Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / De beste kleine stofzuigers van 2024: top 5

De beste kleine stofzuiger van 2024: onze top 5

beste kleine stofzuiger

Grote stofzuigers: ze kunnen zwaar, lomp en moeilijk de trap op te tillen zijn. Tel daarbij op dat ze ook nog eens flink wat plaats in beslag nemen. Een kleine stofzuiger kan goed van pas komen tijdens snelle schoonmaakbeurten, bij weinig opbergruimte en wanneer je behoefte hebt aan wat wendbaarheid. Om die reden hebben wij een toplijst gemaakt van de beste kleine stofzuiger!

 

Dus ben je op zoek naar de beste compacte stofzuiger? Dan is deze toplijst zeker iets voor jou! We bespreken verschillende mini stofzuigers, zoals de beste kleine stofzuiger met zak en de beste kleine stofzuiger zonder zak.  

Top 5 beste kleine stofzuigers

Speciaal voor jou heeft HuishoudBoulevard de 5 beste mini stofzuigers geselecteerd:

 

 

Per model bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van de kleine stofzuigers. Op het eind staat een overzichtelijke tabel met alle specificaties per model.

1. Philips FC9330/09 PowerPro Compact

De beste compacte stofzuiger in onze toplijst is de Philips FC9330/09 PowerPro Compact. Met dit model ben jij voortaan sneller klaar met stofzuigen. Dankzij de TriActive combiborstel zuigt de stofzuiger grof en fijn stof makkelijk op. Daarnaast opent de zoolplaat voorzichtig het tapijt én neemt de zijborstel ook gelijk plekken langs de muur mee.

 

Dankzij het gewicht van 4,5 kilo en zijn compacte formaat is deze stofzuiger gemakkelijk te gebruiken en weer op te bergen. Let er wel even op dat je je harde vloer met beleid schoonmaakt, aangezien er geen parketborstel bij geleverd wordt.

 

Tot slot beschikt de stofzuiger over een allergiefilter, wat hem uitermate geschikt maakt voor mensen met een stofallergie!

+ TriActive zuigmond waardoor je minder vaak over het oppervlakte hoeft te gaan om al het stof weg te krijgen

+ Makkelijk de trap op en af te tillen door zijn lichte gewicht (4,5 kg)

+ Anti-allergie filter

– Geluidsniveau van 76 decibel

– Geen parketborstel voor harde vloeren

– Niet geschikt voor dierenharen

2. Rowenta Compact Power XXL RO4853

De Rowenta Compact Power XXL RO4853 is de beste kleine stofzuiger zonder zak, omdat hij een compact design heeft en relatief licht is. Dit zorgt voor een hoge wendbaarheid tijdens je schoonmaakbeurt. Daarnaast til je hem ook gemakkelijk de trap op en af.

 

Deze stofzuiger wordt geleverd met verschillende opzetstukken, zoals een combiborstel voor alle vloertypes en een parketborstel speciaal voor kwetsbare, harde vloeren. De kieren- en meubelzuigmond zorgen ervoor dat jij voortaan alle moeilijk bereikbare plekjes kunt ontdoen van vuil.

 

Door de extra grote inhoud kun je gemakkelijk elk formaat woonruimte stofzuigen, zonder deze snel te moeten legen. Als de stofbak vol is, is deze in een paar stappen eenvoudig te legen. Zo kun je weer snel verder!

+ Te bedienen via het handvat, dus bukken hoeft niet meer

+ Parketborstel die je harde vloer beschermt tegen krassen

+ Zuigkracht blijft bij een redelijke volle stofbak gelijk

– Niet geschikt voor dierenharen

– Bij het legen van de stofbak komt stof vrij

3. Hoover Breeze 20 Parquet BR71_BR20

De volgende kleine stofzuiger in onze toplijst is de Hoover Breeze 20 Parquet BR71_BR20. Dit compacte model is goed te gebruiken op harde en houten vloeren, dankzij de bijgeleverde parketborstel.

 

Voor alle andere schoonmaakklussen, zoals kwetsbare meubels en moeilijk bereikbare plekjes, is er ook een opzetstuk. Daarnaast heeft deze mini stofzuiger een actieradius van 8 meter. Vaak wisselen van stopcontact is dus niet nodig.

 

Ook is dit model voorzien van cycloontechnologie. Hierdoor scheidt hij het stof van de lucht en hoef je het filter minder vaak te reinigen. Ben je klaar met schoonmaken? Dan kun je hem met de handige parkeerstand gemakkelijk aan de kant zetten.

+ Parketborstel die je harde vloer beschermt tegen krassen

+ Zachte afstofborstel voor kwetsbare meubels

+ Actieradius van 8 meter

– Niet geschikt voor dierenharen

– Geluidsniveau van 78 decibel

4. AEG VX6-2-CR-A

Heb je tapijt in huis of een viervoeter rondlopen? Dan is de AEG VX6-2-CR-A een ideale stofzuiger voor jou! Dankzij de draaiende borstels van de turboborstel, zijn vuil en dierenharen met gemak in de stofzak verdwenen.

 

De kierenzuigmond is extra breed. Dit betekent dat je jouw vensterbank moeiteloos stofvrij kunt maken!  Deze stofzuiger staat daarnaast los op wielen. Klem komen te zitten wanneer je de hoek om gaat, zit er dus niet meer in!

 

Een parketborstel heeft deze AEG kleine stofzuiger niet. Stofzuig je harde vloeren dus met beleid.

+ Geschikt voor dierenharen

+ Extra brede kierenzuigmond voor bijvoorbeeld de vensterbank

+ Kan de hoek om zonder klem te komen zitten

– Geluidsniveau van 76 decibel

– Geen parketborstel voor harde vloeren

5. Miele Boost CX1 Cat & Dog

De laatste, maar ook de duurste, compacte stofzuiger in onze toplijst is de Miele Boost CX1 Cat & Dog. De naam verklapt het waarschijnlijk al: deze stofzuiger is een goede keuze wanneer je een viervoeter in huis hebt lopen. Hij zuigt met veel gemak dierenharen eenvoudig op.

 

Met deze Miele stofzuiger kan je met gemakt moeilijk bereikbare hoekjes schoonmaken dankzij de verscheidene borstels die mee worden geleverd. Dit geldt ook voor meubels en zachte oppervlaktes. Er zit alleen geen borstel mee voor de wat hardere vloeren.

 

Bij deze kleine stofzuiger kan je de zuigkracht zelf instellen. Daarnaast kan je ook de stand van de vloerenzuigmond veranderen aan de hand van het type vloer. Zonder moeite kan je dus eenvoudig van schoonmaakklus switchen.

+ Geschikt voor tapijt en dierenharen

+ Geschikt voor kwetsbare meubels

+ Stand van de zuigkracht eenvoudig aan te passen

 

– Vrij zwaar (7,8 kg)

– Geen parketborstel voor harde vloeren

Belangrijkste kenmerken beste kleine stofzuigers

Specificaties Philips FC9330/09 PowerPro Compact Rowenta Compact Power XXL RO4853 Hoover Breeze 20 Parquet BR71_BR20 AEG VX6-2-CR-A Miele Boost CX1 Cat & Dog
Vermogen
900 watt
550 watt
700 watt
800 watt
890 watt
Kabellengte
6 meter
6,2 meter
5 meter
6 meter
7 meter
Garantie
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
Maximaal geluidsniveau
76 decibel
75 decibel
78 decibel
76 decibel
78 decibel
Type stofopvang
Zonder zak
Zonder zak
Zonder zak
Stofzak
Zonder zak
Capaciteit vuilopvang
1,5 liter
2,5 liter
2 liter
3,5 liter
1 liter
Gewicht
4,5 kilogram
5,45 kilogram
4,1 kilogram
4,26 kilogram
7,75 kilogram
Breedte
28,1 centimeter
27,6 centimeter
28,7 centimeter
29,3 centimeter
28,28 centimeter
Diepte
24,7 centimeter
29 centimeter
27 centimeter
23,8 centimeter
41,3 centimeter
Hoogte
41 centimeter
29,1 centimeter
41,2 centimeter
44,1 centimeter
28 centimeter
Adviesprijs
€109*
€129*
€99*
€164,99*
€331*

*= adviesprijs op het moment dat we deze tekst publiceerden, 20-09-2022. Dit kan op het moment van lezen veranderd zijn.

Wat is belangrijk bij een kleine stofzuiger?

Je bent op zoek naar een kleine stofzuiger. Misschien omdat je dit gemakkelijker vindt in het gebruik of omdat je te weinig opbergruimte hebt. Bij het kopen van een kleine stofzuiger zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten.

 

De belangrijkste aspecten bij het kiezen van een compacte stofzuiger zijn:

 

    1. De afmetingen bepalen natuurlijk hoe compact een model is. Let op: een stofzuiger die een hoog getal laat zien in de hoogte, kan nog steeds een compacte stofzuiger zijn.
    2. Het gewicht van de stofzuiger. Je kiest voor een kleine stofzuiger met een reden en waarschijnlijk vind je het dan ook belangrijk dat hij niet te zwaar is. Lichte stofzuigers zijn makkelijker in gebruik en om op te bergen.
    3. De opbergmogelijkheden van de stofzuiger. Kijk op welke manieren de stofzuiger opgeborgen kan worden. Heeft hij een parkeerstand? Kan hij zowel liggend als rechtop opgeborgen worden? Bekijk van tevoren waar jij de voorkeur aan geeft.
    4. Een verstelbare stofzuigerstang (telescoopbuis). Het opbergen van een stofzuiger is lastig wanneer de stofzuigerstang niet verstelbaar is. Hier moet je op letten dus!

Heeft een kleine stofzuiger minder zuigkracht?

Over het algemeen heeft een kleine stofzuiger niet minder zuigkracht. Enkele kleine stofzuigers, zoals de modellen van Philips en Rowenta, worden prima beoordeeld op hun zuigkracht. De reden hiervoor is dat je vaak niet meerdere keren over hetzelfde stuk vloer hoeft te gaan om het vuil weg te krijgen.

 

Gemiddeld gezien hebben kleine stofzuigers met zak vaak een grotere zuigkracht. Wanneer de zak vol is, neemt dit natuurlijk af.

 

Twijfel je tussen een stofzuiger met of zonder zak? HuishoudBoulevard schreef een blog waarin je alles kunt vinden over de stofzuiger met of zonder zak.

Dit waren de 5 beste kleine stofzuigers

Dit was onze toplijst van de 5 beste compacte stofzuigers van 2024. Hopelijk hebben we je verder geholpen in je zoektocht en race je binnenkort door je huiskamer met je gloednieuwe kleine stofzuiger.


Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze pagina met de beste stofzuigers.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.