Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / 5x de beste lichtgewicht stofzuiger!

5x de beste lichtgewicht stofzuiger!

beste lichtgewicht stofzuigers

Of je vloer nu tapijt heeft of niet, het is een feit dat er zich stof, vuil en haren van huisdieren (als je huisdieren hebt) ophopen. Hetzelfde geldt als je vloerkleden hebt. De oplossing om je vloeren schoon en hygiënisch te houden: investeren in een goede stofzuiger.

 

De beste lichtgewicht stofzuigers (vaak draagbare stofzuigers genoemd) ruimen vuil, stof, haar, kruimels en ander vuil op de vloer op, terwijl ze licht genoeg zijn om gemakkelijk van kamer naar kamer te dragen.

 

Het kiezen van een goede stofzuiger is ook gebaseerd op je persoonlijke voorkeur. Robotstofzuigers zijn meestal rond en laag bij de grond, maar de beste lichtgewicht stofzuigers zijn in allerlei vormen en maten:  van rechtopstaande stofzuigers en korfstofzuigers tot steelstofzuigers en snoerloze steelstofzuigers.

Wat zijn de beste lichtgewicht stofzuigers?

Een stofzuiger wordt als een lichtgewicht stofzuigers geclassificeerd wanneer de stofzuiger minder dan vijf kilo weegt. Bij steelstofzuigers geldt dat wij het onder de 3 kilo als een lichtgewicht stofzuiger hebben geclassificeerd.

1. Philips SpeedPro Max Aqua Series

De Philips SpeedPro Max Aqua series 8000 XC8149/01 is een lichtgewicht steelstofzuiger zonder een zak. Met de krachtige motor van deze steelstofzuiger kan je met gemak 80 minuten in de laagste stand stofzuigen.

 

Op de zuigmond van de stofzuiger is een verlichting aangebracht zodat je precies kan zien waar het vuil ligt! De zuigmond kan daarnaast ook voor 360 graden open, hierdoor stof je zowel voorwaarts als achterwaarts en opzij.

 

Tot slot zit er een dweilfunctie op de stofzuiger zodat je meteen het fijnstof of andere viezigheid van de vloer kan verwijderen. Wanneer het vuil echt hardnekkig is kan je het pedaaltje indrukken om voor een hogere vochtigheid te zorgen!

 1. Dweilen en stofzuigen tegelijk;
 2. Een lange gebruiksduur van 80 minuten in normale stand en 30 minuten in turbostand;
 3. De LED verlichting op de zuigmond van de stofzuiger
 1. Het waterreservoir moet na gebruik direct worden leeggemaakt.
 2. De stofzuiger maakt relatief veel lawaai.

2. AEG VX6-2-EB-C

De AEG VX6-2-EB-C is een traditionele stofzuiger met zak met een compact formaat waardoor de stofzuiger gemakkelijk is op te bergen.

 

Deze lichtgewicht stofzuiger is met zijn 4,3 kilo lichter dan de meeste andere traditionele stofzuigers waardoor je hem gemakkelijk naar boven tilt om de bovenverdieping te stofzuigen. Met deze stofzuiger kun je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt stofzuigen door de meegeleverde combiborstel.

 1. Je kan er zowel harde vloeren als laagpolig tapijt mee stofzuigen
 2. De stofzuiger is door zijn compacte formaat gemakkelijk op te bergen.
 1. Met zijn 76 decibel maakt de stofzuiger veel lawaai
 2. Je kan met de stofzuiger geen tapijt, dierenharen of houten vloeren stofzuigen.

 

3. Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9878

Met de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9878 stofzuig je met gemak op de meest lastige plekken.

 

Deze Rowenta stofzuiger is een snoerloze steelstofzuiger met een flexibele zuigmond waardoor je gemakkelijk onder lage meubels kunt stofzuigen. De ingebouwde accu die 45 minuten meegaat zorgt voor voldoende tijd om je huis goed te stofzuigen. Op de zuigmond van de stofzuiger zit een LED verlicht zodat je geen stofje of vuil zal missen! Het display op de stofzuiger laat zien welke stand je het beste kunt gebruiken.

 

Heb je meer zuigkracht nodig? Met één druk op de knop kun je de turbo activeren. Dankzij de mini turboborstel is de stofzuiger geschikt voor het stofzuigen van dierenharen.

 1. LED verlichting op de zuigmond
 2. De mini turboborstel die ervoor zorgt dat dierenharen gemakkelijk opzuigt
 3. De turbo die voor extra zuigkracht zorgt.

 

 1. Het geluidsniveau van 82 decibel zorgt ervoor dat de stofzuiger veel lawaai maakt.

 

4. Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 is een lichtgewicht steelstofzuiger van 2,66 kg waarbij de krachtige motor zorgt voor een hogere zuigkracht dan andere Dyson steelstofzuigers.

 

Met de accu die 45-60 minuten meegaat heb je voldoende vermogen om je huis goed te stofzuigen in de laagste stand. Verder zit er bij de steelstofzuiger een combi- en parketborstel waardoor je zowel harde vloeren als tapijt en houten vloeren kunt stofzuigen.

 

Tot slot heeft de Dyson Cyclone V10 een gemotoriseerde miniborstel waardoor je een krachtige kruimelstofzuiger kan creëren zodat je iedere kruimel kan verwijderen!

 1. De motor is krachtiger dan die van de meeste steelstofzuigers
 2. De parketborstel zorgt ervoor dat je houten vloeren kunt stofzuigen
 3. De gemotoriseerde miniborsten zorgen voor net zoveel veelzijdigheid als bij een kruimeldief.

 

 1. Met een geluidsniveau van 87 decibel maakt de steelstofzuiger veel lawaai
 2. De turbostand zorgt voor een groot accuverbruik

 

5. Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

De Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2 wordt geleverd met een extra accu zodat je jouw huis zonder zorgen geheel kunt stofzuigen!

 

Met een volle accu kun je op de laagste stond 35 minuten stofzuigen en met de extra accu heb je ruim voldoende tijd de bovenverdieping mee te pakken. De steelstofzuiger is met een echte lichtgewicht stofzuiger met zijn 2,3 kilo en daarnaast multifunctioneel. De stofzuiger heeft een ingebouwde kruimelzuiger die je eenvoudig los kunt klikken van de steelstofzuiger.

 

Tot slot wordt er nog een lange flexibele kieren zuigmond meegeleverd zodat je zelfs op de moeilijkste plekken kunt stofzuigen.

 1. 2 accu’s waardoor je 2x zolang kan stofzuigen
 2. Veelzijdig door de ingebouwde kruimelzuiger
 3. De accu blijft krachtig, ook wanneer deze bijna leeg is

 

 1. Je kan door het ontbreken van een parketborstel geen houten vloeren stofzuigen
 2. Met een geluidsniveau van 76 decibel maakt de steelstofzuiger erg veel lawaai.

 

Wat is belangrijk aan een lichtgewicht stofzuiger?

Bij de beoordeling van de beste lichtgewicht stofzuigers zijn de volgende punten belangrijk:

 

  1. Gewicht: Kijk naar het totale gewicht van de stofzuiger en het gewicht van de zuigmonden.
  2. Bereik/Accu: voor de zakloze stofzuiger en de stofzuiger met zak hebben bereken je dit aan de hand van de snoerlengte. Voor de steelstofzuiger bereken je het in termen van de levensduur van de batterij.
  3. Zuigkracht: hoe goed varieert de zuigkracht van een stofzuiger over verschillende vloertypes?
  4. Afmetingen: de afmetingen van een stofzuiger kunnen soms erg bepalend zijn omdat de stofzuiger soms gemakkelijk op te bergen moet zijn. In dit geval is de afmeting zeker iets dat je mee moet nemen in de aankoopbeslissing.

Wat ontbreekt er aan een lichtgewicht stofzuiger?

Om het aantal kilo’s van de stofzuiger te minimaliseren ontbreken er wel een aantal functionaliteiten bij een lichtgewicht stofzuiger. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Een lichtgewicht stofzuiger heeft een kleiner stofreservoir.
  2. Maakt over het algemeen meer geluid.
  3. Heeft weinig extra functionaliteiten
  4. Heeft geen opslagcapaciteit voor bijvoorbeeld de verschillende mondstukken
  5. Is kwetsbaarder omdat de rubberen stootrand ontbreekt.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.