Home / toplijsten / Beste magnetrons / Beste combimagnetrons

De beste combimagnetrons van 2024: onze top 10!

Beste combimagnetrons

Ben je op zoek naar een apparaat waarmee je de functionaliteiten van een magnetron en oven combineert? In deze toplijst vind je de 10 beste combimagnetrons van 2024.

 

Er zijn veel combimagnetrons op de markt van verschillende merken als Samsung, ETNA, Inventum, WHIRLPOOL en Panasonic. Maar wat is de beste combimagnetron van 2024? We hebben een selectie gemaakt van de 10 beste uitvoeringen. Verschillende factoren als prijs, inhoud, vermogen en gebruiksgemak zijn tegenover elkaar afgewogen, waarna we een toplijst hebben samengesteld.   

Wat is een combimagnetron?

Een combimagnetron is een magnetron met ovenfunctionaliteiten. De focus ligt op de magnetron functionaliteiten. Een product dat hier veel op lijkt is een combi oven. Een combi oven is een combinatie van een oven en een magnetron met de focus op de oven functionaliteiten.

 

Bij een combimagnetron zijn de belangrijkste ovenfuncties geïntegreerd. Qua uiterlijk lijkt het op een standaard magnetron, met vaak een draaiplateau en een compact ontwerp. Terwijl het technisch gezien veel innovatiever en functioneler is.

Wanneer een combimagnetron en wanneer een combi oven?

Wanneer kies je nu voor een combimagnetron en wanneer voor een combi oven? Beantwoord de volgende vragen om hier achter te komen!

 

Combimagnetron vs combi oven

 

Combi-magnetron

Combi-oven

Je bakt wekelijks

Nee

Ja

Je bent een uitgebreide koker

Nee

Ja

Je bent op zoek naar een vrijstaand model

Ja

Nee

Je wil het apparaat inbouwen in de keuken

Ja

Ja

Je hebt weinig ruimte

Ja

Nee

Je bent beperkt met je budget

Ja

Nee

 

Denk je na het zien van deze tabel dat een combi oven beter bij je past? Bekijk dan onze toplijst beste combi ovens van 2024.

Hoe werkt een combimagnetron?

Een combimagnetron heeft de volgende functies:

 

 1. Magnetronfunctie: Bij de magnetronfunctie worden microgolven gebruikt om watermoleculen in het eten in beweging te brengen. Deze beweging creëert wrijving tussen de moleculen, wat warmte genereert. Dit verwarmt het eten van binnenuit.
 2. Ovenfunctie: Voor de ovenfunctie maakt een combimagnetron gebruik van convectiewarmte. Verwarmingselementen en ventilatoren circuleren hete lucht in de ovenruimte, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Dit maakt het mogelijk om te bakken, braden of grillen.
 3. Combinatiefunctie: Dit is een combi van de microgolven en convectiewarmte tegelijkertijd. Deze functie biedt veel voordelen als sneller koken, het creëren van een krokante buitenkant en het behouden van smaak.

Waar op letten bij een combimagnetron?

Inhoud

De inhoud van een combimagnetron wordt gemeten in liters. Dit bepaalt hoe groot de gerechten zijn die in de combimagnetron passen. De standaard inhoud voor het gebruik door 2 tot 4 personen is 25 tot 40 liter.

Vermogen

Het vermogen van een combimagnetron wordt gemeten in wattage. Dit bepaalt hoe snel en efficiënt ze het eten kunnen bereiden, opwarmen en koken. Het standaard vermogen van een combimagnetron is 900 watt.

Materiaal

De kwaliteit van het gebruikte materiaal is van belang voor duurzaamheid en prestaties. Er zit verschil in hittebestendigheid, kwaliteit en hoe makkelijk het te reinigen is. Het beste materiaal voor een combimagnetron is roestvrijstaal (RVS).

Kookprogramma's

Welke kookprogramma’s zijn er? Hoe bruikbaar zijn de kookprogramma's? Het is ook belangrijk dat de kookprogramma’s bij jouw wensen passen. Het standaard aantal kookprogramma’s van een combimagnetron is 5 tot 8.

Wat is de beste combimagnetron?

De beste combimagnetron is de Samsung MC28H5015AK. De combimagnetron heeft een krachtig vermogen van 900 watt, 35 kookprogramma’s en heeft een duurzame keramische binnenwand. Hiermee biedt deze combimagnetron topkwaliteit voor verschillende behoeften. Ontdek de volledige top 10 en vind de perfecte combimagnetron die bij jouw keuken past.

Top 10 beste combimagnetrons

1.      Samsung MC28H5015AK

2.      ETNA CM350ZT

3.      Inventum MN325CS

4.      Inventum MN305C

5.      Samsung MC32K7055CK/EN

6.      Inventum MN255C

7.      WHIRLPOOL AMW 9605/IX

8.      Samsung MC28H5015AS

9.      Inventum IMC6132F

10.   Panasonic NN-CS88LBEPG

De Samsung MC28H5015AK is de beste combimagnetron. Met een 28-liter inhoud en 35 kookprogramma’s is vrijwel geen gerecht een uitdaging voor dit apparaat. Met dit apparaat kun je grillen, bakken, opwarmen of ontdooien.

 

Met een vermogen van 900 Watt verwarmt deze magnetron gerechten snel en gelijkmatig. Je kunt verschillende vermogensniveaus instellen op basis van het gerecht dat je aan het klaarmaken bent. Het keramische interieur maakt hem duurzaam en simpel schoon te houden.

 

 

Hoewel de magnetronfuncties van topkwaliteit zijn, zijn de ovenfuncties iets minder krachtig. De oven bereikt maximaal 200 graden. Dit kan betekenen dat sommige gerechten iets langer in de oven moeten dan de aangegeven bereidingstijd.

 1. Goede prijs/kwaliteit verhouding
 2. Veel verschillende kookprogramma’s
 3. Inhoud wordt snel warm
 1. Neemt veel ruimte in beslag
 2. Ingewikkeld bedieningssysteem

Merk: Samsung

Type: Combimagnetron

Inhoud: 28 liter

Bereidingsmogelijkheden: 35 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: Keramisch

Bekijk dit product op:

2. Beste combimagnetron inbouw - ETNA CM350ZT

De ETNA CM350ZT is de beste combimagnetron inbouw in de toplijst. Met een inhoud van 50 liter bereid je extra grote pizza’s, lasagnes of zelfs een hele kalkoen. Om optimaal gebruik te maken van de inhoud zijn er 5 inschuifbare hoogtes.  Hierdoor kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden.

 

Met een van de 16 automatische programma’s kies je de beste bereidingswijze. De ETNA CM350ZT stelt namelijk zelf de juiste tijd en temperatuur in. Met de cripsfunctie geef je je eten een lekker krokant laagje.

 

De combimagnetron beschikt over een magnetronvermogen van 900 Watt en heteluchtvermogen van 1750 Watt. Voor beide functionaliteiten een krachtig vermogen.

 

 

Voor een strak design in je keuken is de ETNA CM350ZT inbouw magnetron een uitstekende keuze! Benieuwd naar andere inbouw combimagnetrons? Bekijk dan onze lijst van de beste combimagnetrons inbouw.

 1. Grote inhoud
 2. Veel vermogen
 3. Strak en luxe design
 1. Alleen beschikbaar als inbouw-model.
 2. Hoger energieverbruik

Merk: ETNA

Type: Combimagnetron

Inhoud: 50 liter

Bereidingsmogelijkheden: 16 kookprogramma’s

Vermogen: 900 en 1750 Watt

Materiaal binnenkant: Keramisch

Bekijk dit product op:

3. Beste combimagnetron vrijstaand - Inventum MN325CS

Op zoek naar een functionele en mooie combimagnetron? Dan is de Inventum MN325CS wat je nodig hebt. Dit is namelijk de beste combimagnetron vrijstaand. Wat deze combimagnetron uniek maakt is het draaispit, waarmee je gevogelte of een rollade makkelijk goudbruin bakt.

 

Met een inhoud van 32 liter en de keuze uit 5 magnetronstanden en 4 combinatiestanden is deze combimagnetron ruim en veelzijdig. Daarbovenop beschikt de combimagnetron over 10 automatische kookprogramma’s, waarbij sommige programma’s te combineren zijn.

 

 

De Inventum MN325CS valt op als een krachtige vrijstaande combimagnetron met een vermogen van 1000 Watt.

 1. Groot vermogen van 1000 Watt.
 2. Kookprogramma’s zijn te combineren.
 3. Ruime inhoud.
 1. Een van de duurdere combimagnetrons in het segment.
 2. Relatief hoog energieverbruik.

Merk: Inventum                                                     

Type: Combimagnetron                                                   

Inhoud: 32 liter                                 

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s                     

Vermogen: 1000 watt                             

Materiaal binnenkant: RVS   

Bekijk dit product op:

4. Inventum MN305C

De Inventum MN305C heeft een inhoud van 30 liter en verschillende vermogenstanden van 90 Watt t/m 900 Watt. Deze combimagnetron beschikt over 5 verschillende magnetronstanden en 4 combistanden.

 

Naast het opwarmen, koken en ontdooien kun je ook gebruik maken van 10 verschillende voorgeprogrammeerde kookprogramma’s. De magnetron- en ovenfuncties kun je los of gecombineerd gebruiken. Met de digitale timerfunctie en de binnenverlichting weet je altijd precies wanneer je gerecht klaar is.

 

 

Inventum streeft ernaar om klanten jarenlang plezier te geven van hun combimagnetrons. Om dit te verzekeren geven ze 5 jaar garantie op nieuwe combimagnetrons.

 1. Groot vermogen.
 2. Wordt snel warm.
 3. 5 jaar garantie.
 1. Standen worden niet aangeduid in Watt.
 2. Kan niet bediend worden via de app.
 3. Relatief duur vergeleken met andere modellen.

Merk: Inventum                                                      

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 30 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s                      

Vermogen: 900 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

5. Samsung MC32K7055CK/EN

De Samsung MC32K7055CK/EN heeft een inhoud van 32 liter en een maximaal magnetronvermogen van 900 Watt. Daarbij beschikt de combimagnetron over verschillende innovatieve opties. Je kunt bijvoorbeeld met de Slim Fry functie knapperige snacks bakken en met de HotBlast functie extra warme lucht creëren om gerechten in ovenschalen sneller te bereiden.

 

De combimagnetron bevat 49 automatische programma’s. Je geeft simpelweg aan wat je wilt bereiden en de magnetron kiest automatisch de juiste functie. Met de Healthy Cooking stand maak je moeiteloos gezonde maaltijden, terwijl speciale standen voor yoghurt en deeg nog meer variatie bieden.

 1. Maak sneller gerechten met HotBlast.
 2. Draaiplateau kan uitgeschakeld worden.
 3. Veel inhoud.
 1. Groot formaat.
 2. Schakelt niet automatisch uit.

Merk: Samsung                                                      

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 32 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 49 kookprogramma’s                      

Vermogen: 900 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

6. Beste koop combimagnetron - Inventum MN255C

De Inventum MN255C is de beste koop combimagnetron met een inhoud van 25 liter. Je hebt de keuze uit 5 verschillende magnetronstanden en 4 combinatiestanden. Naast opwarmen, koken en ontdooien, kun je met dit apparaat ook grillen en bakken.

 

 

De magnetron- en ovenfuncties kunnen apart en gecombineerd worden gebruikt. Het maximaal vermogen van de magnetron is 900 Watt terwijl de hete lucht oven een maximaal vermogen van 2400 Watt heeft. Om wat meer gemakt te bieden kun je kiezen uit 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s

 1. Groot vermogen.
 2. Wordt snel warm.
 3. 5 jaar garantie.
 1. Standen worden niet aangeduid in Watt.
 2. Kan niet bediend worden via de app.

Merk: Inventum                                                      

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 30 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s                      

Vermogen: 900 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

7. WHIRLPOOL AMW 9605/IX

De Whirlpool AMW 9605/IX is met een inhoud van 40 liter en 900 Watt vermogen een ruime en krachtige combimagnetron.

 

De magnetron heeft 13 verschillende standen en 30 programma’s. Hierdoor zit er altijd een functie bij die je nodig hebt. Zo heeft de magnetron een speciale Bread Defrost functie om brood te ontdooien. Wat deze combimagnetron uniek maakt is de 6th Sense-technologie. Dit selecteert automatisch de beste bereidingstijd op basis van het gewicht en het gerecht.

 

 

Op zoek naar een unieke inbouw combimagnetron met een strak design? Dan is de Whirlpool AMW 9605/IX combimagnetron de beste voor jou! 

 1. Ruime inhoud.
 2. Veel vermogen.
 3. Mooi design.
 1. Alleen geschikt voor inbouw.
 2. Hoog energieverbruik.

Merk: WHIRLPOOL

Type: Inbouw combimagnetron                                                    

Inhoud: 40 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 30 kookprogramma’s                      

Vermogen: 900 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

8. Samsung MC28H5015AS

De Samsung MC28H5015AS is een combimagnetron met een vermogen van maximaal 900 Watt en 6 verschillende standen. De magnetron heeft een compacte inhoud van 28 liter. Dit is aan de kleinere kant vergeleken met de andere combimagnetrons uit deze lijst.

 

Met 15 standaardprogramma’s en 35 automatische kookprogramma’s is deze combimagnetron makkelijk te gebruiken. Wat hem uniek maakt is de vochtsensor die uitdroging voorkomt.

 

 

Op zoek naar een veelzijdige combimagnetron? Dan is de Samsung MC28H5015AS zeker iets voor jou!

 1. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 2. Mooi design.
 3. Veel verschillende programma’s.
 1. Geen boven- en onderwarmte.
 2. Weinig inhoud.

Merk: Samsung

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 28 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 35 kookprogramma’s                      

Vermogen: 900 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

9. Inventum IMC6132F

De Inventum IMC6132F is een compacte 32 liter inbouw combimagnetron die snel opwarmt, bakt en grilt. Je kunt ook kiezen uit een van de 10 automatische programma’s. Met de speciale pizzastand bereid je pizza op de beste manier.

 

 

Deze inbouw combimagnetron beschikt over een vermogen van 1000 Watt en kan een maximale oventemperatuur bereiken van 220°C. Beide functies zijn erg krachtig vergeleken met de andere combimagnetrons uit deze lijst. 

 1. Goede prijs voor een inbouw combimagnetron.
 2. Strak design.
 3. Beschikt over een pizzastand.
 1. Is alleen beschikbaar als inbouw-variant.
 2. De oven schakelt niet automatisch uit.

Merk: ETNA

Type: Inbouw combimagnetron                                                    

Inhoud: 32 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s                      

Vermogen: 1000 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

10. Panasonic NN-CS88LBEPG

De Panasonic NN-CS88LBEPG maakt koken zo makkelijk mogelijk. Deze combimagnetron is uniek door de Genius Sensor. Dit bepaald de bereidingstijd van gerechten waarvan je dat zelf niet weet. Je kunt ook kiezen uit een van de 36 automatische programma’s.

 

 

Met een vermogen van 1.000 Watt en in inhoud van 31 liter is de Panasonic NN-CS88LBEPG combimagnetron krachtig, ruim en veelzijdig. Een goede keuze voor gezinnen. 

 1. Strakke en moderne uitstraling.
 2. Beschikt over Genius Sensor.
 1. Relatief duur.
 2. Neemt veel ruimte in beslag.

Merk: LG

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 31 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 7 kookprogramma’s                      

Vermogen: 1000 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

De voor- en nadelen van een combimagnetron

Dit waren de 10 beste combimagnetrons van het moment. Hieronder lees je de belangrijkste voor- en nadelen van een combimagnetron nog eens.

Het grootste voordeel van een combimagnetron is het kunnen combineren van zowel magnetron als oven functionaliteiten. Een nadeel van een combimagnetron is dat het vermogen van beide functionaliteiten vaak lager is.

Voordelen van een combimagnetron

  1. Combinatie van 2 functionaliteiten
  2. Koken, bakken, grillen en stomen
  3. Ruimtebesparing door 2 apparaten in 1 te combineren
  4. Sneller bereiden van gerechten
  5. Unieke functies die koken makkelijker maken

Nadelen van een combimagnetron

  1. Lager vermogen
  2. Kleinere inhoud
  3. Complexe bediening

De beste combimagnetrons vind je bij Huishoudboulevard

Twijfel je nog tussen een combimagnetron en een andere magnetron? Bijvoorbeeld een inbouw magnetron of combi oven? Bekijk dan onze toplijst beste magnetrons, waar je een overzicht vind van alle magnetrons. Ben je naast een combimagnetron ook op zoek naar andere huishoudelijke producten? Bekijk dan onze andere

 

Gerelateerde toplijsten

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.