Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / De 10 beste robotstofzuigers van 2024

De 10 beste robotstofzuigers van 2024

Beste robotstofzuigers

Ben je op zoek naar de beste robotstofzuigers van 2024? Wij hebben de top 10 beste opties voor je op een rijtje gezet. Ervaar het gemak van een geautomatiseerde stofzuiger die op een intelligente manier je huis schoonmaakt!

 

 

Er zijn veel verschillende soorten robotstofzuigers, met ieder hun eigen functionaliteiten en specificaties. Zo bestaan er robotstofzuigers met dweilfunctie en stofzuigerrobots die extra geschikt zijn voor mensen die last hebben van allergieën. Maar welke past het beste bij jou?

 

 

Om de keuze makkelijker te maken hebben we een lijst met de top 10 beste stofzuigerrobots van 2024 voor je samengesteld!

Wat is de beste robotstofzuiger?

Volgens HuishoudBoulevard is de beste robotstofzuiger van 2024 de Ecovacs Deebot T9+. In onderstaande toplijst lichten we je graag toe waarom. Daarnaast vind je hier een lijst van 9 andere goede robotstofzuigers en een overzicht van de belangrijkste specificaties en voor- en nadelen per model.

De top 10 robotstofzuigers van 2024

1. Ecovacs Deebot T9+

De Ecovacs Deebot T9+ is een innovatieve robotstofzuiger met dweilfunctie die jouw huis op een efficiënte en geavanceerde manier kan reinigen. Dit maakt de robotstofzuiger ook meteen de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Het apparaat beschikt over verschillende functies die het schoonmaken van jouw huis een stuk makkelijker maken.

 

Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om specifieke kamers in te stellen en aan te wijzen welke gebieden moeten worden schoongemaakt. Een ander voordeel is de luchtzuiveringstechnologie die fijnstof en allergenen filtert, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert.

 

Daarnaast beschikt de robotstofzuiger over een slimme navigatie die gebruik maakt van geavanceerde sensoren. De kaarttechnologie zorgt ervoor dat het apparaat obstakels kan vermijden en efficiënt door het huis kan navigeren. Met de krachtige zuigkracht en innovatieve borstels zorgt de stofzuiger voor een grondige reiniging van elk oppervlak.

 

Hoewel de Deebot T9+ veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Een nadeel is de prijs, die hoger is dan die van sommige vergelijkbare robotstofzuigers. Daarnaast beschikt dit apparaat over een stofzak die je eens in de zoveel tijd zelf moet legen. Ook kan het apparaat soms vastlopen op tapijten of drempels.

 

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger met geavanceerde functies, zoals: slimme navigatie, luchtzuiveringstechnologie en innovatie borstels? En is de prijs hierbij wat minder van belang? Dan is de Ecovacs Deebot T9+ de beste robotstofzuiger voor jou!

+ Beschikt over een dweilfunctie

+ Slimme navigatie en kaarttechnologie

+ Krachtige zuigkracht
+ Innovatie (zij)borstels voor een grondige reiniging

Relatief duur ten opzichte van vergelijkbare robotstofzuigers   

Bevat een stofzak die je zelf moet legen

Loopt soms vast op tapijten of drempels

Merk: Ecovacs 

Navigatiemethode: Laser

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 120 m2 

Maximale hoogte drempel: 2 cm

Maximaal geluidsniveau: 69 dB

Volume opvang: 0,42 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch 

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie: 2 jaar

 

2. Gologi robotstofzuiger met dweilfunctie

De tweede robotstofzuiger in onze lijst is de Gologi robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit is de beste goedkope robotstofzuiger. Vergeleken met de andere modellen in deze lijst betaal je beduidend minder voor de krachtige functionaliteiten. Vandaar de nummer 2 positie in deze lijst.

 

De Gologi robotstofzuiger bestuur je via de meegeleverde afstandsbediening óf via de handige app. Hiermee stel je de juiste stand, tijd en functionaliteit in. Deze app kun je vervolgens ook aan je Google Home koppelen om de bediening nog makkelijker te maken. Je hoeft hierdoor niet thuis te zijn om je stofzuiger aan te zetten. Zo kom je iedere dag in een schoon huis thuis.

 

Om je huis efficiënt schoon te maken beschikt hij over 360 graden sensor die de ruimte  in kaart brengt. Zo slaat de stofzuiger geen hoekje van je huis over en leert hij zichzelf een efficiënte route door je huis aan. Via de app kun je na enig gebruik de resultaten van het in kaart brengen bekijken en de robot specifieke ruimtes in sturen om schoon te maken.  

 

De Gologi beschikt over een dweilfunctie waardoor het een robotstofzuiger en dweil in één is. Het stofzuigen doet deze robotstofzuiger redelijk stil. Wanneer je de dweilfunctie aanzet maakt hij meer geluid. Dit geluidsniveau is niet storend, maar wel aanwezig. Houd hier rekening mee wanneer je de keuze maakt om een robotstofzuiger aan te schaffen.

 

Het meegeleverde oplaadstation is compact en staat niet snel in de weg. Het nadeel hiervan is dat automatische leging van de vuilafvoer niet mogelijk is. Met een volume van 0.75 l hoef je dit ook niet vaak zelf te doen.

 

Ben je op zoek naar een goedkope robotstofzuiger die over geavanceerde functies beschikt? Dan is de Gologi robotstofzuiger met dweilfunctie de beste keuze! Bekijk onze Gologi robotstofzuiger met dweilfunctie review voor meer informatie!

+ Voordelige prijs

+ Stofzuiger en dweil in één

+ Relatief stil met 59 dB

+ Bediening via afstandsbediening en handige app

– Geen Nederlandse gebruiksaanwijzing

– Geen automatische leging

Merk: Gologi

Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Systematisch via software

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 

Maximale hoogte drempel: 2 cm

Maximaal geluidsniveau: 59 dB

Volume opvang: 0,75 l 

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch 

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app | Afstandsbediening

Garantie: 1 jaar

3. iRobot Roomba i7+ (i7558)

De iRobot Roomba i7+ maakt jouw huis met zijn slimme navigatietechnologie efficiënt en grondig schoon. Het apparaat heeft vele voordelen zoals het instellen van specifieke kamers en zones die gereinigd moeten worden, waardoor je tijd en moeite bespaart.

 

Een ander voordeel is de automatische vuilafvoer die ervoor zorgt dat de stofzuiger zichzelf leegt in de Clean Base wanneer deze vol is. Hierdoor hoef je de stofcontainer niet zelf te legen. Bovendien beschikt de Roomba i7+ over de zogenaamde Imprint Smart Mapping technologie, waarmee het apparaat jouw huis kan leren kennen en een persoonlijk schoonmaakplan maakt.

 

Naast de vele voordelen zijn er echter ook enkele nadelen. Zo is het apparaat relatief duur in vergelijking tot andere robotstofzuigers. Daarnaast is de Clean Base niet bepaald compact en kan deze lastig te plaatsen zijn in sommige huishoudens.

 

Wanneer je op zoek bent naar een slimme robotstofzuiger gestuurd door krachtige intelligentie, met een grote opvangbak die tot 60 dagen aan vuil kan opvangen, is de iRobot Roomba i7+ de beste robotstofzuiger voor jou!

+ Automatische vuilafvoer met grote opvangbak (tot 60 dagen aan vuil)

+ Slimme navigatie technologie

+ Bediening via een handige app (iRobot HOME-app)

Heeft geen dweilfunctie

Lege van afvalbak in Clean Base is vrij luid

Relatief duur

Merk: iRobot

Navigatiemethode: Zelflerend

Dweilfunctie: Nee

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 75 m2

Maximale hoogte drempel: 1,6 cm

Maximaal geluidsniveau: 66 dB

Volume opvang: 0,4 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie:  2 jaar

4. Dyson 360 Heurist

Natuurlijk kan een robotstofzuiger van het bekende stofzuiger merk Dyson niet ontbreken in onze toplijst. De Dyson 360 Heurist is wat ons betreft de beste robotstofzuiger van Dyson. Dit model beschikt over de gepatenteerde stofzuigertechnologie van Dyson waardoor hij tot 20% meer zuigkracht heeft dan de Dyson 360 Eye.

 

Daarnaast beschikt hij over een 360⁰ lens waardoor de robot altijd weet waar hij zich bevindt en je huis van rand-tot-rand schoonmaakt. Opvallend aan dit model is dat hij over 8 leds beschikt waardoor hij ook bij weinig licht goed blijft navigeren. Pas het schoonmaaktype aan op jouw situatie met de drie zuigkracht-modi: stil, hoog of maximaal.

 

Naast al deze geavanceerde technologieën, beschikt de Dyson 360 Heurist ook over enkele nadelen. Een groot nadeel aan dit model is namelijk de prijs, deze is een stuk hoger dan bij vergelijkbare robotstofzuiger. Daarnaast zorgt de hoogte van 12 centimeter ervoor dat de robot niet onder alle meubels door kan rijden.

 

De Dyson 360 Heurist is de krachtigste robotstofzuiger uit onze toplijst. Wanneer je dus op zoek bent naar een zeer krachtige stofzuigerrobot dan is dit de beste keuze voor jou!

+ Zeer krachtig door gepatenteerde stofzuigertechnologie van Dyson

+ Drie zuigkracht-modi

+ Slimme lasers en 360⁰ lens

+ HEPA-filters die geschikt zijn voor allergieën

Geen dweilfunctie

Vrij duur

Hoogte van 12 centimeter, kan niet overal onderdoor

Merk: Dyson

Navigatiemethode: Zelflerend

Dweilfunctie: Nee

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 37 m2

Maximale hoogte drempel: 1,5 cm

Maximaal geluidsniveau: 79 dB

Volume opvang: 0,33 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie: 2 jaar

5. Blaupunkt Bluebot Xtreme

De Bluebot Xtreme robotstofzuiger van Blaupunkt is een goed betaalbaar alternatief met ingebouwde dweilfunctie. De robot beschikt over slimme navigatie waardoor het mogelijk is om vermijdzones in te stellen via de app. Ook kun je een dagelijks schoonmaakschema instellen met verschillende zuig- en dweilniveaus waarna de robot volledig automatisch aan het werk gaat.

 

Enkele nadelen van de Bluebot Xtreme zijn het feit dat hij door zijn kleine wielen moeite heeft met drempels en kabels van hoger dan 2 cm en dat het laadstation door het lichte gewicht regelmatig verschuift.

 

Wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger- en dweilcombinatie voor een betaalbare prijs is de Blaupunkt Bluebot Xtreme een goede robotstofzuiger voor jou.

+ Robotstofzuiger- en dweil in één
+ Slimme navigatie met vermijdzones
+ Betaalbare optie

Moeite met kabels en drempels van hoger dan 2 cm
Oplaadstation verschuift regelmatig  

Merk: Blaupunkt

Navigatiemethode: Laser

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 220 m2

Maximale hoogte drempel: 2 cm

Maximaal geluidsniveau: 56 dB

Volume opvang: 0,6 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Willekeurig

Op afstand bestuurbaar: Afstandsbediening/Mobiele app

Garantie: 2 jaar

6. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

De Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB robotstofzuiger is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar de beste budget robotstofzuiger.

 

Een van de grootste voordelen van de robotstofzuiger is de krachtige zuigkracht waarmee je zowel harde vloeren als tapijten efficiënt schoonmaken. Daarnaast beschikt de Bluebot over een uitgebreid pakket aan sensoren die hem in staat stellen om obstakels te vermijden en zich gemakkelijk aan te passen aan verschillende oppervlakken.

 

Een ander voordeel van deze robotstofzuiger is de grote stofbak van 600 ml. Hierdoor hoef je de stofbak minder vaak te legen. Dit is vooral handig wanneer je huisdieren hebt of veel tijd binnenhuis doorbrengt, waardoor er veel vuil op de vloer terechtkomt.

 

Een klein nadeel van de Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB is dat hij niet zo stil is als sommige andere robotstofzuigers. Het kan dus storend zijn als je het apparaat tijdens het werken in dezelfde ruimte hebt staan. Ook is de batterijduur van 100 minuten niet zo indrukwekkend als sommige andere robotstofzuigers op de markt.

 

Al met al is de Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB de beste goedkope robotstofzuiger en een uitstekende optie wanneer je op zoek bent naar een krachtige en betaalbare robotstofzuiger.

+ Krachtige zuigkracht

+ Grote stofbak van 600 ml

+ Goed betaalbare optie

Batterijduur van 100 min.

Alleen geschikt voor laagpolige tapijten tot 2 cm

Merk: Blaupunkt

Navigatiemethode: GPS-chip

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 180 m2

Maximale hoogte drempel: 2 cm

Maximaal geluidsniveau: 59 dB

Volume opvang: 0,6 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Afstandsbediening/Mobiele app

Garantie: 2 jaar

7. Neato D8 Intelligent Robot Vacuum EMEA

Misschien wel de meest opvallende robot stofzuiger van onze toplijst is de Neato D8 Intelligent Robot Vacuum EMEA. Deze stofzuigerrobot is namelijk niet rond, maar heeft een vlakke voorkant. Dit is tevens ook het grootste voordeel van het apparaat. Dit zorgt er namelijk voor dat hij alle hoeken van je kamer kan bereiken.

 

Een andere voordeel van deze vlakke voorkant is dat hij met bijna 30 centimeter vrij breed is in vergelijking tot andere robotstofzuigers. Hierdoor pakt hij meer vuil op en gaat hij efficiënter te werk. Daarnaast kun je doormiddel van de app no-go-zones instellen, of juist zones waar het meeste vuil ligt. Zo ontwikkel je het meest efficiënte schoonmaakprogramma voor jouw woning.

 

Met een stofopvang van 0,7 liter gaat de stofzuiger lang mee voordat hij vol raakt. En of dit alles nog niet genoeg is past hij zijn zuigkracht ook nog eens automatisch aan bij het reinigen van tapijten of vloerkleden.

 

De brede zuigmond van bijna 30 centimeter brengt ook een nadeel met zich mee. Namelijk dat de zuigzuiger niet tussen al je meubels heen past en daardoor minder goed schoonmaakt. Daarnaast ontbreekt er een dweilfunctie, in tegenstelling tot andere modellen in deze lijst.

 

Kortom: Ben je op zoek naar een brede robotstofzuiger met een grote afzuigcapaciteit en stofopvang? Dan is de Neato D8 Intelligent Robot Vacuum EMEA een goede robotstofzuiger voor jou!

+ Sterke RVS kap die minder snel beschadigd

+ Afzuigcapaciteit van 570 m3/h  

+ Energielabel A

Geluidsniveau van 69 dB

Geen intensiefstand

Geen elektronische reinigingsindicatie

Merk: Neato

Navigatiemethode: Laser

Dweilfunctie: Nee

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 70 m2 

Maximale hoogte drempel: 1,5 cm

Maximaal geluidsniveau: 64 dB

Volume opvang: 0,7 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Nee

Garantie: 2 jaar

8. Rowenta X-Plorer Serie 45 RR8277

Een goed betaalbare 2-in-1 robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit omschrijft de Rowanta X-Plorere Serie 45 RR8277 het beste. Daarnaast is de robot met een hoogte van slechts 8 centimeter relatief plat en past hij zelfs onder je bankstel of bed.

 

Met de Rowanta app stel je eenvoudig een schoonmaakschema in, wat je de rest van de week in de gaten kunt houden door middel van de voortgangsfunctie. Wanneer de stofzuiger leeg raakt keert deze automatisch terug naar zijn laadstation.

 

Het grote gemis van dit model is echter het ontbreken van een navigatiemethode. Hierdoor is het niet mogelijk om ‘virtuele muren’ te plaatsen waar de robot niet mag komen. Ook is de stofopvang met 0,44 liter aan de kleine kant, waardoor je deze regelmatig moet legen.

 

Wanneer we naar de prijs-kwaliteit verhouding kijken van de Rowanta kunnen we niet anders concluderen dat dit een kwalitatieve goede robotstofzuiger is voor een lage prijs.

+ 2-in-1 robotstofzuiger met dweilfunctie

+ Hoogte van slechts 8 cm

+ Automatisch terugrijden naar dockingstation

Kleine stofopvang van 0,44 liter

Met 70 dB vrij luid

Geen navigatiemethode

Merk: Rowanta

Navigatiemethode: Nee

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 150 m2

Maximale hoogte drempel: 1,5 cm

Maximaal geluidsniveau: 70 dB

Volume opvang: 0,44 l

HEPA-filter: Nee

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie: 2 jaar

9. Samsung Jet Bot

Uiteraard kan een robotstofzuiger van het merk Samsung niet ontbreken in onze toplijst! De Samsung Jet Bot is het beste wat Samsung te bieden heeft op het gebied van robotstofzuigers. Zo beschikt de robot over een zelflerend navigatiesysteem dankzij de LiDAR sensor, waardoor hij jouw huis steeds efficiënter schoonmaakt.

 

Daarnaast zorgt de digitale inverter motor voor de beste zuigkracht en reinigt hij met behulp van hoogwaardige borstels iedere vloer of tapijt. De robot bepaald voor ieder oppervlak de juiste zuigkracht doormiddel van de Intelligent Power Control functie.

 

Naast de vele voordelen beschikt de Samsung Jet Bot ook over enkele nadelen. Zo heeft het apparaat geen dweilfunctie en is hij met een maximale geluidniveau van 76 dB vrij luid. Ook is de opvangcapaciteit van 0,4 liter niet heel groot.

 

De Samsung Jet Bot is beschikbaar in diverse uitvoeringen. Zo leegt de Samsung Jet Bot+ zichzelf automatisch met behulp van een leegstation en is de Samsung Jet Bot AI+ krachtiger en slimmer. Dit zie je helaas wel terug aan het prijskaartje.

+ Zelflerend navigatiesysteem

+ Krachtige zuigkracht

+ Hoogwaardige borstels

+ Intelligent Power Control Functie

Geluidsniveau van 76 dB

Opvangcapaciteit van 0,4 liter

Merk: Samsung

Navigatiemethode: Zelflerend

Dweilfunctie: Nee

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 141 m2

Maximale hoogte drempel: 1,5 cm

Maximaal geluidsniveau: 76 dB

Volume opvang: 0,4 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Systematisch

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie: 2 jaar

10. Roborock S7+ White

Wie dacht dat Xiaomi uitsluitend smartphones maakt heeft het mis! De Roborock S7+ White van Xiaomi is een robotstofzuiger en dweil in één. De robot heeft een diameter van 45 centimeter wat hem een van de breedste stofzuigerrobots uit onze lijst maakt. Hierdoor is hij zeer geschikt voor grotere ruimtes.

 

Met behulp van de Xiaomi Home App navigeert hij moeiteloos door je woning. Daarnaast zorgt het geluidsniveau van 67 dB ervoor dat hij stiller is dan de gemiddelde robotstofzuiger. In tegenstelling tot vele andere robotstofzuigers, bevat de Roborock S7+ White een leegstation waar hij zichzelf automatisch leegmaakt. Een laatste voordeel waarvan we je graag op de hoogte brengen is de HEPA-filter. Deze filter zorgt ervoor dat dit model geschikt is voor mensen die last hebben van allergieën.

 

Een nadeel aan dit model is het feit dat hij over lasernavigatie beschikt. Hierdoor bestaat de kans dat de robot weleens een klein gebied over het hoofd ziet. Ook is het niet het goedkoopste model uit onze top 10, maar dit maakt hij meer dan goed met het meegeleverde leegstation als je het ons vraagt.

+ Met een diameter van 45 cm geschikt voor grote ruimtes

+ Automatische leegfunctie

+ Bestuurbaar via de Xiaomi Home App

+ Geschikt voor mensen die last hebben van allergieën

Door lasernavigatie minder accuraat

Relatief duur

Merk: Roborock

Navigatiemethode: Laser

Dweilfunctie: Ja

Maximale zuigoppervlakte per acculading: 200 m2 

Maximale hoogte drempel: 2 cm

Maximaal geluidsniveau: 67 dB

Volume opvang: 0,47 l

HEPA-filter: Ja

Schoonmaakroute: Willekeurig

Op afstand bestuurbaar: Mobiele app

Garantie: 2 jaar

Vergelijk de beste robotstofzuigers met dweilfunctie

Specificatie Gologi robotstofzuiger met dweilfunctie Blaupunkt Bluebot Xtreme Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB Rowenta X-Plorer Serie 45 RR8277
Merk
Gologi
Blaupunkt
Blaupunkt
Rowenta
Navigatiemethode
Mobiele app
Laser
GPS-chip
Nee
Max. zuigoppervlakte per acculading
-
220 m2
180 m2
150 m2
Max. hoogte drempel
2 cm
2 cm
2 cm
1,5 cm
Max. geluidsniveau
59 dB
56 dB
59 dB
70 dB
Volume opvang
0,75 l
0,60 l
0,60 l
0,44 l
Prijs
€€
HEPA-filter
Ja
Ja
Ja
Nee
Schoonmaakroute
Systematisch
Willekeurig
Systematisch
Systematisch
Op afstand bestuurbaar
Afstandsbediening | Mobiele app
Afstandsbediening/Mobiele app
Afstandsbediening/Mobiele app
Mobiele app
Garantie
1 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar

Vergelijk de beste robotstofzuigers met leegstation

Specificatie Ecovacs Deebot T9+ iRobot Roomba i7+ (i7558) Roborock S7+ White
Merk
Ecovacs
iRobot
Roborock
Navigatiemethode
Laser
Zelflerend
Laser
Dweilfunctie
Ja
Nee
Ja
Max. zuigoppervlakte per acculading
120 m2
75 m2
200 m2
Max. hoogte drempel
2 cm
1,6 cm
2 cm
Max. geluidsniveau
69 dB
66 dB
67 dB
Volume opvang
0,42 l
0,40 l
0,47 l
Prijs
€€€
€€€
€€€
HEPA-filter
Ja
Ja
Ja
Schoonmaakroute
Systematisch
Systematisch
Willekeurig
Op afstand bestuurbaar
Mobiele app
Mobiele app
Mobiele app
Garantie
2 jaar
2 jaar
2 jaar

Waarom een robotstofzuiger kopen?

 

Een robotstofzuiger is inmiddels geen nieuw product meer. Het eerste model werd namelijk al eind jaren ‘90 gelanceerd. De ontwikkeling van stofzuigerrobots heeft de afgelopen jaren echter niet stilgelegen. De modellen van tegenwoordig zijn slimmer, krachtiger en veiliger. Maar waarom zou je een robotstofzuiger kopen?

 

Hieronder hebben we alle voordelen van een robotstofzuiger voor je op een rijtje gezet:

 + Een robotstofzuiger bespaart tijd en inspanning;

 + Stofzuiger en dweil in één, zo bespaar je nog meer tijd en inspanning;

 + Stofzuigerrobots zuigen onder meubels;

 + Een robotstofzuiger is vaak stiller dan een standaard stofzuiger;

 + Zijn ideaal voor mensen met een lichamelijke beperking.

 

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een robotstofzuiger?

 

Er bestaan veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een robotstofzuiger, zoals:

 

Om je nog beter op weg te helpen lichten we deze aspecten graag aan je toe!

Geluidsniveau

Een robotstofzuiger die enorm veel geluid produceert is natuurlijk niet prettig. Het geluidsniveau wordt altijd aangegeven in decibel (dB). Hoe hoger dit getal is hoe meer lawaai het apparaat maakt. De meeste robotstofzuigers zitten rond een geluidsniveau van 70 dB. Maar er bestaan ook stillere modellen zoals de Eziclean Aqua Connect x850.

Drempelhoogte

De drempelhoogte geeft aan wat de maximale hoogte is waarover een robotstofzuiger heen kan bewegen. De meeste modellen beschikken over een maximale drempelhoogte die tussen de 0,5 en 2 centimeter ligt. Voordat je een stofzuiger aanschaft is het daarom belangrijk te controleren hoe hoog de drempels in jouw woning zijn!

Schoonmaakroutes

Voor robotstofzuigers bestaan er twee soorten schoonmaakroutes: willekeurige of systematische routes. Bij een willekeurige schoonmaakroute volgt het apparaat geen vast patroon. Het nadeel hiervan is dat hij soms een stuk vloer over het hoofd ziet. Bij een robotstofzuiger met een systematische schoonmaakroute volgt de robot een vooraf geprogrammeerde route en onthoudt hij waar hij wel/niet is geweest. Robotstofzuigers met een systematische schoonmaakroute, zoals de Ecovacs Deebot T9+ zijn vaak wat duurder.  

Hoogte van de robotstofzuiger

Een ander belangrijk aspect is de hoogte van een robotstofzuiger. Hoe hoger het apparaat is hoe lastiger het namelijk is om op lastig te bereiken plekken te komen, zoals onder je bank of bed. De hoogte van robotstofzuigers kan flink variëren. Zo is de Rowanta X-Plorere Serie 45 RR8277 slechts 8 cm hoog, terwijl de Dyson 360 Heurist 12 cm hoog is.

Accuduur en automatisch hervatten

Wanneer je een groot oppervlak schoon wil laten maken door je robotstofzuiger is het belangrijk stil te staan bij de accuduur. Bij stofzuigerrobots wordt dit aangegeven met het maximale zuigoppervlak in m2 per acculading. Hoe hoger het oppervlak hoe langer de accu meegaat.

 

Een handige functie die sommige robotstofzuigers hebben is het automatisch terugkeren naar het laadstation wanneer de accu bijna leeg is. Is de batterij weer vol? Dan gaat hij weer automatisch aan de slag!

Stofreservoir en automatisch legen

Een ander belangrijk aspect van een robotstofzuiger is de inhoud van het stofreservoir. Een apparaat met een klein stofreservoir van 0,4 liter raakt redelijk snel vol, waardoor je deze regelmatig moet legen. Met name wanneer je huisdieren hebt of zelf veel thuis bent, waardoor er veel vuil op de vloer terechtkomt, is het belangrijk om voor een robotstofzuiger te kiezen met een groot stofreservoir zoals de Neato D8 Intelligent Robot Vacuum EMEA.

 

Ook bestaan er robotstofzuigers met een automatische leegfunctie. Dit houdt in dat wanneer het stofreservoir vol is, het apparaat automatisch naar het leegstation rijdt en het reservoir leegt. Combineer dit met de automatische oplaadfunctie en je hebt helemaal geen omkijken meer naar je robotstofzuiger!

Smartphone bediening met app

Robotstofzuigers met smartphonebediening zijn handig te bedienen door middel van een app. Zo stel je handig een tijdschema in en de route die de stofzuiger moet volgen. Daarnaast kun je op de meeste apps ook terugvinden hoeveel vuil de robot heeft opgezogen en hoe lang hij erover heeft gedaan.

Dweilfunctie

Tegenwoordig bestaan er veel robotstofzuigers die over een ingebouwde dweilfunctie beschikken. Zo heb je een stofzuiger en dweil in één. Met name wanneer je een hout- of tegelvloer hebt is dit een mooie extra functie. De meest geavanceerde robotstofzuigers beschikken over een waterreservoir dat je kunt vullen. De robot spuit na het zuigen water op de vloer wat hij vervolgens gebruikt om de vloer direct te dweilen.

HEPA-filter

Speciaal voor mensen die last hebben van allergieën bestaan er robotstofzuigers met HEPA-filter. De HEPA-filter zorgt ervoor dat alle stofdeeltjes die vrijkomen tijdens het schoonmaken direct worden opgevangen en dus niet in de lucht terechtkomen. Ideaal wanneer je gevoelig bent voor bijvoorbeeld allergieën als huisstofmijt.

 

Wat is het beste merk robotstofzuiger?

Het beste merk robotstofzuiger van 2024 is Evovacs. Maar er bestaan veel goede robotstofzuiger merken, zoals: Eziclean, iRobot, Blaupunkt, Dyson en Neato. In onze toplijst vind je deze merken dan ook allemaal terug!


De beste stofzuigers vind je bij HuishoudBoulevard

Ben je na het lezen van onze toplijst er toch niet helemaal van overtuigd dat een robotstofzuiger iets voor jou is? Bekijk dan onze andere stofzuiger toplijsten en vind de beste stofzuiger op basis van jouw wensen!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.