Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / Beste auto stofzuiger

De beste auto stofzuiger van 2024 [top 5]

beste auto stofzuigers

Ben jij op zoek naar de beste auto stofzuiger van 2024? HuishoudBoulevard heeft een top 5 samengesteld van de beste auto stofzuigers van het moment. Dus zoek jij een goede auto stofzuiger? Bekijk dan onze toplijst met de top 5 auto stofzuigers van het moment.

Waar moet je op letten bij het kopen van een auto stofzuiger?

Het stofzuigen van je auto is geen pretje doordat je je vaak in allerlei rare bochten moet wringen om overal bij te kunnen. Om de klus iets makkelijker te maken is het daarom belangrijk dat je een auto stofzuiger hebt die goed werkt.

 

De belangrijkste aspecten bij het kiezen van de beste stofzuiger voor de auto zijn:

 

  1. De zuigkracht van de stofzuiger
  2. Heeft de stofzuiger stroom nodig?
  3. De wendbaarheid
  4. Het gebruiksgemak

 

De zuigkracht

Als je de auto echt goed wil schoonmaken, dan zal een kruimeldief niet voldoen. Deze heeft normaliter een stuk minder zuigkracht dan een steelstofzuiger of een normaal model. De zuigkracht is op te delen in drie specificaties: standaard, goed en zeer goed.

 

Tevens maakt het mondstuk van een auto stofzuiger ook een groot verschil. Een kleinere opening zorgt er namelijk voor dat je een flinke toename krijg in de zuigkracht van de stofzuiger.

 

De stroomvoorziening

Het liefste heb je natuurlijk een draadloze stofzuiger voor de auto. Deze beschikken altijd over een accu. Een steelstofzuiger is een model met een zeer goede accu.

 

Kruimeldieven hebben ook een accu, maar die is in veel gevallen maar een minuut of 25 te gebruiken. Dit is meestal net te kort voor een grondige schoonmaakbeurt van je auto.

 

De wendbaarheid

Wat enorm handig is bij een auto stofzuiger is een opzetstuk en/of verlengstuk om tussen de stoelen te komen. Hier hoopt zich in veel gevallen vaak vuil op. Met een opzetstuk kun je hier goed bij.

 

Het gebruiksgemak

Een ander belangrijk aspect van een auto stofzuiger is het gebruiksgemak. Hij moet eenvoudig met één hand te tillen zijn. Dit betekent dat het apparaat niet meer dan een kilo of 4-5 mag wegen. Een kruimeldief is daardoor een goede optie.

De top 5 beste auto stofzuigers van 2024

We hebben in onze top 5 verschillende soorten stofzuigers opgenomen. Van steelstofzuigers tot kruimeldieven. Hierdoor kun je zelf de keuze maken welke het beste bij jouw eigen situatie past.

 

 

De top 5 beste autostofzuigers van 2024 zijn:

 

  1. Samsung Jet 70 Turbo
  2. Dyson V8 Absolute
  3. Eufy Homevac H30 Infinity Black
  4. Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5
  5. Dyson V12 Slim Absolute

1. Samsung Jet 70 Turbo

De beste autostofzuiger van 2024 is van het merk Samsung. Namelijk de Samsung Jet 70 Turbo. Dit apparaat is een zeer krachtige steelstofzuiger die je eenvoudig kunt ombouwen in een kruimelzuiger. Hierdoor is hij ideaal voor in de auto. Bij dit model krijg je fatsoenlijke opzetstukken die ervoor zorgen dat je gemakkelijk tussen de stoelen in de auto kunt stofzuigen.


Deze stofzuiger heeft een accuduur van ongeveer 40 minuten. Dit is ruim voldoende om je auto goed stof te zuigen. Met zijn 2,63 kg aan gewicht kan je hem eenvoudig met één hand tillen en zul je geen kramp krijgen bij het stofzuigen van je auto.


Heb je een huisdier die wel eens in de auto zit? Dan weet je dat dierenharen altijd een probleem zijn bij het stofzuigen. Met de Samsung Jet 70 Turbo zul je daar geen last van hebben, want dit apparaat is uitermate geschikt voor het zuigen van dierenharen. Dit komt dankzij de draaiende borstels van het apparaat.

+ Zeer goede zuigkracht

+ Heeft een geïntegreerde kruimeldief

+ Verwisselbare accu

+ Geschikt voor dierenharen dankzij de draaiende borstels

– Geen LED-verlichting in het mondstuk, waardoor je niet kan stofzuigen als het donker is

Vermogen: 150 watt

Garantie: 2 jaar

Maximaal geluidsniveau: 86 decibel

Capaciteit vuilopvang: 0,8 liter

Gewicht: 2,63 kilogram

Breedte: 25 centimeter

Diepte: 21,5 centimeter

Hoogte: 112,3 centimeter

2. Dyson V8 Absolute

De tweede topper op onze lijst is de Dyson V8 Absolute. Het merk Dyson staat erom bekend dat ze stofzuigers leveren van topkwaliteit. Dit apparaat is een steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimeldief.

 

De stofzuiger beschikt over een turbo power functie, waardoor je auto binnen no time helemaal spic en span is. Daarnaast heeft hij een krachtige V8 motor, waardoor je op een volle accu tot wel 40 minuten kunt stofzuigen.

 

Dit apparaat is ook geschikt tegen dierenharen door de borstels van de turboborstel. Bij dit model zitten een aantal handige accessoires voor moeilijk bereikbare plekken. Maar het is ook mogelijk om het speciale car cleaning kit pakket erbij te kopen. Hier zitten nog betere accessoires in om de auto stof te zuigen.

+ Goede zuigklasse

+ Veel accessoires

+ Stofbak eenvoudig te legen

– Korte accuduur op zijn hoogste stand

Vermogen: 400 watt

Garantie: 2 jaar

Maximaal geluidsniveau: 75 decibel

Capaciteit vuilopvang: 0,54 liter

Gewicht: 2,63 kilogram

Breedte: 25 centimeter

Diepte: 22,4 centimeter

Hoogte: 124,4 centimeter

3. Eufy Homevac H30 Infinity Black

De Eufy Homevac H30 Infinity Black is de beste kruimeldief voor in de auto. Het apparaat beschikt over een opzetstuk tegen dierenharen. Daarnaast is hij extreem wendbaar, dankzij zijn 0,8 kg aan gewicht.

 

De accu van de kruimeldief is binnen 2,5 uur volledig opgeladen. Als de accu vol is dan gaat hij ongeveer 20 minuten mee. Het apparaat beschikt over een motorfilter, waardoor hij niet snel beschadigd. Een motorfilter voorkomt namelijk dat rondvliegende stofdeeltjes in de motor terecht komen.

 

Dus zoek je een kruimeldief voor in je auto? Dan is de Eufy Homevac H30 Infinity Black een goede keuze!

+ Handig laadstation, waar je ook alle accessoires in kwijt kan

+ Uitstekend te gebruiken tegen dierenharen

+ Super licht met 0,8 kg aan gewicht

Vermogen: 80 watt

Garantie: 2 jaar

Maximaal geluidsniveau: 78 decibel

Capaciteit vuilopvang: 0,25 liter

Gewicht: 0,8 kilogram

Breedte: 9 centimeter

Diepte: 42,5 centimeter

Hoogte: 7,3 centimeter

4. Bosch Serie 8 In'genius ProSilence BGL8SIL5

De Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5 is de eerst stofzuiger met zak in onze toplijst. Met een zeer goede zuigklasse en een topkwaliteit bouwklasse weet je zeker dat je een goede stofzuiger in huis haalt.

 

De voornaamste reden waarom deze geschikt is als auto stofzuiger is de kabellengte en de actieradius. De kabellengte betreft 12 meter, hierdoor kun je eenvoudig van het stopcontact tot aan je auto komen. Tevens krijg je bij het apparaat een kierenzuigmond die van pas komt voor het stofzuigen van je auto.

 

Een ander groot voordeel van dit model is dat hij zeer stil is. Met een geluidsniveau van 66 dB heb je weinig last van het geluid. De capaciteit van een stofzuiger met zak is natuurlijk veel groter, dan een steelstofzuiger. Dat kan handig van pas komen, indien er veel vuil in de auto ligt.

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor hij lang meegaat

+ HEPA 13 filter tegen allergieën

+ Zeer hoog vermogen van 800 W

– Relatief zwaar met 5,5 kg aan gewicht

Vermogen: 800 watt

Garantie: 2 jaar

Maximaal geluidsniveau: 66 decibel

Capaciteit vuilopvang: 5 liter

Gewicht: 5,5 kilogram

Breedte: 32 centimeter

Diepte: 27,5 centimeter

Hoogte: 48 centimeter

5. Dyson V12 Slim Absolute

De laatste auto stofzuiger op onze toplijst is de Dyson V12 Slim Absolute. Dit apparaat is een fantastische steelstofzuiger, maar door de relatief hoge prijs staat hij op nummer 5 in onze toplijst. Dit model heeft alles wat je van een stofzuiger kan verwachten en meer.

 

Het apparaat beschikt zelfs over een speciale groene laser in de parketborstel die onzichtbaar vuil zichtbaar maakt. De maximale accuduur van dit model is 1 uur, hierdoor heb je tijd genoeg om je hele auto onder handen te nemen.

 

De Dyson V12 Slim Absolute beschikt over een geïntegreerde kruimeldief, wat handig van pas komt voor in de auto. Net zoals de kierenzuigmond die erbij wordt geleverd. Het apparaat beschikt ook over een turbo power functie en hij is geschikt tegen dierenharen.

+ Alle handige accessoires worden erbij geleverd

+ Fijn lcd scherm, waardoor je kan zien hoe lang de accu nog meegaat

+ Zeer goede zuigklasse

Vermogen: 545 watt

Garantie: 2 jaar

Maximaal geluidsniveau: 73 decibel

Capaciteit vuilopvang: 0,35 liter

Gewicht: 2,4 kilogram

Breedte: 25,2 centimeter

Diepte: 25 centimeter

Hoogte: 123,4 centimeter

Op zoek naar andere stofzuigers?

Ben je benieuwd naar andere goede stofzuigers? Bekijk dan onze andere toplijst over ‘energiezuinige stofzuigers’.

 

HuishoudBoulevard is dé specialist op het gebied van huishoudelijke apparaten. Van koelkasten en afzuigkappen tot aan stofzuigers. Hierover schrijven wij regelmatig handige artikelen.

Over de auteur

HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.