1. Huishoudboulevard
 2. /
 3. toplijsten
 4. /
 5. Beste Amerikaanse koelkast

De top 10 beste Amerikaanse koelkasten van 2023

beste Amerikaanse koelkasten

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast en wil je graag weten wat de beste Amerikaanse koelkast is van het moment?

HuishoudBoulevard heeft een top 10 gemaakt van de beste Amerikaanse koelkasten. Hiermee geven we antwoord op de vragen: ‘Wat is de beste Amerikaanse koelkast?’ en ‘Welke Amerikaanse koelkast is het beste?’.

 

Het beste merk Amerikaanse koelkast is volgens onze top 10: LG. Dit merk heeft zich bewezen dankzij alle luxe functies die dit model heeft.

 

HuishoudBoulevard heeft deze lijst samengesteld aan de hand van een onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding, reviews en functionaliteiten. Daarnaast hebben we gekeken naar de inhoud en het energielabel van het apparaat.

Onze top 10 beste Amerikaanse koelkasten

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Voordat je een Amerikaanse koelkast gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten wat het precies is en wat de voordelen zijn. Een Amerikaanse koelkast is altijd vrijstaand en heeft in de meeste gevallen een koel- en vriesgedeelte. De naam zegt het al: dit soort koelkasten zijn in Amerika reuze populair.

 

De laatste jaren wordt de Amerikaanse koelkast ook in Nederland steeds populairder, omdat ze over gigantisch veel ruimte beschikken. Daarnaast heeft een Amerikaanse koelkast in veel gevallen extra luxe functies, zoals een ijsblokjesmachine of een ijskoude watertap in de deur.

 

Het grootste voordeel van een Amerikaanse koelkast is de grote inhoud van zowel het vriesgedeelte als het koelgedeelte. Je kunt er voor meerdere weken aan boodschappen in kwijt. Daarnaast is de grote inhoud van het apparaat ideaal voor grotere gezinnen van 5 personen of meer.

 

Welke accessoires kan je verwachten van een Amerikaanse koelkast?

 

Dit soort koelkasten hebben meestal diverse luxe accessoires. Om die reden kopen veel (grotere) gezinnen dit soort model. Enkele luxe accessoires die vaak voorkomen bij Amerikaanse koelkasten zijn:

 

  1. Een waterdispenser
  2. Een koolstoffilter
  3. Een ingebouwde ijsblokjesmachine
  4. Een minibar
  5. Een vershoudzone
  6. De No-Frost functionaliteit

Verschillende Amerikaanse koelkasten

Je hebt twee verschillende soorten Amerikaanse koelkasten: een side-by-side Amerikaanse koelkast en een French door Amerikaanse koelkast. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

 

Lees onze blog over “soorten koelkasten” om meer te weten te komen over welke soorten koelkasten allemaal bestaan!

 

Side-by-side koelkast

 

Bij een side-by-side koelkast bevindt het vriesgedeelte zich aan de linkerkant en het koelgedeelte aan de rechterkant. Het voordeel hiervan is dat je meteen kunt zien wat er precies in je koelkast ligt. Een Amerikaanse side-by-side koelkast is het populairste model Amerikaanse koelkast.

 

Het nadeel van een side-by-side model is dat het koel- en vriesgedeelte smaller is dan bij een French door koelkast. Hierdoor is dit model minder geschikt voor brede producten, zoals een verse pizza of taart.

 

French door koelkast

 

Een French door koelkast is een Amerikaanse koelkast waarbij het koelgedeelte zich bovenin bevind en het vriesgedeelte onderin. Het is ongeveer hetzelfde als een standaard koelvriescombinatie.

 

Het voordeel van een French door is dat je meer ruimte hebt, dan in een side-by-side koelkast. Alleen zul je wel meer deuren moeten openen en kan je niet meteen zien wat er allemaal in je koelkast ligt.

 

Welke merken Amerikaanse koelkasten zijn er?

 

Er zijn verschillende aanbieders van Amerikaanse koelkasten. De merken die onze top 10 hebben gehaald zijn: LG, Samsung, Hisense, ETNA en Haier.

Volgens HuishoudBoulevard zijn dit de beste merken Amerikaanse koelkasten in 2023.

 

Top 10 beste Amerikaanse koelkasten in 2023

1. LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

De LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door is een fantastische side-by-side Amerikaanse koelkast. Het is de beste side-by-side koelkast uit onze toplijst.

 

Deze koelkast beschikt over verschillende luxe functies, zoals een ijs- en waterdispenser in de deur. Dit maakt deze koelkast ook meteen de beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine.

 

Het model is een door-in-door koelkast. Dit betekent dat je een klein gedeelte in de deur hebt zitten, dat je snel kan openmaken. Doordat je niet de gehele koelkast deur hoeft te openen bespaar je energie!  

 

De LG GMX945MC9F heeft plek voor boodschappen van 5 personen of meer met een totale netto inhoud van 638 liter. De koelkast heeft een super koelen functie, maar ook een super vriezen functie. Hierdoor zorg je dat al je boodschappen perfect gekoeld zijn.

 

Tevens beschikt deze top koelkast over een no-frost functie, waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien. Tot slot beschikt hij ook over handige vershoudzones, voor je groente, vlees, vis en fruit.

+ Vrij stil met een maximaal geluidsniveau van 40 dB.

+ Luxe functies, zoals een ijs- en waterdispenser.

+ Gigantisch veel inhoud.

 – Erg zwaar met zijn 149 kilo en daardoor moeilijk te verplaatsen.

 – Niet bepaald energiezuinig met energieklasse F.

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: RVS

Kleur: Zwart

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

2. Samsung RS6HA8891SL Family Hub

Met de Samsung RS6HA8891SL Family Hub haal je een geweldige side-by-side Amerikaanse koelkast in huis met een onwijs mooi design. Hij heeft super veel luxe functies, zoals een ingebouwd touchscreen. Op dit schermpje kun je zelfs televisie kijken!

 

Het model beschikt over een ijs- en waterdispenser in de deur. Daarnaast heeft de koelkast smart bediening, zodat je vanaf de supermarkt de temperatuur van de koelkast kan veranderen. Ook kan je dankzij de smartphone comptabiliteit in de koelkast kijken door de handige ingebouwde camera. Zo vergeet je nooit meer een product in de supermarkt!

 

De koelkast heeft een zeer laag geluidsniveau met maar 36 dB. Hierdoor merk je niet eens dat hij aanstaat. Hij beschikt over een netto inhoud van 614 liter. Dit maakt hem geschikt voor de grotere gezinnen van 5 of meer personen.

 

De Samsung RS6HA8891SL beschikt ook over een no-frost functionaliteit en wordt door veel mensen beschouwd als een mooie gadget voor in je keuken.

 

Dit maakt deze koelkast de beste Samsung Amerikaanse koelkast van onze toplijst.

 

+ Super stil met een geluidsniveau van 36 dB.

+ Beschikt over de super koel- en vriesfunctionaliteit.

+ Handige camera, om te weten wat er precies in de koelkast ligt.

–  Geen vershoudzone voor vlees, vis, groene of fruit.

Merk: Samsung

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 36 dB

Netto inhoud: 614 liter

3. LG GSXV91BSAF

De LG GSXV91BSAF is een side-by-side Amerikaanse koelkast geschikt voor de grotere gezinnen en met erg handige luxe functies. Zo heeft dit model ijs- en waterdispenser in de deur en kun je temperatuur veranderen via je smartphone.

 

De koelkast heeft een netto inhoud van 635 liter, waardoor je gemakkelijk al je boodschappen kwijt kunt voor 5 of meer personen. Tevens beschikt hij over de no-frost functionaliteit.

 

De LG GSXV91BSAF heeft een Instaview deur, wat bekent dat je in de koelkast kan kijken zonder hem te openen. Hierdoor weet je precies wat er in je koelkast ligt, zonder stroom te verspillen.

 

Een ander handig kenmerk van deze koelkast is natuurlijk de minibar. Hiermee kun je snel je favoriete drinken pakken, zonder de gehele koelkast te openen. Naast dat dit handig is, zorgt dit ook nog eens voor energiebesparing.

+ Op afstand te bedienen met je smartphone.

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat.

+ Maakt weinig geluid met een geluidsniveau van 36 dB.

–  Vrij prijzig voor een Amerikaanse koelkast.

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 36 dB

Netto inhoud: 635 liter

4. Samsung RS68A8842B1

De Samsung RS68A8842B1 is een prachtige side-by-side koelkast met zeer handige functies, zoals een ijs- en waterdispenser. Daarnaast is hij energiezuinig met zijn energieklasse D.

 

Als je geen gebruik wilt maken van het vriesgedeelte uit de koelkast, kan je deze dankzij de Smart Conversion functie veranderen in een koelgedeelte. Hierdoor kun je de gehele netto inhoud van 614 liter gebruiken als koelkast!

 

De koelkast heeft ook een super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen koelt. Tevens beschikt bij over de no-frost functionaliteit en een Twin Cooling Plus systeem. Met dat systeem drogen je groente minder snel uit.

 

Een ander handige eigenschap van deze koelkast is de koolstoffilter, die nare luchtjes en bacteriën uit de lucht haalt. Hierdoor blijft je koelkast altijd fris ruiken, zelfs als er Franse kaas in de koelkast ligt.

+ Zuinige koelkast met energieklasse D.

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat.

+ Maakt weinig geluid met een geluidsniveau van 35 dB.

–  Geen vershoudzone voor verse boodschappen.

Merk: Samsung

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zwart

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 614 liter

5. Hisense RS650N4AC1

Met de Hisense RS650N4AC1 haal je een fantastische side-by-side Amerikaanse koelkast in huis tegen een zeer scherpe prijs. Ondanks dat hij wat goedkoper is dan de meeste Amerikaanse koelkasten beschikt deze alsnog over speciale functies.

 

Zo beschikt hij over een ijs- en waterdispenser, waarmee je snel en gemakkelijk ijsblokjes en ijskoud water uit je koelkast haalt. Deze Amerikaanse koelkast heeft een waterreservoir, waardoor het niet nodig is de dispenser aan te sluiten op de waterleiding.

 

De koelkast heeft een netto inhoud van 499 liter en beschikt over de no-frost functionaliteit. Daarnaast heeft deze koelkast een handig open deur alarm, waardoor je het meteen merkt dat de deur nog open staat.

+ Scherpe prijs voor een Amerikaanse koelkast.

+ Beschikt over super vries- en koelfunctionaliteit.

+ Heeft een koolstoffilter tegen nare luchtjes en bacteriën.

–  Relatief hoog geluidsniveau van 43 dB.

–  Is met een netto inhoud van 499 liter iets kleiner.

Merk: Hisense

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 43 dB

Netto inhoud: 499 liter

6. ETNA AKV378IRVS

De ETNA AKV378IRVS is een Amerikaanse side-by-side koelkast met veel verschillende functionaliteiten. Zo beschikt de koelkast over een ijs- en waterdispenser, een koolstoffilter en een open deur alarm.

 

De koelkast heeft ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen met een netto inhoud van 499 liter. Hij heeft een waterreservoir, waardoor je de koelkast niet op de waterleiding hoeft aan te sluiten om de dispenser werkend te krijgen.

 

Ook deze koelkast beschikt over de no-frost functionaliteit. Dit scheelt weer een hoop werk, want je hoeft deze koelkast niet te ontdooien. Hij beschikt tevens over 6 vriesvakken, waardoor je dus extra veel kwijt kunt in het vriesgedeelte van deze koelkast.

+ 3 jaar extra garantie als je hem registreert bij ETNA.

+ RVS koelkastdeur die niet snel beschadigd.

+ Beschikt over een koolstoffilter die nare luchtjes en bacteriën uit de lucht haalt.

–  Geen handige vershoudzone, voor verse producten.

–  Met een netto inhoud van 499 liter in vergelijking wat kleiner.

Merk: ETNA

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 43 dB

Netto inhoud: 499 liter

7. LG GSLV30DSXM

Deze Amerikaanse side-by-side koelkast met de naam: LG GSLV30DSXM is zeer ruim met een netto inhoud van 634 liter. Hierdoor is die geschikt voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

Daarnaast beschikt ook deze koelkast over een ijs- en waterdispenser. Waardoor je altijd water en ijsblokjes tot je beschikking hebt. De koelkast heeft een zeer laag geluidsniveau van 36 dB en is hierdoor muisstil.

 

Het vriesgedeelte beschikt over de no-frost en super vriesfunctionaliteit. Deze koelkast zorgt er met een koolstoffilter voor dat er geen bacteriën en nare luchtjes in de koelkast blijven hangen. Zo kun je met gemak Franse kaas bewaren in dit model. Zo zul je de camembert niet door heel je keuken ruiken met deze koelkast!

+ Topklasse koelkwaliteit, waardoor je de boodschappen langer kunt bewaren.

+ Handig open deur alarm, waardoor je meteen merkt wanneer de deur niet goed is gesloten.

+ Muisstil met een geluidsniveau van 36 dB.

–  Geen super koelen functie, waarmee je de boodschappen extra snel kunt koelen.

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: RVS

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 36 dB

Netto inhoud: 634 liter

8. Haier HTF-540DP7 Cube

De Haier HTF-540DP7 Cube is de beste French door koelkast van het moment. Met een netto inhoud van 528 liter is er ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

De koelkast heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor hij lang meegaat en niet zo snel kapot gaat. Tevens heeft hij een topklasse koelkwaliteit, waardoor je boodschappen extra lang vers kunt bewaren.

 

Dit model heeft een super handige vershoudzone die geschikt is voor vlees, vis, groente en fruit. Hierdoor kun je de verse boodschappen langer bewaren en ga je voedselverspilling tegen.

+ Beschikt over super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen kunt koelen en invriezen.

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding.

+ Handig open deur alarm, zodat je weet wanneer de deur niet goed is gesloten.

–  Geen ijs- en waterdispenser.

–  Met 130 kilo een erg zware koelkast.

Merk: Haier

Type: French door

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 528 liter

9. Samsung RF23R62E3SR

Met de Samsung RF23R62E3SR haal je een zeer grote Amerikaanse French door koelkast in huis. Dit model heeft namelijk een netto inhoud van 630 liter. Hierdoor is deze koelkast geschikt voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

Dit apparaat beschikt over een water- en ijsdispenser. Hierdoor zijn er altijd ijsblokjes tot je beschikking. Super handig voor in de zomer!

 

De koelkast beschikt over een super koel- en vriesfunctie en hij heeft een zeer functionele indeling. Het apparaat staat prachtig in je keuken met zijn grandioze design.

 

Daarnaast beschikt de Samsung RF23R62E3SR over de no-frost functionaliteit, een open deur alarm en bepaalde energiebesparingsfuncties die goed van pas komen als je op vakantie bent.

+ Beschikt over een RVS koelkastdeur, die niet snel beschadigd.

+ Handige koolstoffilter die de lucht filtert, waardoor er geen nare luchtjes blijven hangen

+ Zeer groot vriesgedeelte.

–  Moet worden aangesloten op de waterleiding voor de dispensers.

–  Weegt 134 kilo, waardoor hij lastig te verplaatsen is.

 • Merk: Samsung

  Type: French door

  Materiaal: Metaal met coating

  Kleur: Zilver

  Energieklasse: F

  Maximaal geluidsniveau: 41 dB

  Netto inhoud: 630 liter

10. Haier HB18FGSAAA Easy Access

Deze Haier HB18FGSAAA Easy Access is de laatste koelkast in onze toplijst. Deze Amerikaanse French door koelkast heeft een netto inhoud van 539 liter, wat geschikt is voor de boodschappen van 5 of meer personen.

 

Dit model heeft een topklasse koelkwaliteit, waardoor je de boodschappen extra lang kunt bewaren. Daarnaast beschikt hij ook over een handige vershoudzone voor je verse producten. Deze verhoudzone is geschikt voor vlees, vis, groente en fruit.

 

De Haier HB18FGSAAA Easy Access heeft een vrij laag geluidsniveau van 37 dB, waardoor je bijna niet merkt dat hij aanstaat. Tevens beschikt hij over een open deur alarm. Hierdoor zul je nooit meer per ongeluk de deur van de koelkast open laten staan.

+ Heeft een super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen kunt koelen of invriezen.

+ Handige uitneembare plateaus, die je gemakkelijk kunt schoonmaken.

+ Maakt gebruik van een speciaal uv-licht, om bacteriën in de koelkast tegen te gaan.

–  Geen water- en ijsdispenser.

–  Met zijn 136 kilo is dit een heel zware koelkast en moeilijk te verplaatsen.

Merk: Haier

Type: French door

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 539 liter

Wat kost een Amerikaanse koelkast gemiddeld?

De prijs van een Amerikaanse koelkast kan erg verschillen. Er zijn goedkopere modellen Amerikaanse koelkasten die rond de 800 euro kosten. Deze modellen missen meestal handige functionaliteiten, zoals een water- en ijsdispenser. Dit soort apparaten koop je voornamelijk voor de grote inhoud. Daarnaast hebben dit soort koelkasten vaak een hoger energieverbruik.

 

De duurste modellen op de markt kosten rond de 3000 euro. Deze luxe modellen hebben in veel gevallen alle handige functies die je kan verwachten voor een koelkast van die prijs. Deze kun je bedienen met een mobiele applicatie, hebben een ingebouwde camera en met een tikje op de deur gaat de verlichting aan. Pas wel op, want een duurder model hoeft niet per se energiezuiniger te zijn. Let dus goed op de energieklasse van het apparaat.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast ongeveer mee?

Voordat je een Amerikaanse koelkast koopt is het belangrijk om de levensduur te weten van het apparaat. In de meeste gevallen gaat het apparaat tussen de 10 en 15 jaar mee. 

 

Het is niet zo dat hij dan in zijn geheel kapot is. In veel gevallen betreft het een specifiek onderdeel dat kapot gaat. Deze onderdelen zijn meestal eenvoudig te vervangen door een reparateur. Daarnaast hebben de meeste Amerikaanse koelkasten een langdurige garantie, waardoor reparatie vaak gratis is.

 

Als je graag een Amerikaanse koelkast wil aanschaffen die lang meegaat, dan is het verstandig om de bouwkwaliteit te kijken. Het is ook belangrijk om naar het materiaal te kijken, waarvan het apparaat is gemaakt. 

 

Tegenwoordig worden vooral goede materialen gebruikt bij de productie van dit soort modellen. Denk aan veiligheidsglas en roestvrij staal.

Op zoek naar andere koelkasten of meer informatie?

Ben je op zoek naar andere toplijsten van koelkasten en wil je weten van de beste koelkast van 2023 is? Bekijk dan snel de andere toplijsten op onze website. Bijvoorbeeld de beste grote koelkast.

 

Wij hebben ook toplijsten van andere huishoudelijke apparatuur. HuishoudBoulevard staat voor je klaar met advies over huishoudelijke apparatuur!