Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / Beste kruimeldief

De beste kruimeldief van 2024: bekijk de top 7

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief van 2024? Een kruimeldief is een handige, kleine stofzuiger, waarmee je in een handomdraai kruimels of stof in kleine hoekjes kunt opzuigen.

 

 

Ze zijn er in allerlei soorten, maten en merken. HuishoudBoulevard heeft een top 7 samengesteld van de beste kruimelzuigers van het moment. 

 

Dus zoek jij een goede kruimeldief? Bekijk dan hieronder onze toplijst met de beste kruimeldief van 2024!

 

Wat is de beste kruimeldief van 2024?

Volgens HuishoudBoulevard is de beste kruimeldief van 2024 de ‘Rowenta X-touch AC9736’. Rowenta staat voor perfecte resultaten en totaal gebruiksgemak.

 

 

Het model is daarom licht in gewicht (slechts 0,8 kg), heeft een compact design en is voorzien van geavanceerde zuigtechnologie. Tevens beschikt hij over handige functies, zoals bediening middels één knop en twee gemakkelijke en hygiënische manieren om de stofbak leeg te maken.

 

 

Dit maakt de Rowenta X-touch AC9736 volgens HuishoudBoulevard de beste kruimelzuiger van 2024.

De beste handstofzuiger: onze top 7

Hieronder volgt een opsomming met de top 7 beste kruimeldieven van 2024. Na deze opsomming gaan we per model dieper in op de voor- en nadelen van de kruimeldieven. Daarna volgt een overzichtelijke tabel met de specificaties per handstofzuiger.

 

 

  1. Rowenta X-Touch AC9736
  2. Eufy Homevac H30 Infinity Black
  3. BLACK+DECKER DVA325JP07-QW
  4. Dyson V15 Detect Absolute
  5. Eufy H11 Pure Blue
  6. BISSELL 1558N SpotClean Pro
  7. Shark WV200EU

1. Rowenta X-Touch AC9736 – Beste snoerloze kruimeldief

De beste kruimelzuiger van 2024 is van het merk Rowenta. De Rowenta-X-Touch AC9736 is een ongelofelijk krachtige en verrassend kleine kruimeldief. Hij is licht in gewicht, wat zorgt voor comfort, gemak én minder last van je arm.

 

 

De X-Touch beschikt over twee accessoires: een kleine borstel voor het voorzichtig schoonmaken van kwetsbare oppervlakten en eentje voor schoonmaken op moeilijk bereikbare plekken. Zo krijg je geen beschadigingen en kun je gedag zeggen tegen het vuil op onmogelijke plekken.

 

 

Tot slot heeft hij een transparante stofbak met een inhoud van 0,2 liter, hierdoor kun je gemakkelijk zien wanneer hij vol is. Ook beschikt hij over led-verlichtingsmeldingen die aangeven wanneer hij klaar is voor gebruik of wanneer hij leeg is.

 

 

Het laadstation kan tevens gebruikt worden voor het opbergen van de bijbehorende accessoires en de stofzuiger kan er gemakkelijk mee opgeborgen worden!

2. Eufy Homevac H30 Infinity Black – Beste kruimeldief dierenharen

De tweede topper op onze lijst is de Eufy Homevac H30 Infinity Black. Dankzij de speciale huisdierenborstel die erbij wordt geleverd, is deze ook geschikt voor dierenharen. Een groot voordeel voor veel huishoudens!

 

Naast de huisdierenborstel worden er nog meer mondstukken bij geleverd, zoals een dweil opzetstuk, een mondstuk voor harde vloeren en een spleetmondstuk voor moeilijk bereikbare plekjes. Een multifunctionele kruimeldief dus!

 

De accu van deze kruimelzuiger is binnen 2,5 uur volledig opgeladen, waarna hij 20 minuten onafgebroken gebruikt kan worden. Het apparaat beschikt over een motorfilter, waardoor hij niet snel beschadigd. Daarnaast is hij extreem wendbaar, dankzij zijn lichte gewicht. Het geluidsniveau van 78 decibel, maakt het wel een van de luidere kruimelzuigers.

 

Ben je op zoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen? Dan is de Eufy Homevac H30 Inifinty Black een goede keuze!

3. BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

Met de BLACK+DECKER DVA325JP07-QW zuig je moeiteloos stof en kruimels op. Dankzij de accuduur van 15 minuten weet je zeker dat je je schoonmaakbeurt ongestoord af kunt maken.

 

Deze kruimeldief beschikt over een grote stofbak en een uitschuifbare kierenzuigmond, waarmee je de moeilijk bereikbare plekken kunt stofzuigen. Daarnaast kun je middels de gemotoriseerde borstel voor dierenharen, ook probleemloos dierenharen opzuigen. Fijn dus als je huisdieren hebt!

 

De BLACK+DECKER DVA325JP07-QW is vrij zwaar (1,4 kg), maar nog prima te hanteren voor dagelijks gebruik. Met 69 decibel heeft deze kruimeldief een gemiddeld geluidsniveau.

4. Dyson V15 Detect Absolute – Beste kruimeldief met steel

De Dyson V15 Detect Absolute is de beste kruimeldief met steel in deze lijst. Het is eigenlijk een steelstofzuiger, maar hij heeft een geïntegreerde kruimeldief.

 

Deze stofzuiger heeft een gecombineerde combizuigmond, waarmee de zuigkracht automatisch aangepast wordt aan het vloertype. Hij wordt geleverd met een muuroplaadstation, beschikt over verschillende opzetstukken en de accu gaat maar liefst één uur mee.

 

Tot slot heeft de Dyson V15 Detect Absolute een lcd scherm waarop je informatie over zuigstand, resterende accuduur, vuilopname en instructies kunt zien.

5. Eufy H11 Pure Blue

De Eufy H11 Pure Blue weegt maar 600 gram en is compact van formaat. Hierdoor ruim je hem na gebruik gemakkelijk op.

 

Een 2-1 spleetmondstuk voor moeilijk bereikbare plekken wordt erbij geleverd en de kruimelzuiger heeft een slipvaste handgreep. Hij heeft een geluidsniveau van 71 decibel.

 

Deze handstofzuiger heeft een accuduur van 13 minuten en een lange oplaadtijd van 3,5 uur.

6. BISSELL 1558N SpotClean Pro

De BISSELL 1558N SpotClean Pro handstofzuiger zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk vlekken uit tapijten, vloerkleden en andere stofferingen kunt verwijderen. Hij wordt geleverd inclusief een breed trapaccessoire met een schoonmaakoppervlakte van 15 centimeter.

 

Deze vlekkenreiniger beschikt over een watertank van 3,5 liter, waardoor je tijdens het schoonmaken een stuk minder vaak onderbroken wordt om deze bij te vullen. De grote watertank vul je met warm water tot 60 graden. De speciale warmtebron zorgt er vervolgens voor dat het water niet afkoelt.

 

Tot slot is hij gemakkelijk op te bergen dankzij de hoogte van 36 centimeter. De BISSELL 1558N SpotClean Pro is met zijn geluidsniveau van 84 decibel een luide kruimelzuiger.  

7. Shark WV200EU

De laatste kruimelzuiger in onze toplijst is de Shark WV200EU. Dit is wederom een lichte kruimelzuiger van 600 gram. Je kunt hem 8 minuten gebruiken op een volle accu.

 

Hij heeft een overzichtelijk oplaadstation waarin je ook de accessoires kunt opbergen. De accessoires die erbij geleverd worden zijn een combinatie accessoire (kierenzuigmond en zachte afstofborstel) en een mini turboborstel. De mini turboborstel leent zich goed voor het opzuigen van dierenharen.

 

De Shark WV200EU is een luide kruimeldief met een geluidsniveau van 80 decibel.

Belangrijkste kenmerken van de beste kruimeldieven

Specificaties Rowenta X-Touch AC9736 Eufy Homevac H30 Infinity Black BLACK+ DECKER DVA325JP07-QW Dyson V15 Detect Absolute Eufy H11 Pure Blue BISSELL 1558N SpotClean Pro Shark WV200EU
Vermogen
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
Maximale accuduur
10 minuten
20 minuten
15 minuten
60 minuten
13 minuten
Onbekend
8 minuten
Garantie
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
Maximaal geluidsniveau
83 decibel
78 decibel
69 decibel
75 decibel
71 decibel
84 decibel
80 decibel
Type stofopvang
Stofreservoir
Stofreservoir
Stofreservoir
Zonder zak
Stofreservoir
Stofreservoir
Stofreservoir
Capaciteit vuilopvang
0,2 liter
0,25 liter
0,5 liter
0,76 liter
0,09 liter
3,5 liter
0,1 liter
Gewicht
0,85 kilogram
0,8 kilogram
1,41 kilogram
3,1 kilogram
0,6 kilogram
6 kilogram
0,596 kilogram
Breedte
6,6 centimeter
9 centimeter
14 centimeter
26,6 centimeter
7,4 centimeter
36 centimeter
5,5 centimeter
Diepte
6,6 centimeter
42,5 centimeter
22 centimeter
25 centimeter
33,5 centimeter
25 centimeter
6 centimeter
Hoogte
40,7 centimeter
7,3 centimeter
38 centimeter
126 centimeter
7,4 centimeter
36 centimeter
42 centimeter
Adviesprijs
€99,95*
€179,99*
€99,95*
€699*
€59,99*
€168,99*
€98,99*

*= adviesprijs op het moment dat we deze tekst publiceerden, 13-09-2022. Dit kan op het moment van lezen veranderd zijn.

Hoe werkt een kruimeldief?

Kruimeldieven werken op accu’s. Plaats je de kruimelzuiger na elk gebruik weer terug in het daarvoor bestemde oplaadstation? Dan is hij altijd meteen klaar voor gebruik.


Meestal gebruik je hem voor kleine schoonmaakrondes en ongelukjes of wanneer je bijvoorbeeld geen stroom tot je beschikking hebt.


Wat zijn de voordelen van een kruimelzuiger in het algemeen?

Kruimeldieven zijn altijd handig om in huis te hebben, omdat ze beschikken over een aantal voordelen. Zo zijn ze snoerloos en vaak licht van gewicht. Ook zijn ze makkelijk om er even snel bij te pakken en je bergt ze eenvoudig weer op.


Je kunt kruimeldieven bijvoorbeeld eenvoudig gebruiken om je auto mee te stofzuigen of de kruimels op de bank te verwijderen na een verjaardag.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een kruimeldief?

Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kruimeldief, zodat je optimaal gebruik kunt maken van het apparaat.


Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de accu. Hoe beter de accu, hoe langer de gebruiksduur. Een Lithium ion accu is het krachtigst en heeft een lange gebruiksduur, maar is daardoor ook duurder. De NimH accu is goedkoper, maar heeft een kortere gebruiksduur. De Ni-Cad batterij is het zwakst.  


Ten tweede is het goed om te kijken naar de zuigmond en de bijbehorende mogelijkheden daarvan. Op een kruimeldief kunnen meerdere opzetstukken gezet worden, omdat het standaard mondstuk meestal niet alle soorten vuil kan opzuigen. Zo zijn er speciale mondstukken voor de haren van huisdieren, lastige hoekjes of vloeistoffen.


Als laatste hebben we het vermogen van de kruimeldief. Deze bepaalt hoe sterk hij zuigt en wordt aangegeven in Watt.


Dit waren de top 7 beste kruimelzuigers van 2024

Dat was het dan, de 7 beste kruimeldieven van 2024. Hopelijk helpt deze lijst je op weg bij het vinden van een goede kruimeldief!


Ben je op zoek naar een andere stofzuiger? Kijk dan eens op onze pagina met beste stofzuigers. Ook heeft HuishoudBoulevard een toplijst gemaakt met de beste auto stofzuiger, indien je op zoek bent naar een stofzuiger om je auto mee schoon te maken.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.