1. Huishoudboulevard
 2. /
 3. toplijsten
 4. /
 5. Beste retro koelkast

De beste retro koelkast: de top 10 van 2022

beste retro koelkast

Retro koelkasten zijn anno 2022 weer helemaal hip in Nederland. Om die reden heeft HuishoudBoulevard een top 10 gemaakt van de beste retro koelkasten. Ze zijn er in verschillende varianten. Ze zijn verkrijgbaar als een 1-deurs vrijstaande koelkast, maar ook als koelvriescombinatie.

Wat is een retro koelkast?

Een retro koelkast is een moderne koelkast met het uiterlijk van een koelkast van vroeger. Ze hebben meestal vrolijke kleuren en zijn afgewerkt met kenmerkende ronde vormen en hoeken. In de meeste gevallen is een retro koelkast een vrijstaande koelvriescombinatie met een look uit de jaren 50.

Top 10 beste retro koelkasten in 2022

De beste retro koelkast van 2022 is volgens HuishoudBoulevard de SMEG FAB32RBL5. Het apparaat heeft een fantastisch mooi design, goede energieklasse en beschikt over meerdere handige functionaliteiten.

 

Hieronder staat een opsomming van de top 10 beste retro koelkasten van 2022:

 

  1. SMEG FAB32RBL5
  2. Samsung RR39A746322 Bespoke
  3. SMEG FAB28RDEG5
  4. Samsung RB34A7B5D22 Bespoke
  5. ETNA AKV778IRVS
  6. SMEG FAB28RPB5
  7. SMEG FAB30RRD5
  8. Samsung RR39A746341 Bespoke
  9. SMEG FAB28RCR5
  10. SMEG FAB30LBL5

1. SMEG FAB32RBL5

Met de SMEG FAB32RBL5 haal je een fantastische en stijlvolle retro koelvriescombinatie in huis. Het apparaat heeft een netto inhoud van 331 liter, waarvan 204 liter koelgedeelte en 97 liter vriesgedeelte. Dit is ruim voldoende voor een gezin van 3 á 4 personen.

 

Dit model heeft een maximaal geluidsniveau van 37 dB, waardoor je amper doorhebt dat hij aan staat. Het koelgedeelte zit boven in het apparaat en het vriesgedeelte onderin. De vriezer beschikt over een No Frost systeem, zodat je hem nooit hoeft te ontdooien.

 

De SMEG FAB32RBL5 heeft energieklasse D wat redelijk energiezuinig is. Daarnaast beschikt hij over een energiebesparingsfunctie, die ervoor zorgt dat je tijdelijk het koelgedeelte kan uitschakelen om energie te besparen. Dit is voornamelijk handig voor als je op vakantie gaat en er geen boodschappen meer in het apparaat liggen.

+ Handige koolstoffilter tegen nare luchtjes

+ Zeer stil met een geluidsniveau van 37 dB

+ Open deur alarm, waardoor je hem niet per ongeluk open laat staan

–  Geen vershoudzone voor verse boodschappen, zoals vlees en vis

Merk: SMEG

Kleur: Zwart

Afmetingen: 196,8 cm hoog, 60,1 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 103,4 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

2. Samsung RR39A746322 Bespoke

De Samsung RR39A746322 Bespoke is een zeer ruime vrijstaande retro koelkast met een netto inhoud van 387 liter. Dit is ruim voldoende voor de boodschappen van 5 of meer personen.

 

Het apparaat heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit. Daarnaast beschikt hij over een handige vershoudzone voor je verse boodschappen. Deze vershoudzone is alleen geschikt voor groente en fruit.

 

De glazen deur van het apparaat geeft hem een luxe uitstraling. Hierdoor is hij een echte eyecatcher in je keuken. Dit model beschikt ook over een open deuralarm en een koolstoffilter.

De Samsung RR39A746322 Bespoke heeft 6 plateaus waarvan een deel uitneembaar is. Deze zijn eenvoudig schoon te maken. Daarnaast beschikt hij over een handig flessenrek voor je flessen wijn of cola.

+ Beschikt over een koolstoffilter tegen stinkende luchtjes

+ Zeer ruime koelkast

+ Handige vershoudzone voor groente en fruit

–  Energieklasse E, wat niet erg energiezuinig is

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,3 cm breed en 69,4 cm diep

Gewicht: 85,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

3. SMEG FAB28RDEG5

De derde retro koelkast in onze lijst is de SMEG FAB28RDEG5. Deze groenkleurige vrijstaande koelkast heeft een netto inhoud van 270 liter. Hiervan is 244 liter koelgedeelte en 26 liter vriesgedeelte. Dit laatste gedeelte bevindt zich bovenin het apparaat.

 

Dit model is zeer stil met een maximaal geluidsniveau van 35 dB. Het apparaat beschikt over een open deuralarm en een handige vershoudzone die geschikt is voor vlees, vis groente en fruit.

 

Een andere handige functionaliteit van dit apparaat is antibacteria. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels buiten het apparaat blijven. Met energieklasse D is dit apparaat ook nog eens redelijk energiezuinig.

+ Energieklasse D wat het apparaat redelijk energiezuinig maakt

+ Zeer laag geluidsniveau van 35 dB

+ Vershoudzone die geschikt is voor vlees, vis, fruit en groente

–  Geen koolstoffilter tegen stinkende luchtjes

Merk: SMEG

Kleur: Groen

Afmetingen: 153 cm hoog, 60,1 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 73,5 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

 

4. Samsung RB34A7B5D22 Bespoke

De Samsung RB34A7B5D22 Bespoke is een zeer elegante retro koelvriescombinatie met een netto inhoud van 344 liter. Hiervan is 230 liter koelgedeelte en 114 liter vriesgedeelte. Dit is ruim voldoende voor 5 of meer personen.

 

Het apparaat heeft een topklasse koel- en bouwkwaliteit en heeft een vershoudzone voor vis, vlees, groente en fruit. Hij is daarnaast muisstil met een maximaal geluidsniveau van 35 dB. Dit model heeft ook een koolstoffilter tegen nare luchtjes.

 

De Samsung RB34A7B5D22 beschikt over een super- koel en vriesfunctionaliteit. Hierdoor kan je de boodschappen extra snel koelen of invriezen. Het vriesgedeelte heeft de No Frost functionaliteit, zodat je de vriezer nooit hoeft te ontdooien.

+ Topklasse bouw- en koelkwaliteit

+ Handige koolstoffilter tegen vieze luchtjes

+ Energieklasse D wat hem redelijk energiezuinig maakt

–  Geen antibacteria tegen schimmels en bacteriën

Merk: Samsung

Kleur: Zwart

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,5 cm breed en 65,8 cm diep

Gewicht: 80 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

5. ETNA AKV778IRVS

De ETNA AKV778IRVS is een Amerikaanse koelkast met een retro look. Het is een zeer ruim model met een netto inhoud van 562 liter. Hiervan is 371 liter koelgedeelte en 191 liter vriesgedeelte.

 

Het apparaat beschikt over een water- en ijsdispenser die aangesloten moet worden op de waterleiding. Daarnaast heeft hij een handig open deuralarm, zodat je de deur van het apparaat niet zomaar open laat staan.

 

Dit model heeft een super vries en -koelfunctionaliteit en beschikt over de No Frost functie. Hij beschikt daarnaast over uitneembare plateaus en een handig flessenrek. De plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas, zodat je gemakkelijk extra zware boodschappen kwijt kunt.

+ Zeer grote inhoud met 562 liter

+ Handige water- en ijsdispenser

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

–  Niet erg energiezuinig met energieklasse E

Merk: ETNA

Kleur: Zilver

Afmetingen: 179,3 cm hoog, 91 cm breed en 68,7 cm diep

Gewicht: 114 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 42 dB

6. SMEG FAB28RPB5

Met de SMEG FAB28RPB5 haal je een typische retro koelkast met een vintage look in huis. Het blauwkleurige apparaat heeft een netto inhoud van 270 liter, waarvan 244 koelgedeelte en 26 liter vriesgedeelte.

 

Dit model beschikt over een handige vershoudzone voor je vlees, vis, groente en fruit. Hij is daarnaast redelijk energiezuinig met energieklasse D. De deur van het apparaat laat je nooit meer per ongeluk open staan dankzij het handige open deur alarm.

 

De koelkast heeft antibacteria tegen schimmels en bacteriën. Hierdoor blijven je boodschappen hygiënisch gekoeld. Daarnaast zijn de plateaus uitneembaar, waardoor je ze eenvoudig kan schoonmaken.

+ Laag geluidsniveau met 35 dB

+ Redelijk energiezuinig met energieklasse D

+ Vershoudzone voor vlees, vis, groente en fruit

–  Geen No Frost functionaliteit, waardoor je het vriesvak 2x per jaar moet ontdooien

Merk: SMEG

Kleur: Blauw

Afmetingen: 153 cm hoog, 60,1 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 73,5 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

7. SMEG FAB30RRD5

Ben je op zoek naar een stijlvolle retro koelvriescombinatie? Dan is de SMEG FAB30RRD5 een zeer goede keuze. Met zijn rode kleur valt hij meteen op in je keuken. Het apparaat heeft een netto inhoud van 294 liter. Hiervan is 222 liter koelgedeelte en 72 liter vriesgedeelte.

 

Hij beschikt over een vershoudzone geschikt voor groente, fruit, vlees en vis. Het apparaat heeft daarnaast een handig open deuralarm, antibacteria en uitneembare plateaus. Hij is redelijk energiezuinig met energieklasse D.

 

Een ander voordeel van dit apparaat is de luchtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat elke plank in de koelkast even koel is. Hierdoor maakt het niet uit waar je bijvoorbeeld de vleeswaren bewaard.

+ Super stijlvol design uit de jaren 50

+ Maakt gebruik van luchtcirculatie

+ Laag geluidsniveau met 37 dB

–  Geen anti-ijsvorming, waardoor je het apparaat 6x per jaar moet ontdooien

Merk: SMEG

Kleur: Rood

Afmetingen: 172 cm hoog, 60 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 78,6 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

8. Samsung RR39A746341 Bespoke

De Samsung RR39A746341 Bespoke is een retro vrijstaande 1-deurs koelkast met een netto inhoud van 387 liter. Hierdoor heb je ruimte voor de boodschappen van zeker 5 of meer personen. Het apparaat heeft een topklasse bouw- en koelkwaliteit.

 

Dit model beschikt over meerdere handige functionaliteiten, zoals een koolstoffilter en een open deuralarm. Daarnaast heeft hij 6 plateaus van veiligheidsglas en een handig flessenrek. Het apparaat beschikt ook over een vershoudzone, die geschikt is voor groente en fruit.

 

De Samsung RR39A746341 Bespoke heeft energiebesparingsfuncties en een koelkastdeur met hevelgreep. Een hevelgreep drukt de deur van de koelkast af, zodat deze het vacuüm opheft. Hierdoor slijten de deurrubbers van het apparaat een stuk minder snel.

+ Beschikt over een superkoel functionaliteit

+ Koolstoffilter tegen stinkende luchtjes

+ Hevelgreep, waardoor de deurrubbers minder snel slijten

–  Niet heel energiezuinig met energieklasse E

Merk: Samsung

Kleur: Blauw

Afmetingen: 185,3 cm hoog, 59,5 cm breed en 69,4 cm diep

Gewicht: 85,5 kg

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 39 dB

9. SMEG FAB28RCR5

De SMEG FAB28RCR5 is een prima retro koelkast met een mooie crème kleur. Met een netto inhoud van 270 liter, waarvan 244 liter koelgedeelte en 26 liter vriesgedeelte heb je zeker genoeg ruimte.

 

Het apparaat beschikt over een vershoudzone die geschikt is voor groente, fruit, vis en vlees. Daarnaast heeft hij een handig open deuralarm en antibacteria. Met energieklasse D verbruikt hij weinig energie en daarnaast is hij ook nog eens muisstil met een maximaal geluidsniveau van 35 dB.

 

De SMEG FAB28RCR5 heeft 2 uitneembare plateaus en kunststof deurvakken. Een ander voordeel is de afgedekte condensor, waardoor je de condensor niet hoeft af te stoffen.

+ Mooi stijlvol retro design uit de jaren 50

+ Redelijk energiezuinig met energieklasse D

+ Zeer laag geluidsniveau met 35 dB

–  Geen handig flessenrek

Merk: SMEG

Kleur: Crème

Afmetingen: 153 cm hoog, 60,1 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 73,5 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

10. SMEG FAB30LBL5

De laatste retro koelkast in onze top 10 is de SMEG FAB30RBL5. Hij heeft een netto inhoud van 294 liter, waarvan 222 liter koelgedeelte en 72 liter vriesgedeelte. Het apparaat heeft een echte jaren 50 look en beschikt over een handig open deuralarm.

 

Het apparaat heeft een vershoudzone geschikt voor vlees, groente, vis en fruit. Daarnaast heeft hij ook antibacteria. Dit model heeft een maximaal geluidsniveau van 37 dB wat relatief stil is. Een ander voordeel is het energieverbruik van het apparaat. Hij heeft energieklasse D wat redelijk energiezuinig is.

 

De SMEG FAB30RBL5 is zwart van kleur en heeft 2 handige uitneembare plateaus, die je eenvoudig onder de kraan kan schoonmaken.

+ Redelijk energiezuinig met energieklasse D

+ Handige vershoudzone

+ Beschikt over een open deur alarm

–  Beschikt niet over een flessenrek

Merk: SMEG

Kleur: Zwart

Afmetingen: 172 cm hoog, 60 cm breed en 72,8 cm diep

Gewicht: 78,6 kg

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Op zoek naar een ander soort koelkast?

HuishoudBoulevard is dé expert op het gebied van huishoudelijke artikelen. We schrijven regelmatig blogs en toplijsten over koelkasten, afzuigkappen en stofzuigers.

 

Zo hebben we een toplijst over de beste koelkasten 2022 en de beste koelkast tafelmodel. Hierdoor kan je als consument een geschikte keuze maken voor het beste apparaat van het moment!