Home / toplijsten / Beste Koelkasten / Beste Amerikaanse koelkast

De top 10 beste Amerikaanse koelkasten van 2024

beste Amerikaanse koelkasten

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast en heb je interesse in een Amerikaanse koelkast? Dan bekijk onze toplijst over de beste Amerikaanse koelkasten van het moment!

 

HuishoudBoulevard heeft een top 10 gemaakt van de beste Amerikaanse koelkasten. Hiermee geven we antwoord op de vragen: ‘Wat is de beste Amerikaanse koelkast?’ en ‘Welke Amerikaanse koelkast is het beste?’.

 

Het beste merk Amerikaanse koelkast in 2024 is volgens onze top 10: LG. Dit merk heeft zich bewezen dankzij alle luxe functionaliteiten die dit model heeft. Daarnaast is LG een voorloper op het gebied van innovatie en design.

 

HuishoudBoulevard heeft deze lijst samengesteld aan de hand van een onderzoek naar de prijs-kwaliteitverhouding, reviews en functionaliteiten. Daarnaast hebben we gekeken naar de inhoud en het energielabel van het apparaat.

De top 10 best beoordeelde Amerikaanse koelkasten

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Voordat je een Amerikaanse koelkast gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten wat het precies is en wat de voordelen zijn. Een Amerikaanse koelkast is altijd vrijstaand en heeft in de meeste gevallen een koel- en vriesgedeelte. De naam zegt het al: dit soort koelkasten zijn in Amerika reuze populair.

 

De laatste jaren wordt de Amerikaanse koelkast ook in Nederland steeds populairder, omdat ze over gigantisch veel ruimte beschikken. Daarnaast heeft een Amerikaanse koelkast in veel gevallen extra luxe functies, zoals een ijsblokjesmachine of een ijskoude watertap in de deur.

 

Het grootste voordeel van een Amerikaanse koelkast is de grote inhoud van zowel het vriesgedeelte als het koelgedeelte. Je kunt er voor meerdere weken aan boodschappen in kwijt. Daarnaast is de grote inhoud van het apparaat ideaal voor grotere gezinnen van 5 personen of meer.

 

Welke accessoires kan je verwachten bij een Amerikaanse koelkast?

 

Dit soort koelingsapparaten hebben meestal verschillende luxe accessoires. Om die reden kopen veel (grotere) gezinnen dit soort model. Enkele luxe accessoires die vaak voorkomen bij Amerikaanse koelkasten zijn:

 

  1. Een waterdispenser
  2. Een koolstoffilter
  3. Een ingebouwde ijsblokjesmachine
  4. Een minibar
  5. Een vershoudzone
  6. De No-Frost functionaliteit

Welke verschillende Amerikaanse koelkasten zijn er?

Je hebt twee verschillende soorten Amerikaanse koelkasten: een side-by-side Amerikaanse koelkast en een French door Amerikaanse koelkast. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

 

Lees onze blog over “soorten koelkasten” om meer te weten te komen over welke soorten koelkasten allemaal bestaan!

 

Side-by-side koelkast

 

Bij een side-by-side koelkast bevindt het vriesgedeelte zich aan de linkerkant en het koelgedeelte aan de rechterkant. Het voordeel hiervan is dat je meteen kunt zien wat er precies in je koelkast ligt. Een Amerikaanse side-by-side koelkast is het populairste model Amerikaanse koelkast.

 

Het nadeel van een side-by-side model is dat het koel- en vriesgedeelte smaller is dan bij een French door koelkast. Hierdoor is dit model minder geschikt voor brede producten, zoals een verse pizza of taart.

 

French door koelkast

 

Een French door koelkast is een Amerikaanse koelkast waarbij het koelgedeelte zich bovenin bevind en het vriesgedeelte onderin. Het is ongeveer hetzelfde als een standaard koelvriescombinatie.

 

Het voordeel van een French door is dat je meer ruimte hebt, dan in een side-by-side koelkast. Alleen zul je wel meer deuren moeten openen en kan je niet meteen zien wat er allemaal in je koelkast ligt.

 

Welke merken Amerikaanse koelkasten zijn er?

 

Er zijn verschillende aanbieders van dit soort koelinstallaties. De merken die onze top 10 hebben gehaald zijn: LG, Samsung, ETNA en Haier.

Volgens HuishoudBoulevard zijn dit de beste merken Amerikaanse koelkasten in 2024.

Top 10 beste Amerikaanse koelkasten van 2024

1. LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door

De LG GMX945MC9F InstaView Door-in-Door is een fantastische side-by-side Amerikaanse koelkast. Het is de beste side-by-side koelkast uit onze toplijst.

 

Deze koelkast beschikt over verschillende luxe functies, zoals een ijs- en waterdispenser in de deur. Dit maakt deze koelkast ook meteen de beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine.

 

Het model is een door-in-door koelkast. Dit betekent dat je een klein gedeelte in de deur hebt zitten, dat je snel kan openmaken. Doordat je niet de gehele koelkast deur hoeft te openen bespaar je energie!  

 

De LG GMX945MC9F heeft plek voor boodschappen van 5 personen of meer met een totale netto inhoud van 638 liter. De koelkast heeft een super koelen functie, maar ook een super vriezen functie. Hierdoor zorg je dat al je boodschappen perfect gekoeld zijn.

 

Tevens beschikt deze top koelkast over een no-frost functie, waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien. Tot slot beschikt hij ook over handige vershoudzones, voor je groente, vlees, vis en fruit.

+ Vrij stil met een maximaal geluidsniveau van 40 dB.

+ Luxe functies, zoals een ijs- en waterdispenser.

+ Gigantisch veel inhoud.

 – Erg zwaar met zijn 149 kilo en daardoor moeilijk te verplaatsen.

 – Niet bepaald energiezuinig met energieklasse F.

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: RVS

Kleur: Zwart

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Bekijk het product op:

2. Samsung RS68A884CB1/EF

Met de Samsung RS68A884CB1/EF haal je een side-by-side Amerikaanse koelkast in huis met een mooi design. Het model heeft een netto inhoud van 635 liter. Dit is genoeg ruimte voor een huishouden van 5 of meer personen. Daarnaast beschikt hij over een ijs- en waterdispenser. Deze moet wel worden aangesloten op de waterleiding.

 

Het vriesgedeelte bestaat uit 2 vriesvakken en beschikt over de no-frost functie. Daarnaast heeft het model handige uitneembare plateaus en beschikt hij over een flessenrek. Tevens heeft deze koelkast een goede energieklasse (C) en beschikt hij over energiebesparingsfuncties. Hierdoor kan je nog meer energie besparen!

 

Andere handige functionaliteiten waarover hij beschikt zijn een open deur alarm, een soft closing deur en een afgedekte condensor

+ Enorm stil met een geluidsniveau van 35 dB.

+ Beschikt over de super koel- en vriesfunctionaliteit.

+ Energiezuinig met energieklasse C

–  Basisklasse bouwkwaliteit, waardoor hij een kortere levensduur heeft

–  Beschikt niet over een vershoudzone

Merk: Samsung

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Antraciet

Energieklasse: C

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 635 liter

Bekijk het product op:

3. LG GML844MCAE

De LG GML844MCAE is een side-by-side Amerikaanse koelkast geschikt voor de grote gezinnen. Hij heeft een totale netto inhoud van 506 liter. Dit is geschikt voor huishoudens van 5 personen of meer. Het model beschikt over een ijs- en waterdispenser in de deur.

 

Andere handige functionaliteiten waarover deze koelkast beschikt zijn een koolstoffilter, een open deur alarm en een vershoudzone. Het vriesgedeelte beschikt over 6 vriesvakken, heeft de no-frost functionaliteit en een supervriezen functie.

 

De LG GML844MCAE heeft een gewicht van 125 kg. Hierdoor kan je hem na het neerzetten lastig verplaatsen. Daarnaast heeft het model deurkoeling. Op het moment dat je de deur opent, wordt er koude lucht vanuit de voorkant van de koelkast uitgestoten. Hierdoor gaat er geen kou verloren en blijven je boodschappen op een goede temperatuur bewaard.

+ Ijs- en waterdispenser die niet op de leiding aangesloten hoeft te worden

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat.

+ Beschikt over deurkoeling

–  Heeft geen flessenrek

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: RVS

Kleur: Zwart

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 40 dB

Netto inhoud: 506 liter

Bekijk het product op:

4. Samsung RS68A8842B1

De Samsung RS68A8842B1 is een prachtige side-by-side koelkast met zeer handige functies, zoals een ijs- en waterdispenser. Daarnaast is hij energiezuinig met zijn energieklasse D.

 

Als je geen gebruik wilt maken van het vriesgedeelte uit de koelkast, kan je deze dankzij de Smart Conversion functie veranderen in een koelgedeelte. Hierdoor kun je de gehele netto inhoud van 614 liter gebruiken als koelkast!

 

De koelkast heeft ook een super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen koelt. Tevens beschikt bij over de no-frost functionaliteit en een Twin Cooling Plus systeem. Met dat systeem drogen je groente minder snel uit.

 

Een ander handige eigenschap van deze koelkast is de koolstoffilter, die nare luchtjes en bacteriën uit de lucht haalt. Hierdoor blijft je koelkast altijd fris ruiken, zelfs als er Franse kaas in de koelkast ligt.

+ Zuinige koelkast met energieklasse D.

+ Topklasse bouwkwaliteit, waardoor die extra lang meegaat.

+ Maakt weinig geluid met een geluidsniveau van 35 dB.

–  Geen vershoudzone voor verse boodschappen.

Merk: Samsung

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zwart

Energieklasse: D

Maximaal geluidsniveau: 35 dB

Netto inhoud: 614 liter

Bekijk het product op:

5. Haier HFR5719ENMG

Met de Haier HFR5719ENMG haal je een French door Amerikaanse koelkast in huis. Hij heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en diverse handige functies. Het model heeft een netto inhoud van 446 liter.

 

De koelkast heeft een relatief laag geluidsniveau van 37 dB. Daarnaast beschikt hij over een vershoudzone, voor je groente, vlees of vis. Het model heeft uitneembare en uitrekbare plateaus, die je eenvoudig schoon kan maken.

 

Het vriesgedeelte bestaat uit 2 vriesvakken en beschikt over de no-frost functie. Andere handige functies waarover deze French door koelkast beschikt zijn: een open deur alarm, deurkoeling en energiebesparingsfuncties.

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Beschikt over super vries- en koelfunctionaliteit.

+ Heeft een topklasse koelkwaliteit, waardoor de boodschappen extra lang koel blijven

–  Beschikt niet over een water- en ijsdispenser

–  Heeft voor een Amerikaanse koelkast relatief weinig ruimte

Merk: Haier

Type: French door

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 446 liter

Bekijk het product op:

6. ETNA AKV378IRVS

De ETNA AKV378IRVS is een Amerikaanse side-by-side koelkast met veel verschillende functionaliteiten. Zo beschikt de koelkast over een ijs- en waterdispenser, een koolstoffilter en een open deur alarm.

 

De koelkast heeft ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen met een netto inhoud van 499 liter. Hij heeft een waterreservoir, waardoor je de koelkast niet op de waterleiding hoeft aan te sluiten om de dispenser werkend te krijgen.

 

Ook deze koelkast beschikt over de no-frost functionaliteit. Dit scheelt weer een hoop werk, want je hoeft deze koelkast niet te ontdooien. Hij beschikt tevens over 6 vriesvakken, waardoor je dus extra veel kwijt kunt in het vriesgedeelte van deze koelkast.

+ 3 jaar extra garantie als je hem registreert bij ETNA.

+ RVS koelkastdeur die niet snel beschadigd.

+ Beschikt over een koolstoffilter die nare luchtjes en bacteriën uit de lucht haalt.

–  Geen handige vershoudzone, voor verse producten.

–  Met een netto inhoud van 499 liter in vergelijking wat kleiner.

Merk: ETNA

Type: Side-by-side

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 43 dB

Netto inhoud: 499 liter

Bekijk het product op:

7. LG GSLV30DSXM

Deze Amerikaanse side-by-side koelkast met de naam: LG GSLV30DSXM is zeer ruim met een netto inhoud van 634 liter. Hierdoor is die geschikt voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

Daarnaast beschikt ook deze koelkast over een ijs- en waterdispenser. Waardoor je altijd water en ijsblokjes tot je beschikking hebt. De koelkast heeft een zeer laag geluidsniveau van 36 dB en is hierdoor muisstil.

 

Het vriesgedeelte beschikt over de no-frost en super vriesfunctionaliteit. Deze koelkast zorgt er met een koolstoffilter voor dat er geen bacteriën en nare luchtjes in de koelkast blijven hangen. Zo kun je met gemak Franse kaas bewaren in dit model. Zo zul je de camembert niet door heel je keuken ruiken met deze koelkast!

+ Topklasse koelkwaliteit, waardoor je de boodschappen langer kunt bewaren.

+ Handig open deur alarm, waardoor je meteen merkt wanneer de deur niet goed is gesloten.

+ Muisstil met een geluidsniveau van 36 dB.

–  Geen super koelen functie, waarmee je de boodschappen extra snel kunt koelen.

Merk: LG

Type: Side-by-side

Materiaal: RVS

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 36 dB

Netto inhoud: 634 liter

Bekijk het product op:

8. Haier HTF-540DP7 Cube

De Haier HTF-540DP7 Cube is de beste French door koelkast van het moment. Met een netto inhoud van 528 liter is er ruimte voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

De koelkast heeft een topklasse bouwkwaliteit, waardoor hij lang meegaat en niet zo snel kapot gaat. Tevens heeft hij een topklasse koelkwaliteit, waardoor je boodschappen extra lang vers kunt bewaren.

 

Dit model heeft een super handige vershoudzone die geschikt is voor vlees, vis, groente en fruit. Hierdoor kun je de verse boodschappen langer bewaren en ga je voedselverspilling tegen.

+ Beschikt over super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen kunt koelen en invriezen.

+ Goede prijs-kwaliteitverhouding.

+ Handig open deur alarm, zodat je weet wanneer de deur niet goed is gesloten.

–  Geen ijs- en waterdispenser.

–  Met 130 kilo een erg zware koelkast.

Merk: Haier

Type: French door

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: F

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 528 liter

Bekijk het product op:

9. Samsung RF23R62E3SR

Met de Samsung RF23R62E3SR haal je een zeer grote Amerikaanse French door koelkast in huis. Dit model heeft namelijk een netto inhoud van 630 liter. Hierdoor is deze koelkast geschikt voor de wekelijkse boodschappen van 5 of meer personen.

 

Dit apparaat beschikt over een water- en ijsdispenser. Hierdoor zijn er altijd ijsblokjes tot je beschikking. Super handig voor in de zomer!

 

De koelkast beschikt over een super koel- en vriesfunctie en hij heeft een zeer functionele indeling. Het apparaat staat prachtig in je keuken met zijn grandioze design.

 

Daarnaast beschikt de Samsung RF23R62E3SR over de no-frost functionaliteit, een open deur alarm en bepaalde energiebesparingsfuncties die goed van pas komen als je op vakantie bent.

+ Beschikt over een RVS koelkastdeur, die niet snel beschadigd.

+ Handige koolstoffilter die de lucht filtert, waardoor er geen nare luchtjes blijven hangen

+ Zeer groot vriesgedeelte.

–  Moet worden aangesloten op de waterleiding voor de dispensers.

–  Weegt 134 kilo, waardoor hij lastig te verplaatsen is.

 • Merk: Samsung

  Type: French door

  Materiaal: Metaal met coating

  Kleur: Zilver

  Energieklasse: F

  Maximaal geluidsniveau: 41 dB

  Netto inhoud: 630 liter

Bekijk het product op:

10. Haier HB18FGSAAA Easy Access

Deze Haier HB18FGSAAA Easy Access is de laatste koelkast in onze toplijst. Deze Amerikaanse French door koelkast heeft een netto inhoud van 539 liter, wat geschikt is voor de boodschappen van 5 of meer personen.

 

Dit model heeft een topklasse koelkwaliteit, waardoor je de boodschappen extra lang kunt bewaren. Daarnaast beschikt hij ook over een handige vershoudzone voor je verse producten. Deze verhoudzone is geschikt voor vlees, vis, groente en fruit.

 

De Haier HB18FGSAAA Easy Access heeft een vrij laag geluidsniveau van 37 dB, waardoor je bijna niet merkt dat hij aanstaat. Tevens beschikt hij over een open deur alarm. Hierdoor zul je nooit meer per ongeluk de deur van de koelkast open laten staan.

+ Heeft een super koel- en vriesfunctie, waardoor je extra snel je boodschappen kunt koelen of invriezen.

+ Handige uitneembare plateaus, die je gemakkelijk kunt schoonmaken.

+ Maakt gebruik van een speciaal uv-licht, om bacteriën in de koelkast tegen te gaan.

–  Geen water- en ijsdispenser.

–  Met zijn 136 kilo is dit een heel zware koelkast en moeilijk te verplaatsen.

Merk: Haier

Type: French door

Materiaal: Metaal met coating

Kleur: Zilver

Energieklasse: E

Maximaal geluidsniveau: 37 dB

Netto inhoud: 539 liter

Bekijk het product op:

Wat kost een Amerikaanse koelkast gemiddeld?

De prijs van dit soort apparaten kan erg verschillen. Er zijn goedkopere modellen Amerikaanse koelkasten die rond de 800 euro kosten. Deze modellen missen meestal handige functionaliteiten, zoals een water- en ijsdispenser. Dit soort apparaten koop je voornamelijk voor de grote inhoud. Daarnaast hebben dit soort koelkasten vaak een hoger energieverbruik.

 

De duurste modellen op de markt kosten rond de 3000 euro. Deze luxe modellen hebben in veel gevallen alle handige functies die je kan verwachten voor een koelkast van die prijs. Deze kun je bedienen met een mobiele applicatie, hebben een ingebouwde camera en met een tikje op de deur gaat de verlichting aan. Pas wel op, want een duurder model hoeft niet per se energiezuiniger te zijn. Let dus goed op de energieklasse van het apparaat.

 

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast ongeveer mee?

Voordat je er een aanschaft t is het belangrijk om de levensduur te weten van het apparaat. In de meeste gevallen gaat het apparaat tussen de 10 en 15 jaar mee. 

 

Het is niet zo dat hij dan in zijn geheel kapot is. In veel gevallen betreft het een specifiek onderdeel dat kapot gaat. Deze onderdelen zijn meestal eenvoudig te vervangen door een reparateur. Daarnaast hebben de meeste Amerikaanse koelkasten een langdurige garantie, waardoor reparatie vaak gratis is.

 

Als je graag er een wil aanschaffen die lang meegaat, dan is het verstandig om de bouwkwaliteit te kijken. Het is ook belangrijk om naar het materiaal te kijken, waarvan het apparaat is gemaakt. 

 

Tegenwoordig worden vooral goede materialen gebruikt bij de productie van dit soort modellen. Denk aan veiligheidsglas en roestvrij staal.

Op zoek naar andere koelkasten of meer informatie?

Ben je op zoek naar andere toplijsten van koelkasten en wil je weten van de beste koelkast van 2024 is? Bekijk dan snel de andere toplijsten op onze website. Bijvoorbeeld de beste grote koelkast.

Wij hebben ook toplijsten van andere huishoudelijke apparatuur. HuishoudBoulevard staat voor je klaar met advies over huishoudelijke apparatuur!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.