Home / toplijsten / Beste Koelkasten / Beste retro koelkast

De beste retro koelkast: de top 10 van 2024

beste retro koelkast

Retro koelkasten zijn anno 2023 weer helemaal hip in Nederland. Om die reden heeft HuishoudBoulevard een top 10 gemaakt van de beste retro koelkasten. Ze zijn er in verschillende varianten. Ze zijn verkrijgbaar als een 1-deurs vrijstaande koelkast, maar ook als koelvriescombinatie.

Wat is een retro koelkast?

Een retro koelkast is een moderne koelkast met het uiterlijk van een koelkast van vroeger. Ze hebben meestal vrolijke kleuren en zijn afgewerkt met kenmerkende ronde vormen en hoeken. In de meeste gevallen is een retro koelkast een vrijstaande koelvriescombinatie met een look uit de jaren 50.

Top 10 beste retro koelkasten in 2023

De beste retro koelkast van 2023 is volgens HuishoudBoulevard de SMEG FAB32RBL5. Het apparaat heeft een fantastisch mooi design, goede energieklasse en beschikt over meerdere handige functionaliteiten.

 

Hieronder staat een opsomming van de top 10 beste retro koelkasten van 2023:

 

  1. SMEG FAB32RBL5
  2. Samsung RR39A746322 Bespoke
  3. Severin KS 9957 
  4. Klarstein Audrey
  5. ETNA AKV778IRVS
  6. Inventum RKK551B
  7. ETNA KVV754BEI
  8. Amica AR8242C 
  9. CREATE RETRO FRIDGE
  10. Schneider SCCL

1. SMEG FAB32RBL5

Met de SMEG FAB32RBL5 haal je een fantastische en stijlvolle retro koelvriescombinatie in huis. Het apparaat heeft een netto inhoud van 331 liter, waarvan 204 liter koelgedeelte en 97 liter vriesgedeelte. Dit is ruim voldoende voor een gezin van 3 á 4 personen.

 

Dit model heeft een maximaal geluidsniveau van 37 dB, waardoor je amper doorhebt dat hij aan staat. Het koelgedeelte zit boven in het apparaat en het vriesgedeelte onderin. De vriezer beschikt over een No Frost systeem, zodat je hem nooit hoeft te ontdooien.

 

De SMEG FAB32RBL5 heeft energieklasse D wat redelijk energiezuinig is. Daarnaast beschikt hij over een energiebesparingsfunctie, die ervoor zorgt dat je tijdelijk het koelgedeelte kan uitschakelen om energie te besparen. Dit is voornamelijk handig voor als je op vakantie gaat en er geen boodschappen meer in het apparaat liggen.

+ Handige koolstoffilter tegen nare luchtjes

+ Zeer stil met een geluidsniveau van 37 dB

+ Open deur alarm, waardoor je hem niet per ongeluk open laat staan

–  Geen vershoudzone voor verse boodschappen, zoals vlees en vis

Merk: SMEG

Kleur: Zwart

Afmetingen: 196,8 cm hoog, 60,1 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 103,4 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Bekijk het product op:

2. Samsung RR39A746322 Bespoke

De Samsung RR39A746322 Bespoke is een zeer ruime vrijstaande retro koelkast met een netto inhoud van 387 liter. Dit is ruim voldoende voor de boodschappen van 5 of meer personen.

 

Het apparaat heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit. Daarnaast beschikt hij over een handige vershoudzone voor je verse boodschappen. Deze vershoudzone is alleen geschikt voor groente en fruit.

 

De glazen deur van het apparaat geeft hem een luxe uitstraling. Hierdoor is hij een echte eyecatcher in je keuken. Dit model beschikt ook over een open deuralarm en een koolstoffilter.

 

De Samsung RR39A746322 Bespoke heeft 6 plateaus waarvan een deel uitneembaar is. Deze zijn eenvoudig schoon te maken. Daarnaast beschikt hij over een handig flessenrek voor je flessen wijn of cola.

+ Beschikt over een koolstoffilter tegen stinkende luchtjes

+ Zeer ruime koelkast

+ Handige vershoudzone voor groente en fruit

–  Energieklasse E, wat niet erg energiezuinig is

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,3 cm breed en 69,4 cm diep

Gewicht: 85,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

3. Severin KS 9957

De Severin KS 9957 is een retro koelvrieskast met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit apparaat heeft een netto inhoud van 212 liter, waarvan het koelgedeelte 166 liter inneemt. Het vriesgedeelte heeft 46 liter aan inhoud. Dit is geschikt voor de boodschappen van een gezin van 3 á 4 personen.

 

Dit model beschikt over een handig flessenrek, een groentelade en eierrekje. Daarnaast heeft hij 4 plateaus van veiligheidsglas, waarvan 3 in hoogte verstelbaar zijn.

 

Het apparaat is relatief stil met een geluidsniveau van 39 dB en de binnenruimte is praktisch ingedeeld. Met zijn aantrekkelijke design is deze retro koelkast een echte eyecatcher.

+ Heldere LED binnenverlichting

+ Fantastische prijs-kwaliteitverhouding

+ Ruimte groentelade

–  Geen No Frost functionaliteit

–  Niet erg energiezuinig met energielabel E

Merk: Severin

Kleur: Zwart

Afmetingen: 148 cm hoog, 56 cm breed en 63 cm diep

Gewicht: 44,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

4. Klarstein Audrey

De volgende retro koelkast in onze toplijst is de Klarstein Audrey retro koelvriescombinatie. Dit model heeft een netto inhoud van 250 liter. Ook dit apparaat beschikt over een vriesvak. Van de 250 liter is er 194 liter koelgedeelte en 56 liter vriesgedeelte. Hierdoor is deze koelkast geschikt voor gezinnen van 3 á 4 personen.

 

De Klarsteun Audrey heeft een eierrekje, 4 vakken in deur en een groentelade. Tevens beschikt dit model over interne verlichting, zodat je precies kan zien wat er in het apparaat ligt. Ook worden er een ijskrabber en ijsblokjesvorm meegeleverd.

 

Ben je op zoek naar een echte Duitse retro koelkast? Dan is de Klarstein Audrey een zeer goede optie.

+ Mooi retro design

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Groot vriesvak

–  Niet erg energiezuinig met energieklasse E

Merk: Klarstein

Kleur: Rood

Afmetingen: 172 cm hoog, 55 cm breed en 55 cm diep

Gewicht: 50 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

5. ETNA AKV778IRVS

De ETNA AKV778IRVS is een Amerikaanse koelkast met een retro look. Het is een zeer ruim model met een netto inhoud van 562 liter. Hiervan is 371 liter koelgedeelte en 191 liter vriesgedeelte.

 

Het apparaat beschikt over een water- en ijsdispenser die aangesloten moet worden op de waterleiding. Daarnaast heeft hij een handig open deuralarm, zodat je de deur van het apparaat niet zomaar open laat staan.

 

Dit model heeft een super vries en -koelfunctionaliteit en beschikt over de No Frost functie. Hij beschikt daarnaast over uitneembare plateaus en een handig flessenrek. De plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas, zodat je gemakkelijk extra zware boodschappen kwijt kunt.

+ Zeer grote inhoud met 562 liter

+ Handige water- en ijsdispenser

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

–  Niet erg energiezuinig met energieklasse E

Merk: ETNA

Kleur: Zilver

Afmetingen: 179,3 cm hoog, 91 cm breed en 68,7 cm diep

Gewicht: 114 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 42 dB

Bekijk het product op:

6. Inventum RKK551B

De Inventum RKK551B is de eerste retro tafelmodel koelkast in onze toplijst. Het apparaat heeft een netto inhoud van 131 liter, waardoor hij geschikt is voor de boodschappen van een gezin van 1 á 2 personen.

 

Dit model beschikt over drie plateaus gemaakt van gehard glas en een groentelade. Hij heeft een geluidsniveau van 39 dB en de temperatuur is in te stellen via een draaiknop. Een andere handige functionaliteit is de soft closing door en het aanpasbare interieur. 

 

Ben je op zoek naar een tafelmodel retro koelkast dan kunnen we de Inventum RKK551B zeker aanraden.

+ Beschikt over LED binnenverlichting

+ Zelfsluitende deur

+ Inventum geeft 5 jaar garantie

–  Niet energiezuinig met energielabel F

–  Geen vriesvakje

Merk: Inventum

Kleur: Zwart

Afmetingen: 84 cm hoog, 56.2 cm breed en 53 cm diep

Gewicht: 25,1 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Bekijk het product op:

7. ETNA KVV754BEI

De volgende koelkast in onze toplijst is de ETNA KVV754BEI. Dit apparaat heeft een netto inhoud van 264 liter, waarvan 229 liter aan koelruimte en 25 liter aan vriesgedeelte. Dit is geschikt voor de wekelijkse boodschappen gezin van 5 personen of meer.

 

Dit model beschikt over een flessenrek en 3 glazen plateaus die in hoogte verstelbaar zijn. Tevens beschikt hij over een vershoudzone voor je vis en vlees. In deze vershoudzone blijft je eten langer vers. Een groot voordeel van een koelkast van ETNA, is de 3 jaar extra garantie als je hem binnen 30 dagen doet registreren bij de fabrikant.

 

Het apparaat heeft een minimale omgevingstemperatuur van 10 graden, waardoor je hem zelfs in de garage of schuur in veel gevallen kwijt kunt. Ook beschikt de koelkast over LED binnenverlichting, zodat je zelfs in het donker je boodschappen kunt vinden!

+ Deurvakjes zijn in hoogte verstelbaar

+ Dynamische koeling, wat zorgt voor een stabiele temperatuur

+ Extra garantie via de fabrikant

–  Beschikt niet over een open deur alarm.

 

Merk: ETNA

Kleur: Beige

Afmetingen: 154 cm hoog, 60 cm breed en 66,9 cm diep

Gewicht: 57,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

8. Amica AR8242C

De Amica AR8242C retro koelvriescombinatie is mooi model met een echte retro look. Het apparaat heeft een netto inhoud van 244 liter, waarvan 181 koelgedeelte en 63 liter aan vriesgedeelte. Dit is geschikt voor de boodschappen van een gezin van 3 á 4 personen.

 

Dit model beschikt over 4 plateaus gemaakt van veiligheidsglas die verstelbaar zijn. Hierdoor kun je eenvoudig al je boodschappen kwijt. Het apparaat beschikt over een groentelade en een flessenrek. Tevens wordt er een eierrekje meegeleverd.

 

De Amica AR8242C beschikt over LED binnenverlichting en heeft 3 deurvakken die ook verstelbaar zijn. De temperatuur van het apparaat is in te stellen via een draaiknop. Daarnaast bevindt het vriesgedeelte zich onderaan de koelvriescombinatie.

+ Redelijk licht model, waardoor je hem nog kunt verplaatsen

+ Luxueuze uitstraling door de afwerkingsdetails

+ Meerdere glazen plateaus

–  Korte snoer van 1,2 meter

Merk: Amica

Kleur: Beige

Afmetingen: 181 cm hoog, 55 cm breed en 61,5 cm diep

Gewicht: 57 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

9. CREATE RETRO FRIDGE

De CREATE RETRO FRIDGE is een retro model met een jaren 50 look. Hij is verkrijgbaar is verschillende kleuren. De netto inhoud van het model is 261 liter, waarvan 240 liter aan koelruimte en 21 liter aan vriesgedeelte. Dit is genoeg ruimte voor de wekelijke boodschappen van een gezin van 3 á 4 personen.

 

Het apparaat beschikt over 0 graden zone en een handige groentelade. Het model heeft 3 verwisselbare plateaus gemaakt van gehard glas en 1 vast plateau. Tevens beschikt hij over een flessenrek en 4 verwisselbare zijvakjes.

 

Ben je op zoek naar een retro koelkast met een esthetiek uit de jaren 50? Dan is de CREATE RETRO FRIDGE een goede keuze.

+ Beschikt over binnenverlichting

+ Meerdere verstelbare plateaus

+ Handig flessenrek

–  Beschikt over energieklasse F, dus verbruikt relatief veel energie

–  Beschikt niet over een eierrekje

Merk: Create

Kleur: Wit

Afmetingen: 150 cm hoog, 60 cm breed en 60 cm diep

Gewicht: 65 kg

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

Bekijk het product op:

10. Schneider SCCL 222

De laatste retro koelkast in onze top 10 is de Schneider SCCL 222. De netto inhoud van dit model betreft 229 liter. Hiervan is 205 liter koelgedeelte en 17 liter vriesgedeelte. Dit is geschikt voor de wekelijkse boodschappen van een gezin van 3 tot 4 personen.

 

Het apparaat heeft een groentelade en de behuizing is gemaakt van aluminium. Bij het model wordt een eierrekje meegeleverd. Tevens heeft hij 3 handige planken gemaakt van glas en meerdere deurvakken. Hierdoor kan je eenvoudig al je boodschappen kwijt in deze koelkast.

 

Deze retro koelvriescombinatie heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dus ben je op zoek naar een retro model tegen een redelijk lage prijs? Dan is de Schneider SCCL 222 een goede optie!

+ Redelijk licht gewicht, waardoor je hem eenvoudig kunt verplaatsen

+ Beschikt over een groentelade

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

–  Relatief hoog geluidsniveau van 40 dB

Merk: Schneider

Kleur: Rood

Afmetingen: 150 cm hoog, 54 cm breed en 62 cm diep

Gewicht: 47 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

Dit waren de top 10 retro ijskasten van 2023

HuishoudBoulevard is dé expert op het gebied van huishoudelijke artikelen. We schrijven regelmatig blogs en toplijsten over koelkasten, afzuigkappen en stofzuigers.

 

Zo hebben we een toplijst over de beste koelkasten 2023 en de beste koelkast tafelmodel. Hierdoor kan je als consument een geschikte keuze maken voor het beste apparaat van het moment!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.