Home / toplijsten / Beste Stofzuigers / 6x De beste aszuiger in 2024

6x De beste aszuiger in 2024

Beste aszuiger 2023

In de zomer barbecueën we erop los en in de winter zetten we maar al te graag onze open haard of kachel aan. Allemaal worden ze niet uit zichzelf schoongemaakt en na gebruik blijven er een hoop as- en fijnstofdeeltjes achter. Om die reden bespreken we in deze toplijst de 6 beste aszuigers van 2024.

 

 

Deze zijn speciaal voor jou geselecteerd op basis van criteria als vermogen, prijs en de hoeveelheid as die je ermee kunt opzuigen. Zo kun jij aan het einde een weloverwogen keuze maken over welke aszuiger het beste bij jou en je situatie past.

Onze top 6 as stofzuigers

Bekijk hieronder de beste as stofzuiger! Een as stofzuiger is geschikt voor het schoonmaken van bijvoorbeeld open haarden, kachels of barbecues. De as die vrijkomt tijdens het gebruik ervan, is namelijk minder makkelijk te verwijderen met een gewone stofzuiger. Ook kan het de gewone stofzuiger sneller beschadigen.

1. Karcher AD2

De Karcher AD2 is een lichte as stofzuiger van 4,4 kilogram. Hierdoor verplaats je hem gemakkelijk van A naar B. Hij kan maar liefst 14 liter stof en as opnemen in het reservoir. Een stofzak is bij dit model dus niet nodig.

 

Deze stofzuiger heeft een vermogen van 600 Watt. De zuigkracht van deze stofzuiger neemt echter soms af. Wanneer dit gebeurt, hoef je maar op één knop te drukken. De filter wordt dan gereinigd en de zuigkracht zal opnieuw toenemen.

 

Tot slot zorgt de gebogen handgreep ervoor dat ook moeilijk bereikbare plekken goed schoon te maken zijn.

 1. Grote opvangcapaciteit 
 2. Geschikt voor de schoonmaak van moeilijk bereikbare plekken 
 3. Relatief licht met een gewicht van 4,4 kilogram
 4. Eenvoudig te reinigen filter
 1. Relatief korte snoer

2. Powerplus POWX308

De tweede aszuiger in deze toplijst is de Powerplus POWX308. Deze krachtige stofzuiger van 1200 Watt kan tegen temperaturen van 60 graden, waardoor je zelfs al kunt schoonmaken wanneer de as nog niet helemaal is afgekoeld.

 

De Powerplus beschikt over een dubbellaagse filter en filter indicator. Dit betekent dat je ook fijnstof en vochtig vuil kunt verwijderen.

 

Met deze stofzuiger kunt je grote hoeveelheden opzuigen, dankzij een opvangcapaciteit van 20 liter. Ook worden er een combiborstel en kleine zuigmond bijgeleverd voor extra zuigmogelijkheden.

 1. Grote opvangcapaciteit
 2. Geschikt voor het reinigen van je barbecue, open haard of dierenkooi
 3. Kan tegen temperaturen tot 60 graden
 1. Het filter moet regelmatig schoongemaakt worden. 

3. Kärcher AD4 Premium

Met de Kärcher AD4 Premium van 600 Watt heb je altijd een comfortabele werkhoogte, dankzij de telescopische steel. Geen rug-, arm-, of nekpijn dus! Het is een goede as- en droogzuiger met een opvangcapaciteit van 17 liter, die na gebruik stabiel op te bergen is dankzij de parkeermodus.

 

Net als het andere model van Kärcher, heeft ook deze een handig filterreinigingssyteem. Met één druk op de knop wordt het verstopte filter gereinigd en neemt de zuigkracht weer toe.

 

Tot slot worden er bij deze aszuiger twee filters meegeleverd: een vlakfilter die voorkomt dat stofdeeltjes in de zuiger blijven hangen, een afzuigfilter dat stofdeeltjes tegenhoudt en de uitblaaslucht stofvrij is.

 1. Grote opvangcapaciteit

 2. Eenvoudig te reinigen filter

 3. Telescopische steel voor comfortabele werkhoogte

 4. Parkeermodus

 1. Relatief korte snoer van 4 meter

4. Einhell TC-AV 1620 DW

De Einhell TC-AV 1620 DW heeft een wattage van 1250 Watt. Hij is voorzien van een handige blaasfunctie, waarmee je het as uit de moeilijk bereikbare hoekjes blaast om het vervolgens op te zuigen.

 

Deze aszuiger kan as van maximaal 40 graden opzuigen en heeft een opvangcapaciteit van 20 liter. Is hij vol? Dan is het stofreservoir gemakkelijk te legen. Fijne stoffen hebben bij dit model geen schijn van kans om terug de ruimte in geblazen te worden, dankzij het filter.

 

Daarnaast verplaats je hem zeer eenvoudig, doordat hij voorzien is van wielen en een handvat. Geen gesjouw meer!

 1. Grote opvangcapaciteit
 2. Moeiteloos verplaatsen dankzij wielen en handvat
 3. Lichtgewicht (4,53 kilogram)
 4. Blaasfunctie
 1. Zeer korte snoer van 2 meter

5. Heavy Duty aszuiger

Nummer 5 in onze toplijst is de Heavy Duty aszuiger, die speciaal ontworpen is voor het opzuigen van afgekoelde assen, maar ook voor zaagsel. Door de blaasfunctie verwijder je as uit de moeilijk bereikbare plekjes. Het is met zijn wattage van 1600 Watt de krachtigste in deze toplijst.

 

Het dubbele filtersysteem in deze aszuiger heeft een twee sterke functies: de stoffen worden niet terug de lucht in geblazen én de motor wordt beschermd. De filters zijn tevens gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Vergeet deze niet regelmatig schoon te maken, dan gaat je as stofzuiger langer mee!

 1. Grote opvangcapaciteit
 2. Dubbel filtersysteem
 3. Blaasfunctie
 1. Erg korte snoer van 2 meter

6. Powerplus POWX3010 Aszuiger

De Powerplus POWX3010 Aszuiger heeft wederom een wattage van 1200 Watt. Hij is compact en daarmee eenvoudig te verplaatsen en op te bergen. Hij beschikt ook over een handig transporthandvat, wat verplaatsen nog makkelijker maakt!

 

De opvangbak is een robuuste stalen tank van 20 liter die ervoor zorgt dat de Powerplus ook nog eens tegen een stootje kan. Met deze as stofzuiger zuig je asresten tot maximaal 40 graden op.

 

Tot slot kun je met dit model niet alleen as opzuigen, maar ook je werkplaats of terras schoonblazen, dankzij de bijbehorende blaasfunctie.

 1. Grote opvangcapaciteit
 2. Kan tegen een stootje
 3. Blaasfunctie
 4. Gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen
 1. De snoer is slechts 2 meter lang

Welke aszuiger moet je kopen?

Op internet zijn er talloze aszuigers te vinden. Van verschillende merken, met verschillende functies, verschillende filters, noem maar op. We begrijpen dat zelf op zoektocht uitgaan niet je voorkeur heeft en je gewoon zo snel mogelijk welke aszuiger je moet kopen.

 

Daarom geven we je een aantal tips over waar je op moet letten bij de aanschaf van een aszuiger. De belangrijkste criteria waarop je moet letten zijn: vermogen, de hoeveelheid as en de prijs.

 

Vermogen

Het vermogen van een stofzuiger wordt uitgedrukt in Watt en bepaalt hoe krachtig de motor is. Een hoger aantal Watt betekent een krachtigere machine en dus een hogere zuigkracht.

Het voordeel van een hoog wattage is dat je grote hoeveelheden as kunt opzuigen en dat grotere deeltjes ook makkelijker opgezogen kunnen worden. Ook maakt een machine met een hoog wattage vaak minder lawaai.

Wanneer je een grote open haard of kachel hebt, is het handig een aszuiger aan te schaffen met een hoger wattage. Gebruik je hem voor kleine oppervlakten? Dan is een lager wattage ook prima.  

 

Hoeveelheid as

De hoeveelheid as en het vermogen van een aszuiger gaan hand in hand. Ben je van plan de stofzuiger regelmatig te gebruiken en moet je telkens grote hoeveelheden as verwijderen? Dan is een groot wattage absoluut aan te raden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een palletkachel in de winterperiode. Heb je een as stofzuiger nodig, alleen voor je barbecue? Dan is de frequentie waarin je de zuiger gebruikt en de hoeveelheid as die je moet opzuigen natuurlijk veel minder.

Kortom: bepaal jouw gebruiksfrequentie en de hoeveelheid as die hierbij komt kijken en baseer daarop de keuze voor een aszuiger.

 

Prijs

Natuurlijk wil je niet onnodig veel geld uitgeven wanneer je een as stofzuiger koopt. De prijs is afhankelijk van de grootte en het vermogen van een stofzuiger. Zoals hierboven beschreven, is een hoger wattage handig voor grote hoeveelheden as en een laag wattage prima voor kleine hoeveelheden. Heb je te maken met dit laatste? Dan kun je dus best een goedkopere aszuiger aanschaffen.  

Dit waren de 6 beste aszuigers van 2024

Nu heb je inzicht in de beste aszuigers die zich op de markt bevinden.

Hiermee heb je razendsnel je barbecue, open haard, vogel kooi of kachel weer helemaal schoon. Succes!

 

Ben je op zoek naar een andere stofzuiger dan een aszuiger? Bekijk dan eens onze pagina met de beste stofzuigers voor meer toplijsten.

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.