1. Home
 2. /
 3. toplijsten
 4. /
 5. Beste Koelkasten

De beste koelkasten

Populaire soorten

Beste Amerikaanse koelkast

Beste koelvriescombinatie

Beste vrijstaande koelkast

Beste tafelmodel koelkast

Beste inbouw
koelkast

Andere koelkasten

Energiezuinige koelkast

Beste goedkope koelkast

Beste grote
koelkast

Beste retro
koelkast

Beste no frost
koelkast

De beste koelkast in 2023: onze top 10

Op zoek naar een goede koelkast omdat je oude kapot is of toe is aan vervanging? Dan ben je bij Huishoudboulevard aan het juiste adres! Of je nu op zoek bent naar een extra grote koelkast of juist een tafelmodel koelkast. Huishoudboulevard heeft een top 10 gemaakt van de beste koelkasten in 2023.

 

Maar welke koelkast is het beste? En welk merk koelkast is het beste? Het beste koelkast merk in 2023 is volgens Huishoudboulevard het merk: Samsung.

 

Dit merk is op de eerste plek geëindigd in onze toplijst en heeft daarnaast nog twee andere koelkasten in onze top 10 staan. Hierdoor is Samsung het meest voorkomende merk in onze toplijst.

 

Hieronder staat een korte opsomming van de top 10. Benieuwd naar de voor- en nadelen en specificaties per koelkast? Lees dan gerust verder!

 

  1. Samsung RF23R62E3SR
  2. LG GBB92MCABP
  3. ETNA AKV578ZWA
  4. Haier HTR3619ENMN
  5. Haier HSR3918ENPB
  6. Veripart VPKVC200W
  7.  LG GSJ361DIDV Door-in-Door
  8. Liebherr TP 1410-22
  9. Samsung RB38T705CB1
  10. Samsung RS68A8821SL

Beste koelkasten van 2023

1. Samsung RF23R62E3SR

Beste koelkasten 2022

Met de Samsung RF23R62E3SR haal je een fantastische French door Amerikaanse koelkast met ijsblokjes dispenser in huis. Hierdoor heb je altijd ijskoud water en ijsblokjes tot je beschikking. Dit is natuurlijk ideaal voor in de zomer.

 

Deze koelkast heeft plek voor de wekelijkse boodschappen van 5 personen of meer. De koelkast bevat een grote vrieslade met een netto inhoud van 204 liter. Hierdoor is de koelkast zeer geschikt voor de grotere gezinnen.

 

Wil je de koelkast graag in je schuur of garage plaatsen? Dan is dat geen probleem, mits het boven de 10°C is. De deur is gemaakt van roestvrijstaal, hierdoor is hij gemakkelijk schoon te maken en ontstaan er minder snel krassen.

 

Tot slot beschikt de beste koelkast van het moment over een handige No Frost functie. Dankzij deze functionaliteit hoef je de koelkast nooit meer te ontdooien en ontstaan er geen ijskristallen op bevroren fruit of roomijs.

+ Heeft een middenklasse bouwkwaliteit, hierdoor gaat hij lang mee.

+ Aparte lade voor vleeswaren.

+ Buitenkant is vingervlekvrij.

+ Beschikt over een deur alarm.

Met een geluidsniveau van 41 decibel redelijk luidruchtig.

 

 

Bekijk het product op:

2. LG GBB92MCABP

De LG GBB92MCABP is een zeer energiezuinige koelvriescombinatie met genoeg ruimte voor boodschappen van 3 tot 4 personen. De koelkast heeft een laag geluidsniveau van 35 decibel, waardoor hij super stil is. Hierdoor heb je amper door dat hij aanstaat. Daarnaast beschikt de koelkast over een handig flessenrek, waarin je 5 flessen kan bewaren.

 

Deze koelkast beschikt ook over de handige No Frost functionaliteit, waardoor je het apparaat nooit meer hoeft te ontdooien. En hij heeft een mooi en strak design. Daarnaast zijn de deurvakken zijn gemaakt van kunststof, waardoor ze gemakkelijk en snel schoon te maken zijn.

 

Wil je een energiezuinige koelkast die goed voor het milieu is? Dan is de LG GBB92MCABP een van de beste keuzes met energielabel B.

+ Super stil met een geluidsniveau van 35 decibel.

+ Goed voor het milieu door energielabel B.

+ Handige vershoudzones, waardoor groente, fruit, vlees en vis lang vers blijft.

De koelkast is vingervlek gevoelig, waardoor je snel vingerafdrukken op de koelkast ziet.

Bekijk het product op:

3. ETNA AKV578ZWA

Ben je op zoek naar een betaalbare en ruime side-by-side Amerikaanse koelkast? Dan is de ETNA AKV578ZWA de perfecte keuze met ruimte voor boodschappen van meer dan 5 personen.

 

Ook deze koelkast maakt gebruik van de No Frost functionaliteit. Met een totale inhoud van 334 liter in het koelgedeelte is er altijd plaats voor al je boodschappen.

 

Bij de koelkast wordt een ijstwister meegeleverd die ideaal is voor het maken van cocktails of ijskoffie. Daarnaast beschikt de koelkast ook over een flessenrek, hierdoor heb je op de rest van de plateaus meer ruimte voor andere spullen.

 

Tot slot heeft de koelkast nog enkele speciale functies, zoals de handige snelvriesfunctie, ecomodus en een kinderslot.

+ MultiFlow 360° ventilatietechniek voor gelijkmatige koeling.

+ Luchtfilter in het koelgedeelte die nare luchtjes tegengaat.

+ Open deur alarm die je waarschuwt als de deur nog open staat.

De koelkast beschikt niet over een vershoudzone.

Bekijk het product op:

4. Haier HTR3619ENMN

De Haier HTR3619ENMN is een koelvriescombinatie met 2 vrieslades. Doordat je geen aparte deur naar het vriesgedeelte hebt, verspil je minder energie en kun je gemakkelijk bij je spullen.

 

In deze koelkast is ruimte voor de boodschappen van 3 of 4 personen. Het is een heel praktische koelvriescombinatie met heldere ledverlichting, zodat je zelfs in het donker je spullen kunt in- of uitladen. Dankzij de luchtcirculatie is het in de gehele koelkast dezelfde temperatuur.

 

Met de Haier HTR3619ENMN haal je een koelkast in huis die beschikt over de No Frost functionaliteit, waardoor je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien.

+ Stil met een geluidsniveau van 37 decibel.

+ Handige snelvriesfunctie, waardoor je veel boodschappen tegelijk kan invriezen.

+ Lichtgewicht van 80 kilogram.

Heeft geen handig flessenrek.

Bekijk het product op:

5. Haier HSR3918ENPB

Met de Haier HSR3918ENPB heb je een Amerikaanse side-by-side koelkast ideaal voor gezinnen en grote huishoudens.

 

De koelkast heeft een netto inhoud van 337 liter in het koelgedeelte en 191 liter in het vriesgedeelte. Hierdoor is er plek voor boodschappen van meer dan 5 personen.

 

Deze koelkast heeft een strak en zwart design en past perfect in een moderne keuken. Hij maakt gebruik van luchtgaten die de lucht laten circuleren, hierdoor maakt het niet uit waar in de koelkast je jouw verse boodschappen laat.

 

Wil je graag grote Amerikaanse side-by-side koelkast met een topklasse koelkwaliteit die weinig geluid maakt? Dan is de Haier HSR3918ENPB een zeer goede keuze.

+ Supervries- en superkoelfunctie.

+ Uitneembare plateaus die je gemakkelijk kan schoonmaken.

+ No Frost functionaliteit, waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien.

– Geen ijsblokjes dispenser.

Bekijk het product op:

6. Veripart VPKVC200W

Op zoek naar een goedkope vrijstaande koelvriescombinatie? Dan is de Veripart VPKVC200W een zeer goede keuze. Deze goede koelkast is een licht gewicht met zijn 67 kilogram. Daarnaast heeft hij een koelruimte van 257 liter en een vriesgedeelte van 94 liter. Dit is voldoende voor een huishouden van 5 personen of meer.

 

Deze koelvriescombinatie heeft een snelvriesfunctie en een superkoelfunctie, hierdoor zijn alle boodschappen binnen no time op de geschikte temperatuur.

 

Met zijn scherpe prijs is de Veripart VPKVC200W een aanrader als koelvriescombinatie. De deur van de koelkast is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. Tevens ontstaan er door de roestvrijstalen deur minder snel krassen.

+ Beschikt over een vershoudzone, waardoor je je verse boodschappen langer kan bewaren.

+ Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

+ Ruime koelvriescombinatie met 257 liter koelruimte

– Vrij luid met een geluidsniveau van 41 decibel.

Bekijk het product op:

7. LG GSJ361DIDV Door-in-Door

Deze Amerikaanse deur-in-deursysteem koelkast van LG is een gigantische koelkast met veel functionaliteiten.

 

De LG GSJ361DIDV Door-in-Door heeft een koelgedeelte van 400 liter en een vriesgedeelte van 206 liter. Hierdoor kan je super veel boodschappen kwijt.

 

Ideaal voor grote gezinnen en huishoudens. Met een water- en ijsdispenser heb je altijd ijskoud water en ijsblokjes tot je beschikking.

 

De koelkast heeft het vriesgedeelte aan de linkerkant met een supervriesfunctie, waardoor je de boodschappen extra snel kunt invriezen. Met een topklasse bouwkwaliteit gaat deze koelkast jarenlang mee.

+ No Plumbing systeem, waardoor de ijs- en waterdispenser geen waterleiding nodig heeft.

+ Flexibele indeling met verstelbare plateaus.

+ Laag geluidsniveau van 39 decibel voor een Amerikaanse koelkast.

– Heeft een minimale omgevingstemperatuur van 16 °C, waardoor hij niet geschikt is voor de garage of schuur.

Bekijk het product op:

8. Liebherr TP 1410-22

9. Samsung RB38T705CB1

De Liebherr TP 1410-22 is een stille vrijstaande koelkast tafelmodel die zeer compact is. Hierdoor is hij geschikt voor de kleinere keukens.

 

De koelkast is perfect voor de boodschappen van 2 personen en heeft een inhoud van 136 liter. De plateaus in de koelkast zijn uitneembaar, waardoor je ze gemakkelijk kan schoonmaken.

 

De koelkast heeft een geluidsniveau van 37 decibel, waardoor hij relatief weinig geluid maakt. Dankzij de stevige legplateaus kan je ook zwaardere producten kwijt op de plateaus.

+ Plateaus en deurvakken gemaakt van veiligheidsglas.

+ Plateaus zijn in hoogte aan te passen.

+ Maakt weinig geluid met een geluidsniveau van 37 decibel.

– Heeft geen afgedekte condensor, waardoor je deze vrij moet houden van stof.

Bekijk het product op:

Met de Samsung RB38T705CB1 heb je een energiezuinige koelvriescombinatie die een echte aanwinst is voor je keuken. Met energielabel C zal hij weinig stroom verbruiken.

 

De koelkast beschikt over een multifunctioneel flessenplateau, waar je gemakkelijk je flessen fris of wijn kwijt kunt. Dankzij het brede deurvak kan je in de deur zelfs grotere flessen (tot 2 liter) kwijt.

 

Het koelgedeelte van de koelkast heeft een netto inhoud van 276 liter en het vriesgedeelte 114 liter. Dit betekent dat deze koelvriescombinatie geschikt is voor de boodschappen van 5 personen of meer.

 

De Samsung RB38T705CB1 beschikt ook over een supervries- en superkoelfunctie.

+ No Frost functionaliteit, waardoor je het vriesgedeelte niet hoeft te ontdooien.

+ Super stil met een geluidsniveau van 35 decibel.

+ Bevat een handig flessenrek.

– Geen hevelgreep, waardoor je de deur minder gemakkelijk opent.

Bekijk het product op:

10. Samsung RS68A8821SL

Deze Amerikaanse koelkast, van het beste koelkast merk Samsung, heeft een totale inhoud van 609 liter. Hierdoor kan je bijna drie volle winkelwagens kwijt.

 

De Samsung RS68A8821SL beschikt over een water- en ijsdispenser, waardoor je gemakkelijk ijskoud water kan pakken. Met een maximaal geluidsniveau van 36 decibel maakt hij weinig geluid.

 

De deur is gemaakt van RVS, hierdoor gaat de deur lang mee en kan je hem simpel schoonmaken.

 

Het vriesgedeelte van de koelkast beschikt over de No Frost functionaliteit, waardoor je hem niet hoeft te ontdooien. Daarnaast zijn de plateaus uitneembaar en zijn ze gemaakt van veiligheidsglas.

 

Tot slot heeft deze Samsung koelkast de Smart Conversion functionaliteit, waardoor je het vriesgedeelte ook kan instellen als koelgedeelte.

+ Beschikt over supervries- en superkoelfunctie.

+ Handig open deur alarm, voor als je vergeten bent de deur dicht te doen.

+ Je krijgt een eierrekje erbij en hij beschikt over een flessenrek.

– Geen vershoudzone aanwezig in de koelkast.

Bekijk het product op:

Op zoek naar andere goede koelkasten?

 

Ben je juist op zoek naar de beste retro koelkast, beste inbouw koelkast of de beste goedkope koelkast?

 

Huishoudboulevard heeft voor dit type koelkasten ook een mooie selectie gemaakt. Hierdoor kun je gemakkelijk een keuze maken voor de beste koelkast!

Over de auteur

Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.
Picture of HuishoudBoulevard
HuishoudBoulevard
Sinds 2022 helpt HuishoudBoulevard consumenten bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Of je nu op zoek bent naar de beste wasmachine of koelkast voor in je woning, of simpelweg een nieuwe stofzuiger nodig hebt. Ons team bestaat uit ervaren online marketeers met een gedeelde passie voor de nieuwste elektronische technologieën. Door middel van gedegen onderzoek weet het team als geen ander de juiste informatie boven tafel te krijgen.