1. Home
 2. /
 3. toplijsten
 4. /
 5. Beste magnetrons

De beste magnetrons van 2023

Op zoek naar een magnetron voor in je nieuwe keuken of is je oude magnetron aan vervanging toe? Dan ben je hier op de goede plek. HuishoudBoulevard heeft namelijk de 10 beste magnetrons in deze toplijst op een rij gezet. We nemen je mee in de voor- en nadelen van ieder product. Ook hebben we de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een magnetron op een rij gezet.

Toplijsten per type

Magnetrons zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er vrijstaande magnetrons, combi magnetrons en inbouw magnetrons. Binnen deze soorten magnetrons zijn er veel verschillende opties mogelijk.

 

Om jouw zoektocht naar de perfecte magnetron makkelijker te maken hebben we per type magnetron een toplijst opgesteld.

In deze toplijsten nemen we je mee in de voor-en nadelen per product en lichten we belangrijke specificaties toe. Bekijk onderstaande toplijsten per type of bekijk de toplijst voor de 10 beste magnetrons van 2023!

Wat is de beste magnetron?

De beste magnetron van 2023 is de Samsung MC28H5015AK. Deze magnetron is scherp geprijsd, heeft een inhoud van 28 liter en beschikt over 35 kookprogramma´s. Ben je op zoek naar een ander type magnetron of ben je benieuwd naar de rest van de top 10? Lees dan snel verder!

Top 10 beste magnetrons

1. Samsung MC28H5015AK - beste magnetron

De Samsung MC28H5015AK is een veelzijdige combimagnetron en is dus ideaal voor verschillende keukens. Met een inhoud van 28 liter en 35 kookprogramma’s zijn er weinig gerechten ongeschikt voor deze magnetron.

 

Grillen, bakken, verwarmen of ontdooien, deze magnetron kan het allemaal. Hij beschikt ook over een keramisch interieur, wat betekend dat hij duurzaam en gemakkelijk schoon te houden is. Daarnaast is het keramisch materiaal bestand tegen krassen.

 

Met een vermogen van 900 watt is deze magnetron krachtig genoeg om gerechten snel en gelijkmatig te verwarmen. Je kunt verschillende vermogensniveaus instellen om per gerecht te zorgen voor een goede bereidingswijze.

 

De magnetron functies van dit product zijn erg sterk. De oven functies zijn minder krachtig. De oven kan een temperatuur van maximaal 200 graden bereiken. Dit betekend dat sommige gerechten wat langer in de oven moeten dan aangegeven staat.

 1. Voordelige prijs
 2. Ruim aanbod kookprogramma´s
 3. Wordt snel warm
 1. Neemt veel ruimte in beslag
 2. Ingewikkelde bediening

Merk: Samsung

Type: Combi-magnetron

Inhoud: 28 liter

Bereidingsmogelijkheden: 35 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: Keramisch

Bekijk dit product op:

Coolblue button

2. Etna CM244RVS – beste inbouw magnetron

De tweede magnetron in onze lijst doet zeker niet veel onder aan de nummer één. We hebben het hier over de Etna CM244RVS. Dit is een inbouw combimagnetron met de grootste inhoud van alle magnetrons in de top 10. Hij heeft een inhoud van 44 liter! De magnetron is mooi afgewerkt en zal in veel keukens mooi bij het interieur passen.

Met 13 verschillende ingestelde kookprogramma’s bereid deze magnetron je favoriete gerechten makkelijk. Van alle magnetrons in deze lijst vinden wij deze duidelijk de meest stijlvolle. Dit geldt voor de buitenkant, maar ook voor de binnenkant. Hij is uitgerust met een binnenkant van duurzaam roestvrij staal (RVS). Dit zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar ook voor het gemakkelijk schoonmaken. 

Op zoek naar een inbouw magnetron met een strak design? Dan is de Etna CM244RVS de beste magnetron voor jou! Zoek je toch liever verder? Bekijk dan onze toplijst beste inbouw combimagnetrons.

 1. Ruime inhoud.
 2. Groot vermogen.
 3. Mooi design.
 1. Relatief duur.
 2. Hoger energieverbruik.

Merk: Etna

Type: Inbouw Combi Magnetron

Inhoud: 44 liter

Bereidingsmogelijkheden: 13 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: RVS

Bekijk dit product op:

3. Inventum MN207S - beste kleine magnetron

Wat maakt de Inventum MN207S zo goed? Deze kleine solo magnetron is net zo betrouwbaar in het bereiden van lekkere maaltijden als de grotere modellen die we hiervoor hebben benoemd. Hij heeft een uniek ontwerp en handige functies. Perfect voor in de keuken wanneer je geen zin hebt in een grote magnetron op het aanrecht.

 

Ondanks zijn bescheiden formaat biedt hij indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid. Met 8 verschillende kookprogramma’s en een vermogen van 800 watt komt deze magnetron niets tekort. Dit product onderscheid zichzelf door alle simpele dingen goed te doen. Een magnetron zonder gekke toeters of bellen. Eenvoudig, efficiënt en vooral lekker compact.

 

Ben je op zoek naar een kleine magnetron? Bekijk dan onze toplijst beste kleine magnetrons.

 1. Compact formaat
 2. Voordelige prijs
 3. Simpele bediening
 1. Klein aanbod kookprogramma´s
 2. Maakt veel geluid bij bereiden

Merk: Inventum

Type: Kleine solo magnetron

Inhoud: 20 liter

Bereidingsmogelijkheden: 8 kookprogramma’s

Vermogen: 800 watt

Materiaal binnenkant: gecoat metaal

Bekijk dit product op:

4. Inventum MN325CS – beste magnetron 1000 watt

De Inventum MN325CS is een krachtige vrijstaande combimagnetron met een vermogen van 1000 watt. Hiermee is dit één van de krachtigste in deze toplijst. Deze geavanceerde magnetron heeft naast een hoop verschillende functionaliteiten een eigentijds design met grijze en zwarte accenten.

 

Met een inhoud van 32 liter en de keuze uit 5 magnetronstanden en 4 combinatiestanden is deze combimagnetron ruim en veelzijdig. Bovendien zijn er 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s beschikbaar, waaronder opties voor popcorn, pasta en kip.

 

Aangezien dit product de functionaliteiten van een magnetron en oven combineert is het draaispit een groot voordeel. Dit zorgt er namelijk voor dat gerechten gelijkmatig gaar worden. 

 1. Groot vermogen.
 2. Wordt snel warm.
 3. Ruime inhoud.
 1. Relatief duur.
 2. Hoger energieverbruik.

Merk: Inventum                                                      

Type: Combimagnetron                                                    

Inhoud: 32 liter                                  

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s                      

Vermogen: 1000 watt                              

Materiaal binnenkant: RVS    

Bekijk dit product op:

5. LG MJ3965BIB – beste magnetron 1100 watt

De krachtigste magnetron uit deze lijst is de LG MJ3965BI met een vermogen van maar liefst 1100 watt. Deze geavanceerde combimagnetron springt er uit door de combinatie van functionaliteit en design. De inhoud van 39 liter en indrukwekkende reeks van 32 kookprogramma’s maken duidelijk waarom hij in deze lijst staat.

 

Deze magnetron helpt iedereen in de keuken met het bereiden en opwarmen van eten. Van beginners tot en met experts. Het vermogen van 1100 watt zorgt voor snelle en gelijkwaardige bereiding. Dit is ooit een probleem voor minder krachtige magnetrons.

 

Het strakke design van binnen en buiten maakt het zeker geen straf om deze magnetron aan je keukeninterieur toe te voegen. 

 1. Ruime inhoud
 2. Mooi design
 3. Wordt snel warm
 1. Relatief duur
 2. Neemt veel ruimte in beslag

Merk: LG

Type: Combi magnetron

Inhoud: 39 liter

Bereidingsmogelijkheden: 32 kookprogramma’s

Vermogen: 1100 watt

Materiaal binnenkant: RVS

Bekijk dit product op:

6. Sharp R360S – beste solo magnetron

Klein maar fijn is een goede omschrijving voor de beste solo magnetron. De Sharp R360S doet niet onder aan de grotere magnetrons die we eerder benoemt hebben. Een inhoud van 25 liter, 10 verschillende kookprogramma’s en een vermogen van 900 watt bieden alles wat je nodig hebt van een solo magnetron.

 

Hij is geschikt voor het opwarmen, koken en ontdooien van eten. Met de keramische coating aan de binnenkant is hij ook makkelijk schoon te maken. Dit product is ideaal voor compacte keukens of mensen die op zoek zijn naar een subtiele optie.

 

Ben je op zoek naar een solo magnetron? Bekijk dan onze toplijst beste solo magnetrons.

 1. Voordelige prijs
 2. Simpele bediening
 3. Compact formaat
 1. Klein aanbod kookprogramma´s
 2. Wordt warm aan de buitenkant

Merk: Sharp

Type: Solo magnetron       

Inhoud: 25 liter

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: Keramisch

Bekijk dit product op:

7. Sharp R242INW – beste magnetron voor ouderen

De vele opties en mogelijkheden van de magnetrons uit deze lijst zijn niet voor iedereen een groot voordeel. Sommige mensen houden het liever simpel. Hierom hebben wij ervoor gekozen om de Sharp R242INW uit te lichten. Dit vinden wij de beste magnetron voor ouderen.

 

Deze vrijstaande magnetron is compact en simpel te bedienen. Natuurlijk doet hij ook goed wat hij moet doen, eten opwarmen en ontdooien. Met een inhoud van 20 liter, 8 kookprogramma’s en een vermogen van 800 watt is dit niet de krachtigste uit de lijst. Dit is ook niet waar dit product mee vergeleken moet worden. Sharp is gegaan voor uitblinken in eenvoudigheid. Zeker niet raar wanneer je kijkt naar de soms honderden functionaliteiten op magnetrons. 

 

Wat maakt deze magnetron zo gemakkelijk in gebruik? Dat zit hem in de bedieningsknoppen die erg gemakkelijk te begrijpen zijn.

 

Op zoek naar een eenvoudige magnetron voor ouderen? Bekijk dan onze toplijst beste magnetrons voor ouderen.

 1. Voordelige prijs
 2. Wordt snel warm
 3. Makkelijk te onderhouden
 1. Klein aanbod kookprogramma´s
 2. Relatief laag vermogen

Merk: Sharp

Type: Vrijstaande magnetron

Inhoud: 20 liter

Bereidingsmogelijkheden: 8 kookprogramma’s

Vermogen: 800 watt

Materiaal binnenkant: RVS

Bekijk dit product op:

8. ETNA ECM243RVS – beste combimagnetron

De ETNA ECM243RVS is ontworpen met veiligheid in gedachten. Het kinderslot en de handige draaideur maken het in- en uitruimen gemakkelijk en veilig. De dubbele ovenruit zorgt ervoor dat de buitenkant niet te warm wordt. Dit voorkomt ongelukken.

Verder doet deze combimagnetron vooral wat hij moet doen. Een vermogen van 900 watt, inhoud van 25 liter en 8 kookprogramma’s zijn we in deze lijst al vaker tegen gekomen. Dit doet zeker niet onder aan de kwaliteit van dit product. Het is een degelijk, betrouwbaar en veilig product. Naast de magnetron functies zijn ook de ovenfuncties goed, met een oventemperatuur tot wel 230 graden en 4 verschillende combistanden.

Op zoek naar magnetron én oven in één? Bekijk dan onze toplijst beste combimagnetrons

1.     Makkelijk te onderhouden

2.     Simpele bediening

3.     Buitenkant wordt niet te warm

 1. Relatief duur
 2. Niet het meest aantrekkelijke design

Merk: Etna

Type: Combimagnetron

Inhoud: 25 liter

Bereidingsmogelijkheden: 8 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: RVS

Bekijk dit product op:

9. ETNA CMV328ZT – Beste koop magnetron

Een combimagnetron die het vooral niet te ingewikkeld maakt. Dat is de perfecte omschrijving van de ETNA CMV328ZT. Met 10 handige kookprogramma’s hoef je niet meer op te zoeken hoe lang een gerecht in de magnetron moet staan. Dit is met één druk op de knop geregeld.

 

De ETNA heeft een voordelige prijs waar je een hoop voor terugkrijgt. De 3 in 1 combimagnetron is ruim genoeg om hele gerechten te bereiden en ook niet zó groot dat het een doorn in je oog wordt. Hier helpt het strakke, zwarte design ook bij.

 

Het minpunt van deze magnetron is dat hij minder kookprogramma’s heeft dan andere magnetrons in de lijst. Wanneer je de prijs en andere functionaliteiten vergelijkt is dit niet meer dan normaal.

 1. Ruime inhoud
 2. Ruim aanbod kookprogramma´s
 3. Ook krachtige ovenfuncties
 1. Hoger energieverbruik
 2. Ingewikkelde bediening

Merk: Etna

Type: Combi magnetron

Inhoud: 28 liter

Bereidingsmogelijkheden: 10 kookprogramma’s

Vermogen: 900 watt

Materiaal binnenkant: RVS

Bekijk dit product op:

10. LG MJ3965BPS – Beste grote magnetron

De laatste maar zéker niet de minste magnetron is een van de grootste en krachtigste uit de lijst. De LG MJ3965BPS is een combimagnetron met een vermogen van 1100 watt en een inhoud van 39 liter. Ben je geïnteresseerd in dit product? Kijk dan goed of deze past op het keukenblad. Hij neemt redelijk wat ruimte in beslag.

 

De ruimte voor deze magnetron gaat niet verloren. Met 40 vooraf ingestelde kookprogramma’s bereid je bijna een heel kookboek aan gerechten met één druk op de knop.

 

Hij heeft een strak design waarin LG het simpel heeft gehouden. Geen gek idee wanneer je kijkt naar alle functionaliteiten van dit product. Het is mogelijk om eten op te warmen, te ontdooien en te koken. 

 

Op zoek naar een krachtige en veelzijdige combi magnetron? Dan is de LG MJ3965BPS zeker iets voor jou!

1.     Groot vermogen

2.     Ruime inhoud

3.     Ruim aanbod kookprogramma´s

  1. Neemt veel ruimte in beslag
  2. Hoger energieverbruik

Merk: LG

Type: Combi magnetron                                                   

Inhoud: 39 liter

Bereidingsmogelijkheden: 40 kookprogramma’s

Vermogen: 1100 watt

Materiaal binnenkant: Emaille

Bekijk dit product op:

Waar moet je op letten bij het kopen van een magnetron?

Type magnetron

Je bent in deze toplijst verschillende soorten magnetrons tegengekomen. Waaronder solo magnetrons, combi magnetrons en inbouw magnetrons. Iedere soort magnetron heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je voorkeur hangt af van je persoonlijke behoeften.

 

Solo magnetrons zijn geweldig voor het snel opwarmen of ontdooien van eten, terwijl combi magnetrons grillen en bakken mogelijk maken. Inbouw magnetrons hebben het voordeel dat ze in het keukenontwerp passen en er dus geen lompe magnetron op het keukenblad hoeft te staan.

 

Naar wat voor magnetron ben jij op zoek?  

Inhoud en afmetingen

Magnetrons zijn er groot en klein, maar wat is de ideale afmeting voor jouw nieuwe magnetron? Bedenk hoeveel ruimte er beschikbaar is in je keuken en hoe groot de maaltijden zijn die thuis gekookt worden. De magnetrons in deze lijst variëren in inhoud van 20 liter zoals de Inventum MN207S tot 44 liter zoals de Etna CM244RVS.

 

Een grotere inhoud is handig voor schotels en maaltijden voor gezinnen. Compacte modellen zijn geschikt voor kleine keukens of mensen die de magnetron het liefst opbergen. Dit kan in een kast of iets dergelijks. Waar heb jij een magnetron voor nodig? 

Het vermogen

De prestatie van een magnetron wordt beschreven door het vermogen. Dit wordt gemeten in watt en bepaalt hoe snel en gelijkmatig de magnetron voedsel verwarmt. In deze lijst vind je magnetrons met een hoger wattage tot wel 1100 watt zoals de LG MJ3965BIB. Deze zullen sneller opwarmen en ontdooien dan een model met een lager vermogen.

 

Kies voor een magnetron met een groot vermogen wanneer snelheid van belang is voor jou. Een magnetron met een lager vermogen is juist beter in het nauwkeurig opwarmen van gerechten en het ontdooien van delicate voedingsmiddelen. Ben je op zoek naar een magnetron van 800 watt? Kies dan voor een model als de Inventum MN207S.

Materiaal van de binnenkant

De binnenkant van een magnetron is gemaakt van materialen zoals keramiek, roestvrij staal (RVS) of emaille. RVS is duurzaam en makkelijk schoon te maken, terwijl keramiek gelijkmatig verwarmt.  Emaille is op zijn beurt goed voor anti-aanbak.

 

Welk materiaal biedt hetgeen waarnaar jij zoekt?

Kookprogramma’s

We hebben het veel gehad over het aantal kookprogramma´s van magnetrons. Wat zijn kookprogramma´s nu precies? Dit zijn vooraf ingestelde programma’s om specifieke gerechten op te warmen, te koken of te ontdooien. Met één druk op de knop wordt het gerecht op de juiste manier klaargemaakt.

 

Magnetrons met veel verschillende kookprogramma’s bieden extra gemak. Ben je hier naar op zoek? Bekijk dan de LG MJ3965BPS met wel 40 kookprogramma’s. Wanneer de kookprogramma´s niet zo belangrijk voor je zijn is het beter om te gaan voor de Inventum MN325CS met slechts 8 kookprogramma’s. Hoeveel kookprogramma’s heb jij nodig?

Meer informatie over de beste magnetrons?

Weet je na het lezen van deze toplijst wat voor soort magnetron je wilt? Bijvoorbeeld een combimagnetron, inbouw magnetron of solo magnetron? Bekijk dan een van deze toplijsten en vind jouw perfecte magnetron!

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.