Home / toplijsten / Beste Koelkasten / Beste koelvriescombinatie

De beste koelvriescombinatie: onze top 10 van 2024

beste koelvriescombinaties

Op zoek naar een nieuwe koelkast met ingebouwde vriezer? Dan is een koelvriescombinatie de perfecte oplossing. Maar wat is de beste koelvriescombinatie? Hier geeft HuishoudBoulevard een antwoord op!

 

Wat is een koelvriescombinatie?

 

Een koelvriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. Het is een koelkast en vriezer in één apparaat. Meestal bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte, echter bestaan er ook apparaten waarbij dit niet het geval is.

 

Koelvriescombinaties zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er losstaande- en inbouw koelvriescombinaties.

 

Wil je liever alleen inbouw koelkasten zien? Bekijk dan onze toplijst: beste inbouw koelkast!

 

Waarom een koelvriescombinatie?

 

Het grootste voordeel van een koelkast vriescombinatie is dat de aanschaf goedkoper is dan een losse vriezer en een losse koelkast. Hierdoor heb je vaak wel wat minder plek dan wanneer je twee losse apparaten aanschaft.

 

Welke maten koelvriescombinaties zijn er?

 

Koelvriescombinaties komen is verschillende maten voor. De hoogte van een koelkast diepvries combinatie verschilt tussen de 90 en 203 cm. Het apparaat is tussen de 55 en 80 cm breed en 50 tot 80 cm diep.

 

We kunnen koelvriescombinaties op basis van afmeting indelen in drie categorieën:

 

   • Lage combi koelkasten: 90 tot 150 cm hoog
   • Gemiddelde koelkast vriescombinaties: 150 tot 180 cm
   • Hoge koelvriescombinaties: hoger dan 180 cm

 

De lage variant is geschikt voor de boodschappen van 1 á 2 personen. De gemiddelde voor een huishouden van 3 á 4 personen en de hoge koelkasten voor 5 of meer personen.

 

Deze informatie is belangrijk om een keuze te maken voor de beste koelkast diepvries combinatie. Je wil natuurlijk voorkomen dat je een koelkast koopt die te klein of juist te groot is!  

De top 10 beste koelvriescombinaties van 2024

HuishoudBoulevard laat met een handige toplijst zien wat de beste koelkast vriescombinatie van het moment is. Hierbij geven wij de voor- en nadelen en specificaties per apparaat. Zo weet jij wat een goede koelvriescombinatie is en kun je een goede maken!

De beste koelkast met vriezer van 2024 is volgens HuishoudBoulevard de Samsung RB38A7B6AB1/EF. Hieronder staat een opsomming van de top 10:

   1. Samsung RB38C7B6AB1/EF
   2. Liebherr CBNsda 5723-20
   3. SMEG FAB30LRD5
   4. Beko RCNE366E70ZXBRN
   5. Liebherr CUb 2831-20
   6. LG GBB92MCABP
   7. Bosch KGN49XLEA
   8. ETNA KCV178NZWA
   9. Siemens KG39NAXCF
   10. Haier HFR5719ENMG

1. Samsung RB38C7B6AB1/EF

De beste combi koelkast van 2024 is de Samsung RB38C7B6AB1/EF. Deze koelvriescombinatie is enorm energiezuinig met zijn energieklasse A. Hierdoor ben je ongeveer 48 euro per jaar kwijt aan stroom voor dit apparaat.

De RB38C7B6AB1/EF heeft een netto inhoud van 387 liter met een koelgedeelte van 273 liter en een vriesgedeelte van 114 liter. Dit maakt hem geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer.

De koelkast heeft een laag geluidsniveau van 35 dB, waardoor je amper doorhebt dat hij aanstaat. Daarnaast heeft hij een super handige functie genaamd: Convertible Zone. Hierdoor kan je het vriesgedeelte in een koelgedeelte veranderen. Altijd handig voor als je een feestje hebt!

Tevens heeft het apparaat de no frost functionaliteit, waardoor je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien. Deze koelkast heeft alle functies die je verwacht van een koelvriescombinatie en hij is ook nog eens energiezuinig! Dat maakt hem de beste koelvriescombinatie van 2024.

+ Heeft een koolstoffilter, waardoor je geen last hebt van nare luchtjes

+ Topklasse bouw- en koelkwaliteit

+ Heeft een super vries- en koelfunctie

+ Handig flessenrek

– Redelijk zwaar met een gewicht van 104 kg

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 203 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep

Gewicht: 104 kg

Energieklasse: A

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 387 liter

Bekijk het product op:

2. Liebherr CBNsda 5723-20

De tweede koelvriescombinatie van onze toplijst is de Liebherr CBNsda 5723-20. Deze topper heeft een netto inhoud van 361 liter, waarvan 258 liter aan koelgedeelte en 104 liter aan vriesgedeelte. Dit is geschikt voor een huishouden van 5 á 6 personen.

De glazen plateaus is het apparaat zijn in hoogte verstelbaar en hij heeft een handig open deur alarm, zodat je deur nooit meer open laat staan.

De energieklasse van dit model is A, wat hem super energiezuinig maakt. Met deze koelvriescombinatie ben je ongeveer 46,40 euro per jaar kwijt aan de stroom die de koelkast verbruikt.

Deze koelvriescombinatie is in de schuur of garage te plaatsen, mits de temperatuur boven de 0 graden ligt. Dit is vrij uitzonderlijk, aangezien de meeste koelkasten op een plek boven de 10 graden geplaatst moeten worden.

+ Handige no frost functionaliteit

+ Uitneembare plateaus, die eenvoudig zijn schoon te maken

+ 5 jaar extra garantie als je een koelkast van Liebherr aanschaft

+ Topklasse bouw- en koelkwaliteit

– Heeft geen handige grepen

Merk: Liebherr

Kleur: Zilver

Afmetingen: 201,5 cm hoog, 59,7 cm breed en 67,5 cm diep.

Gewicht: 82,7,8 kg

Energieklasse: A

Maximaal geluidsniveau: 33 dB

Netto inhoud: 361 liter

Bekijk het product op:

3. SMEG FAB30LRD5

De SMEG FAB30LRD5 is een spectaculaire design koelvriescombinatie. Ze noemen dit soort design koelkasten ook wel een retro koelkast. Dit model heeft een netto inhoud van 294 liter, waarvan 222 liter koelgedeelte en 72 liter vriesgedeelte.

 

De koelkast beschikt over antibacteria, waardoor je schimmels en bacteriën buiten de koelkast houdt. Tevens heeft hij een open deuralarm en beschikt hij over een vershoudzone.

 

Deze SMEG koelvriescombinatie heeft energieklasse D en de energiekosten per jaar zullen rond de 70 euro liggen. Daarnaast heeft dit model uitneembare plateaus die je makkelijk kunt schoonmaken. Het apparaat is voor de echte liefhebbers van een strak design.

 

Wil je liever alleen maar retro koelkasten zien? Bekijk dan onze toplijst ‘beste retro koelkast‘.

+ Super strak design

+ Met een geluidsniveau 37 dB is die zeer stil

+ Handige vershoudzone voor het bewaren van vlees, vis of groente.

+ Antibacteria tegen schimmels en bacteriën

– Relatief duur

– Geen no frost functionaliteit

Merk: SMEG

Kleur: Rood

Afmetingen: 172 cm hoog, 60 cm breed en 72,8 cm diep.

Gewicht: 78,9 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 294 liter

Bekijk het product op:

4. AEG RDB424E1AX

De AEG RDB424E1AX is een fantastische vrijstaande koelvriescombinatie met een netto inhoud van 206 liter. Hiervan is 165 liter koelgedeelte en 41,5 vriesgedeelte. Dit is geschikt voor de boodschappen van een huishouden van 3 á 4 personen.

 

De deur van deze koelkast is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor deze niet snel zal beschadigen. Daarnaast heeft dit model een geluidsniveau van 39 dB en handige uitneembare plateaus.

 

De koelvriescombinatie van AEG heeft plateaus van veiligheidsglas, welke sterker zijn dan plateaus van plastic. Het vriesgedeelte beschikt over een supervriezen functie, waardoor je super snel je boodschappen kan invriezen.

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Zeer licht met een gewicht van 42 kg en dus makkelijk te verplaatsen

+ Makkelijk in te delen dankzij de uitneembare plateaus

– Niet erg energiezuinig met energieklasse E

Merk: AEG

Kleur: Zilver

Afmetingen: 143,3 cm hoog, 55 cm breed en 54,7 cm diep

Gewicht: 42 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Netto inhoud: 206 liter

Bekijk het product op:

5. Beko RCNE366E70ZXBRN

De nummer vijf in onze toplijst is de Beko RCNE366E70ZXBRN. Dit model heeft een netto inhoud van 323 liter, waarvan 215 liter koelgedeelte en 108 liter vriesgedeelte. Het apparaat heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Het vriesgedeelte van deze koelkast is uitgerust met drie ruime lades, die voldoende plaats bieden voor je favoriete diepvriesproducten, variërend van pizza’s tot brood en ijs.

 

Dankzij het No Frost-systeem hoef je je nooit zorgen te maken over ijsvorming, wat betekent dat er geen vervelende ijslaag op je diepvriesproducten ontstaat. Hierdoor wordt ontdooien volledig overbodig, wat jou weer kostbare tijd en onderhoud bespaart.

+ Roestvrijstalen deur die prima tegen een stootje kan

+ Handig flessenrek

+ Lage prijs

– De achterkant van de koelkast is niet volledig afgedekt.

– Relatief zwaar t.o.v. andere koelkasten. 

Merk: Beko

Kleur: Zwart

Afmetingen: 186 cm hoog, 59,5 cm breed en 66,5 cm diep.

Gewicht: 89,5 kg

Energieklasse: B

Maximaal geluidsniveau: 33 dB

Netto inhoud: 323 liter

Bekijk het product op:

6. LG GBB92MCABP

De LG GBB92MCABP is een fantastische energiezuinige koelvriescombinatie met energieklasse B, waardoor je ongeveer 62 euro per jaar kwijt bent aan energiekosten. Hij beschikt over een laag geluidsniveau van 35 dB en heeft een handig open deur alarm.

 

Dit model heeft een netto inhoud van 384 liter, waarvan 233 liter koelgedeelte, 107 liter vriesgedeelte en 44 liter aan een handige vershoudzone. Zo kun je met gemak enorm veel spullen kwijt in deze koelvriescombinatie van LG.

 

Het apparaat heeft een topklasse koelkwaliteit. Daarnaast beschikt hij over een superkoel- en supervries functie. Tevens heeft de koelkast een no frost functie die vocht onttrekt, zodat er geen ijsvorming ontstaat.

Een andere handige functie van dit apparaat is antibacteria. Hierdoor heb je geen last van schimmel- of bacterievorming in je koelkast.

+ Energiezuinig met zijn energieklasse B

+ Handige uitneembare plateaus

+ Super laag geluidsniveau van 35 dB

– Middenklasse bouwkwaliteit

Merk: LG

Kleur: Zwart

Afmetingen: 203 cm hoog, 59,5 cm breed en 67,5 cm diep.

Gewicht: 86 kg

Energieklasse: B

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 384 liter

Bekijk het product op:

7. Bosch KGN49XLEA

Zoek je een koelvriescombinatie met een topklasse koelkwaliteit? Dan is de Bosch KGN49XLEA een goede keuze. Dit model is zeer ruim met een netto inhoud van 438 liter. Hiervan is 330 liter koelgedeelte en 108 liter vriesgedeelte. De beste koelvriescombinatie voor een huishouden van 5 of meer personen is de Bosch KGN49XLEA.

 

Dit apparaat beschikt over een handige vershoudzone, waar je de boodschappen langer in kan bewaren. Hierdoor is er minder voedselverspilling. De koelkast heeft ook een open deur alarm, zodat je de koelkastdeur nooit meer per ongeluk open laat staan.

 

De Bosch KGN49XLEA heeft een superkoelen en supervriezen functionaliteit en uitneembare plateaus. Tevens beschikt hij over de no frost functie, waardoor je minder onderhoud hebt aan je koelkast.

+ Topklasse bouwkwaliteit, dus gaat extra lang mee

+ Luchtgaten en ventilator als luchtcirculatie

+ Zeer groot koelgedeelte met 330 liter

– Vrij hoog geluidsniveau van 40 dB

Merk: Bosch

Kleur: Zilver

Afmetingen: 203 cm hoog, 70 cm breed en 67 cm diep.

Gewicht: 81,06 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Netto inhoud: 438 liter

Bekijk het product op:

8. ETNA KCV178NZWA

De ETNA KCV178NZWA is een fantastische koelvriescombinatie tegen een zeer scherpe prijs. Dit apparaat beschikt zelfs over een waterdispenser, wat je niet vaak tegenkomt bij dit soort koelkasten. De netto inhoud van dit apparaat is 292 liter, waarvan 207 liter koelgedeelte en 85 liter vriesgedeelte.

 

Dit model maakt 39 dB aan geluid, maar daar heb je weinig last van. De koelkast beschikt over een supervriezen functie, maar de superkoelen functie ontbreekt. Daarnaast heeft hij handige uitneembare plateaus die gemaakt zijn van veiligheidsglas.

 

De ETNA KCV178NZWA beschikt ook over de no frost functionaliteit en maakt gebruik van luchtcirculatie. Dit maakt deze koelvriescombinatie een erg goede keuze als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt.

+ Waterdispenser voor een koel glaasje water

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Supervriezen functionaliteit

– Niet energiezuinig met energieklasse F.

Merk: ETNA

Kleur: Zwart

Afmetingen: 178,5 cm hoog, 59 cm breed en 59,5 cm diep.

Gewicht: 57 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Netto inhoud: 292 liter

Bekijk het product op:

9. Siemens KG39NAXCF

De eerste koelvriescombinatie van Siemens in onze toplijst is de Siemens KG39NAXCF.

Deze combi koelkast is redelijk energiezuinig met energieklasse C en heeft een laag geluidsniveau met 35 dB. De netto inhoud van het apparaat is 363 liter, waarvan 260 liter koelgedeelte en 103 liter vriesgedeelte.

 

Het model heeft een topklasse koel- en bouwkwaliteit en heeft tevens een superkoelen en supervriezen functionaliteit. De koelkast beschikt over no frost en maakt gebruik van dubbele luchtcirculatie. Zo heeft het apparaat luchtgaten en een ventilator. Dubbele luchtcirculatie zorgt voor een extra koele koelkast.

De koelvriescombi heeft een handige vershoudzone die ervoor zorgt dat je vlees, vis, groente en fruit extra lang houdbaar blijven. De uitneembare plateaus van dit model zijn eenvoudig schoon te maken en er zit zelfs een super handig flessenrek in deze koelkast.

+ Laag energieverbruik met energieklasse C

+ Roestvrijstalen deur die gemakkelijk schoon te maken is

+ Handig open deur alarm

– Vrij groot qua formaat

Merk: Siemens

Kleur: Zwart

Afmetingen: 203 cm hoog, 60 cm breed en 66,5 cm diep

Gewicht: 76,2 kg

Energieklasse: C

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 363 liter

Bekijk het product op:

10. Haier HFR5719ENMG

De laatste koelvriescombinatie in onze toplijst is de Haier HFR5719ENMG. Dit apparaat is niet alleen een koelvriescombi, maar ook een Amerikaanse koelkast. Het apparaat heeft een netto inhoud van 446 liter, waarvan 306 liter koelgedeelte en 140 liter vriesgedeelte. Ideaal voor de grotere gezinnen.

 

Het model beschikt over een vershoudzone, een open deur alarm en een topklasse koelkwaliteit. Tevens heeft het apparaat een supervriezen en superkoelen functionaliteit. Een ander voordeel van deze koelkast is de lange kabel. De kabellengte is 3,44 meter, wat vrij lang is voor een koelkast.

 

De Haier HFR5719ENMG beschikt over no frost, zodat je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien. Daarnaast heeft hij uitneembare en uitrekbare plateaus.

 

Wil je graag meer Amerikaanse koelkasten zien? Bekijk dan onze toplijst: beste Amerikaanse koelkast.

+ Topklasse koelkwaliteit

+ Scherpe prijs voor een koelkast met deze inhoud

+ Handige vershoudzone

 

– Geen flessenrek

.

Merk: Haier

Kleur: Zilver

Afmetingen: 190 cm hoog, 70 cm breed en 67,5 cm diep

Gewicht: 95 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 446 liter

Bekijk het product op:

Op zoek naar een ander soort koelkast?

Wil toch liever een ander soort koelkast dan een koelvriescombinatie? Dan helpt HuishoudBoulevard je verder met onze toplijst: beste koelkasten. Hier staan de beste koelkasten van dit jaar met alle informatie die je nodig hebt!


HuishoudBoulevard is expert op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Zo hebben wij meerdere blogs met informatie over huishoudelijke apparaten. Daarnaast hebben wij toplijsten van verschillende apparaten, waardoor jij een goede keuze kan maken in het gewenste apparaat!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.