Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / De beste Miele stofzuigers van 2024 – Top 7

De beste Miele stofzuigers van 2024: Top 7

de beste miele stofzuigers

Immer besser. Oftewel: steeds betere producten maken. Zo luidt de slogan van Miele, een van de bekendste merken in Nederland, wanneer het gaat om huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar de beste Miele stofzuiger van 2024.

 

 

Ben je op zoek naar een goede Miele stofzuiger? Dan vraag je je misschien af: welke Miele stofzuiger is goed en past bij mij? In deze toplijst bespreken we de 7 beste Miele stofzuigers. De stofzuigers in deze lijst zijn gekozen op basis van de volgende criteria: vermogen, prijs, geluidsniveau en functionaliteiten.

De beste Miele stofzuiger van 2024: onze top 7

Er zijn vele soorten Miele stofzuigers en we begrijpen daarom best dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van de Miele stofzuigers, worden er verschillende soorten meegenomen in deze toplijst. Zo bespreken we stofzuigers met en zonder zak en stofzuigers speciaal voor allergieën of dierenharen.

 

Twijfel je tussen een stofzuiger met of zonder zak? Lees dan onze blog waarin je alles kunt vinden over de stofzuiger met of zonder zak.

 

Hieronder vind je het antwoord op de vraag: wat is de beste Miele stofzuiger?

 

  1. Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart
  2. Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Mangorood
  3. Miele Boost CX1 Cat & Dog
  4. Miele Complete C3 EcoLine Diamond Excellence
  5. Miele Blizzard CX1 PowerLine Techblauw
  6. Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine Obsidiaanzwart
  7. Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

1. Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart

De eerste goede Miele stofzuiger in onze toplijst is de Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart. Dit model is de beste stofzakloze Miele, met een opvangcapaciteit van 0,5 liter. Je hoeft dus nooit meer stofzakken te kopen!

 

Zoals de naam al verklapt, is deze Miele stofzuiger zeer geschikt voor dierenharen dankzij de bijgeleverde mini turboborstel. Het HEPA 15-filter zorgt er daarnaast voor dat 99,99% van de kleine stofdeeltjes worden opgenomen. Ideaal voor mensen met een allergie dus. Deze goede Miele stofzuiger komt met een wandoplader en heeft een accuduur van 60 minuten. Je schoonmaakklus kun je dus ongestoord afmaken.

 

Tot slot beschikt dit model over verschillende zuigmonden, waaronder de combizuigmond. De combizuigmond heeft ledverlichting, waardoor kruimels in de donkere hoekjes en onder meubels goed zichtbaar worden.

 1. Geschikt voor dierenharen.
 2. Geschikt voor allergieën.
 3. Led-verlichting voor beter zicht op kruimels op donkere plekken.
 4. Beschikt over verschillende zuigmonden.
 1. Geluidsniveau van 77 decibel.
 2. Geen parketborstel voor harde vloeren.

Type stofopvang: zonder zak

Capaciteit stofopvang: 0,5 liter

Accuduur: 60 minuten

Geluidsniveau: 77 decibel

Gewicht: 3,63 kilogram

Kleur: zwart

2. Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Mangorood

De Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Mangorood is net als de vorige Miele stofzuiger stofzakloos en zeer geschikt voor dierenharen.

 

Met één druk op de knop kun je gemakkelijk het stofreservoir legen. De stofzuiger zorgt overigens zelf voor het scheiden van grove en fijne stofdeeltjes. Hierdoor dwarrelt er tijdens het legen niets!

 

Er worden verschillende zuigmonden meegeleverd, zoals een combiborstel, turboborstel, meubelzuigmond, kierenzuigmond en een zachte afstofborstel. Het handige aan dit model is dat de kleine accessoires aan de zijkant van deze stofzuiger te vinden zijn. Je kunt deze er dus altijd even snel erbij pakken.

 1. Geschikt voor dierenharen.
 2. Kleine accessoires zitten aan de zijkant van de stofzuiger.
 3. Beschikt over verschillende zuigmonden.
 4. Stofreservoir gemakkelijk te legen.
 1. Geluidsniveau van 76 decibel.
 2. Geen parketborstel voor harde vloeren.

Type stofopvang: zonder zak

Capaciteit stofopvang: 2 liter

Kabellengte: 7 meter

Geluidsniveau: 76 decibel

Gewicht: 8,7 kilogram

Kleur: rood

3. Miele Boost CX1 Cat & Dog

De volgende Miele stofzuiger in onze toplijst is de Miele Boost CX1 Cat & Dog. De naam verklapt het waarschijnlijk al: deze stofzakloze stofzuiger is een goede keuze wanneer je een viervoeter in huis hebt lopen. Hij zuigt met gemak dierenharen op.

 

Ook moeilijk bereikbare hoekjes, meubels en zachte oppervlakten kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden dankzij de verschillende borstels. De parketborstel voor harde, kwetsbare vloeren ontbreekt bij dit model.

 

Overigens stel je bij deze kleine stofzuiger gemakkelijk de zuigkracht in en de stand van de vloerenzuigmond pas je op verschillende typen vloeren aan met je voet. Zo kun je zonder al te veel moeite tijdens je schoonmaakklus switchen.

 1. Geschikt voor tapijt en dierenharen.
 2. Geschikt voor kwetsbare meubels.
 3. Stand van de zuigkracht gemakkelijk aan te passen.
 1. Relatief zwaar (7,8 kilogram).
 2. Geen parketborstel voor harde vloeren.

Type stofopvang: zonder zak

Capaciteit stofopvang: 1 liter

Kabellengte: 7 meter

Geluidsniveau: 78 decibel

Gewicht: 7,75 kilogram

Kleur: zwart

4. Miele Complete C3 EcoLine Diamond Excellence

Op zoek naar een Miele stofzuiger die goed is voor de energierekening? Dan is de Miele Complete C3 EcoLine Diamond Excellence iets voor jou. Ondanks de zuinigheid van dit model, levert hij niet in op prestatie. Hij heeft een hoge zuigkracht en het zuigvermogen is gemakkelijk te reguleren via de knoppen op de stofzuiger, zonder dat je hoeft te bukken.

 

Je tilt deze stofzuiger met zak minder gemakkelijk de trap op en af, aangezien hij 7,4 kilogram weegt. Daarentegen zitten de accessoires onder de kap van de stofzuiger, waardoor je deze er gemakkelijk en snel bij pakt tijdens je schoonmaakklus.

 

Tot slot wordt deze goede Miele stofzuiger geleverd met een combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Hij is echter niet geschikt voor dierenharen en harde, kwetsbare vloeren.

 1. Verbruikt minder energie per stofzuigbeurt.
 2. Zuigvermogen eenvoudig te regelen.
 3. Accessoires binnen handbereik. 
 1. Relatief zwaar (7,84 kilogram).
 2. Parketborstel voor harde vloeren ontbreekt.
 3. Turboborstel voor dierenharen ontbreekt.

Type stofopvang: met zak

Capaciteit stofopvang: 4,5 liter

Kabellengte: 8,5 meter

Geluidsniveau: 74 decibel

Gewicht: 7,4 kilogram

Kleur: zwart

5. Miele Blizzard CX1 PowerLine Techblauw

Dankzij de Hygiene Lifetime Filter vangt de Miele Blizzard CX1 PowerLine Techblauw de fijnste stofdeeltjes op en houdt deze vast. Deze stofzuiger is dus geschikt voor jou als je snel last hebt van allergieën.

 

Deze Miele stofzuiger heeft een stofreservoir, dat gemakkelijk te legen is met één druk op de knop. Ook hier bevinden zich de accessoires op de zijkant van de stofzuiger. Je klikt ze dus snel op de steel wanneer je moet wisselen van borstel.

 

De Miele Blizzard CX1 Powerline geschikt voor harde en houten vloeren, maar ook voor laagpolig tapijt.

 1. Verschillende opzetstukken.
 2. Je hoeft niet vaak van stopcontact te wisselen dankzij de snoer van 7 meter.
 3. Accessoires binnen handbereik.
 4. Geschikt voor houten en kwetsbare vloeren.
 1. Geluidsniveau van 77 decibel.
 2. Niet geschikt voor dierenharen.
 3. Relatief zwaar.

Type stofopvang: zonder zak

Capaciteit stofopvang: 2 liter

Kabellengte: 7 meter

Geluidsniveau: 77 decibel

Gewicht: 8,7 kilogram

Kleur: blauw

6. Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine Obsidiaanzwart

De Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine Obsidiaanzwart is geschikt voor veelzijdig gebruik, dankzij verschillende bijgeleverde opzetstukken. Daarnaast hoef je niet steeds te bukken om de zuigkracht te bepalen, dankzij de eenvoudige besturing op de handgreep.

 

Deze zakloze stofzuiger heeft een stofreservoir van 2 liter, welke gemakkelijk is te legen via één druk op de knop. Tevens scheidt deze stofzuiger zelf het grove stof van fijne stofdeeltjes, waardoor je minder last hebt van stofwolken tijdens het legen.

 

De snoerlengte van 6,5 meter is iets minder lang dan het gemiddelde van de meeste stofzuigers. Daarnaast is deze stofzuiger met een gewicht van 8,6 kilogram, minder gemakkelijk de trap op en af te tillen. 

 1. Verschillende opzetstukken
 2. Stofreservoir gemakkelijk te legen
 1. Geluidsniveau van 73 decibel
 2. Relatief zwaar (8,6 kilogram)

Type stofopvang: zonder zak

Capaciteit stofopvang: 2 liter

Kabellengte: 6,5 meter

Geluidsniveau: 73 decibel

Gewicht: 8,6 kilogram

Kleur: zwart

7. Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De laatste stofzuiger in deze toplijst is de Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit. Deze stofzuiger met zak beschikt over een HEPA 13-filter, wat hem geschikt maakt voor mensen met een stofallergie. Dankzij deze speciale filter blijft de uitblaaslucht van de stofzuiger schoon.

 

Met dit model beweeg je gemakkelijk door de ruimte dankzij het ergonomische handvat. Dit zorgt voor minder belasting aan je gewrichten.

 

Tot slot zijn ook bij deze Miele stofzuiger de accessoires binnen handbereik. Je vind ze namelijk onder de kap. De opzetstukken die bijgeleverd worden maken deze stofzuiger geschikt voor laagpolig tapijt, niet-kwetsbare harde vloeren, meubels en moeilijk bereikbare plekken.

 1. Geschikt voor allergieën
 2. Ergonomisch handvat
 3. Verschillende opzetstukken
 4. Accessoires binnen handbereik
 1. Geluidsniveau van 73 decibel
 2. Relatief zwaar (7,4 kilogram)
 3. Niet geschikt voor kwetsbare, harde vloeren
 4. Niet geschikt voor dierenharen

Type stofopvang: met zak

Capaciteit stofopvang: 4,5 liter

Kabellengte: 8,5 meter

Geluidsniveau: 73 decibel

Gewicht: 7,4 kilogram

Kleur: wit

Overzicht kenmerken beste Miele stofzuigers

Specificaties Miele Triflex HX2 Cat & Dog Obsidiaanzwart Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine Mangorood Miele Boost CX1 Cat & Dog Miele Complete C3 EcoLine Diamond Excellence Miele Blizzard CX1 PowerLine Techblauw Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine Obsidiaanzwart Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit
Vermogen
272 watt
890 watt
890 watt
550 watt
890 watt
890 watt
890 watt
Kabellengte
N.v.t.
7 meter
7 meter
8,5 meter
7 meter
6,5 meter
8,5 meter
Garantie
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
2 jaar
Maximale accuduur
60 minuten
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
N.v.t.
Maximaal geluidsniveau
77 decibel
76 decibel
78 decibel
74 decibel
77 decibel
73 decibel
73 decibel
Type stofopvang
Stofreservoir
Stofreservoir
Stofreservoir
Stofzak
Stofreservoir
Stofreservoir
Stofzak
Capaciteit stofopvang
0,5 liter
2 liter
1 liter
4,5 liter
2 liter
2 liter
4,5 liter
Gewicht
3,6 kilogram
8,7 kilogram
7,8 kilogram
7,4 kilogram
8,7 kilogram
8,6 kilogram
7,4 kilogram
Breedte
26 centimeter
51,5 centimeter
28,3 centimeter
28,6 centimeter
51,5 centimeter
51,5 centimeter
59 centimeter
Diepte
22 centimeter
30 centimeter
41,3 centimeter
22,7 centimeter
30 centimeter
51,5 centimeter
31 centimeter
Hoogte
129,7 centimeter
31 centimeter
28 centimeter
49,6 centimeter
31 centimeter
30,1 centimeter
38 centimeter
Adviesprijs
€599*
€445*
€331*
€279*
€335*
€489*
€319*

*= adviesprijs op het moment dat we deze tekst publiceerden, 14-09-2022. Dit kan op het moment van lezen veranderd zijn.

Op zoek naar andere merken stofzuigers?

Zo: nu heb je antwoord op de vraag ‘wat is de beste Miele stofzuiger?’. Ben je toch op zoek naar een ander merk? Naast deze toplijst hebben we nog andere toplijsten met stofzuigers, ook van andere merken. Je leest ze op onze pagina met beste stofzuigers.

 

HuishoudBoulevard is dé expert op het gebied van huishoudelijke apparaten en heeft daarom ook toplijsten van andere huishoudelijke apparatuur, zoals koelkasten en afzuigkappen.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.