaat onopvallend en hierdoor krijgt de keuken een strakker design.

Op zoek naar andere goede koelkasten?

Ben je op zoek naar andere goede koelkasten? Bekijk dan onze toplijst van de beste koelkasten. Of bekijk onze toplijst over ‘de beste No Frost koelkast‘.

 

Wil je toch liever een vrijstaande koelkast in plaats van een inbouw koelkast? Dan hebben wij ook een mooie toplijst gemaakt van de beste vrijstaande koelkast!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.