Home / toplijsten / Beste Afzuigkappen / De 8 beste schuine afzuigkappen van 2024

Top 8 beste schuine afzuigkappen van 2024

De beste schuine afzuigkappen

Ben je specifiek op zoek naar een schuine afzuigkap en vraag je je af welke je het beste kunt kopen? Wij zetten de 8 beste schuine afzuigkappen van 2024 voor je op een rijtje!

Wat is een schuine afzuigkap?

Een schuine afzuigkap is, zoals de naam al doet vermoeden, een afzuigkap met een schuine kap in plaats van een horizontale kap. Dit ziet er niet alleen luxe en modern uit, maar zorgt er ook voor dat je minder snel je hoofd stoot tijdens het koken. Zeker voor lange mensen een aanrader!

Hoe we hebben gekozen

Hoge afzuigcapaciteit

In onze toplijst vind je alleen afzuigkappen met een hoge afzuigcapaciteit. Zo ben je verzekerd van een goede afzuiging van alle kookdampen en geurtjes.

Laag geluidsniveau

Bij het samenstellen van onze toplijst hebben we gezocht naar afzuigkappen met een laag geluidsniveau. Wel zo prettig!

Energieklasse

Met een zuinige afzuigkap bespaar je al snel een paar tientjes per jaar. We zijn daarom op zoek gegaan naar afzuigkappen met een goed energielabel.

Extra functies

Een intensiefstand, randafzuiging of een elektronische reinigingsindicatie. Allemaal voorbeelden van extra functies die de ene afzuigkap onderscheiden van de ander.

De 8 beste schuine afzuigkappen

De beste schuine afzuigkap is de ETNA AD780ZT. Ben je benieuwd waarom? In onderstaande toplijst lees je alles over de functies, specificaties en voor- en nadelen van de top 8 schuine afzuigkappen van 2024. 


  1. ETNA AD780ZT
  2. AEG DVE5671HG
  3. CENDO KR71EPDZ
  4. Beko HCA63640BH
  5. Bomann DU 7606 G
  6. ETNA AD570ZT
  7. Bosch DWK97JM60 Serie
  8. Siemens LC87KHM60 iQ300

1. ETNA AD780ZT

De ETNA AD780ZT is 80 cm breed en beschikt over een afzuigcapaciteit van maar liefst 634 m3/h. Dit vermogen is verdeeld over 4 afzuigstanden, waaronder een intensiefstand. Deze stand zorgt ervoor dat je in korte tijd een grote hoeveelheid kookdampen kunt afzuigen.

Ondanks zijn hoge afzuigcapaciteit is het maximale geluidsniveau van de ETNA AD780ZT slechts 59 decibel. Dit maakt hem relatief stil. En als dit alles nog niet genoeg is beschikt hij ook nog over een elektronische reinigingsindicatie. Deze functie geeft aan wanneer het tijd is om de vetfilters schoon te maken en/of te vervangen.

Naast de vele voordelen beschikt dit model  (zoals ieder model) ook over enkele nadelen. Eén voorbeeld hiervan is het ontbreken van de mogelijkheid om de afzuigkap te bedienen via een app. Ook is de prijs van de ETNA AD780ZT relatief hoog in vergelijking tot andere afzuigkappen in deze lijst.

  1. Elektronische reinigingsindicator

  2. Hoge afzuigcapaciteit van 634 m3/h met intensiefstand

  3. Mooie design met schuine kap

 1. Relatief hoge prijs
 2. Met 80 cm minder geschikt voor grote kookplaten (5 of 6 pits)
 3. Niet te bedienen via een app
 • Maximale afzuigcapaciteit: 634 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 59 dB
 • Breedte: 80 cm
 • Aantal standen: 4
 • Energieklasse: A

2. AEG DVE5671HG

De AEG DVE5671HG is slechts 60 cm breed terwijl hij over een afzuigcapaciteit van maar liefst 700m3/h beschikt! Door middel van Touch Control heb je de keuze uit 4 afzuigstanden, waaronder een intensiefstand. Een unieke functie van deze afzuigkap is de Hob2Hood functie, waarmee je de afzuigkap via de kookplaat kunt bedienen. Hiervoor heb je echter wel een AEG kookplaat nodig die deze functie ondersteund.

Een andere handige functie van dit model is randafzuiging. Dit zorgt ervoor dat de afzuigkap meer kookluchten kan afzuigen met een lager energieverbruik en geluidsniveau.

Het feit dat de afzuigkap slecht 60 cm breed is brengt ook een nadeel met zich mee, namelijk dat hij hierdoor minder geschikt is voor grote kookplaten (5 of 6 pits). Een andere nadeel is dat hij relatief prijzig is ten opzichte van andere schuine afzuigkappen.    

 1. Hoge afzuigcapaciteit van 700 m3/h
 2. Randafzuiging
 3. Hob2Hood functie: verbinding met kookplaat
 4. Zeer stil met een maximaal geluidsniveau van 52 dB
 1. Met 60 cm niet geschikt voor grote kookplaten (5 of 6 pits)
 2. Geen elektronische reinigingsindicatie
 3. Relatief duur
 • Maximale afzuigcapaciteit: 700 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 54 dB
 • Breedte: 59,8 cm
 • Aantal standen: 3
 • Energieklasse: A

3. CENDO KR71EPDZ

De beste schuine afzuigkap van 90 cm is de CENDO KR71EPDZ. De Eco Powerdrive motor levert een zuigvermogen van 850 m3/h op de hoogste stand. En dit ook nog eens met aan laag energieverbruik dat wordt aangeduid met energielabel A+. De CENDO beschikt over randafzuiging en hoge kwaliteit Ledverlichting, zodat je altijd goed zicht hebt op je gerechten.

Een nadeel van de ingebouwde ledverlichting is dat deze niet dimbaar is. De afzuigkap gebruiken als sfeerverlichting in je keuken zit er dus helaas niet in. Wil je liever een variant mét dimbare ledverlichting? Kies dan voor de CENDO KR71EPDZ-DIM.

De afzuigkap is beschikbaar in 2 kleuren: zwart of wit. De behuizing is gemaakt van glas, wat als nadeel heeft dat dit materiaal gevoeliger is voor krassen en andere beschadigingen.

Ben je specifiek op zoek naar een afzuigkap van 90 cm maar hoef deze niet perse schuin te zijn? Bekijk dan onze toplijst met beste afzuigkappen van 90 cm.    

  1. Zeer hoge afzuigcapaciteit van 850 m3/h

  2. Energielabel A+

  3. Randafzuiging

 1. Geluidniveau van 69 dB
 2. Glazen behuizing: beschadigt sneller
 • Maximale afzuigcapaciteit: 850 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 54 dB
 • Breedte: 90 cm
 • Aantal standen: 5
 • Energieklasse: A+

4. Beko HCA63640BH

De Beko HCA6340BH heeft een hoge afzuigcapaciteit van 623 m3/h en is geschikt voor kookplaten van 60 cm breed. De afzuigkap is met een energielabel A vrij zuinig en beschikt over 3 afzuigstanden wat vrij standaard is.

 

Opvallend aan de Beko is het moderne design dat uit een zwarte plaat bestaat in een mooi afgewerkte RVS behuizing. Daarnaast beschikt de afzuigkap over handige touchscreen bediening en heldere ledverlichting.

 

Met een geluidsniveau van 67dB is hij echter vrij luid. Ook op het gebied van luxe functies zoals randafzuiging kun je beter voor een andere model kiezen. Maar ben je op zoek naar een moderne en stijlvolle afzuigkap met een hoge afzuigcapaciteit en een laag energieverbruik? Dan is de Beko HCA6340BH een goede keuze voor jou!

  1. Hoge afzuigcapaciteit van 623 m3/h

  2. Energielabel A

  3. Moderne- en luxe uitstraling

  1. Geluidniveau van 67 dB

  2. Geen extra functies

 • Maximale afzuigcapaciteit: 623 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 67 dB
 • Breedte: 59,3 cm
 • Aantal standen: 3
 • Energieklasse: A

5. Bomann DU 7607 G – Beste goedkope schuin afzuigkap

Moet je iets meer op je budget letten maar wil je wel waar voor je geld? Dan is de Bomann DU 7607 G absoluut de beste schuine afzuigkap voor jou!

De afzuigkap scoort misschien iets minder dan de andere afzuigkappen op het gebied van afzuigvermogen, energielabel en geluidsniveau, maar dit maakt de prijs meer dan goed! Daarnaast beschikt hij nog steeds over een afzuigcapaciteit van 302 m3/h wat helemaal niet zo slecht is.

Met 68 dB aan geluidsniveau is hij vrij luid en met een energielabel B is het niet de zuinigste afzuigkap in de lijst. Het design ziet er daarentegen modern uit met een zwarte glazen plaat aan de voorzijde en een bijpassende zwarte behuizing.

De 3 afvoerstanden en ingebouwde ledverlichting maken deze afzuigkap een prima keuze wanneer je minder kunt/wilt uitgeven aan een afzuigkap!

  1. Prijstip  

  2. Mooi zwart design met glasplaat 

  1. Afzuigcapaciteit van 303 m3/h

  2. Geluidniveau van 68 dB

  3. Energielabel B

 • Maximale afzuigcapaciteit: 302 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 67 dB
 • Breedte: 68 cm
 • Aantal standen: 3
 • Energieklasse: B

6. ETNA AD570ZT

De ETNA AD570ZT heeft met zijn afgeronde hoeken een bijzonder en modern design. In het midden van de schuine kap bevinden zich tiptoetsen waarmee je de 4 afzuigstanden en de ledverlichting (2 stuks) bedient.

Naast het uiterlijk bevat de afzuigkap nog meer kwaliteiten, zoals een hoge afzuigcapaciteit van 720 m3/h en een elektrische reinigingsindicatie. Dit zorgt ervoor dat je een signaaltje krijgt wanneer het tijd is om de filters schoon te maken.

De ETNA AD570ZT is 70 cm breed en relatief stil met een maximaal geluidsniveau van 65 dB. De behuizing is RVS en het energielabel van dit model is A, wat hem vrij zuinig maakt.

Het ontbreken van een intensiefstand en timer zorgen ervoor dat deze afzuigkap niet hoger in de lijst staat.

 1. Geschikt voor grote keukens van 30 m3 of meer
 2. Met 65 dB vrij stil
 3. Automatische reinigingsindicatie
 1. Geen intensiefstand
 2. Geen timer
 • Maximale afzuigcapaciteit: 580 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 65 dB
 • Breedte: 70 cm
 • Aantal standen: 4
 • Energieklasse: A

7. Bosch DWK97JM60 Serie 6

Ben je op zoek naar een brede afzuigkap met een hoge afzuigcapaciteit? Dan is de Bosch DWK97JM60 Serie 6 de afzuigkap voor jou. De afzuigkap is namelijk 90 cm breed en beschikt over 730 m3/h aan afzuigcapaciteit.

De Ecosilence Drive motor zorgt ervoor dat hij een energielabel A+ krijgt, zonder dat hij hiervoor afzuigkracht inlevert. Met de DirectSelect bediening kun je eenvoudig het gewenste vermogen en hoeveelheid licht instellen. Ook is de Bosch met een geluidsniveau van 54 dB erg stil.

Bovenstaande kwaliteiten vertalen zich helaas ook door naar de prijs, deze is namelijk relatief hoog vergeleken met andere modellen. Ook mist het model een automatische reinigingsindicatie en ingebouwde timer.

Kortom: speelt de prijs voor jou een minder belangrijke rol en ben je op zoek naar een brede afzuigkap met een zeer hoge zuigkracht en duurzaam energielabel? Dan is de Bosch DWK97JM60 Serie 6 een uitstekend keuze!

 1. Ecosilence Drive motor met 730 m3/h afzuigcapaciteit

 2. Energielabel A+

 3. DirectSelect bediening

 1. Relatief duur
 2. Geen automatische reinigingsindicatie
 • Maximale afzuigcapaciteit: 730 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 54 dB
 • Breedte: 89 cm
 • Aantal standen: 3
 • Energieklasse: A+

8. Siemens LC87KHM60 iQ300

Het laatste model in onze toplijst beste schuine afzuigkappen is van het merk Siemens. De Siemens LC87KHM60 iQ300 heeft een zuigvermogen van 680 m3/h en een automatisch terugschakelende intensiefstand.

Ook is hij met een maximaal geluidsniveau van 56 dB één van de stilste afzuigkappen in de lijst. De afzuigkap is zowel geschikt voor luchtafvoer als recirculatie en is 79 cm breed. De RVS behuizing in combinatie met een zwarte glasplaat aan de voorzijde zorgt voor een modern design.

Een nadeel van dit model is dat hij slechts over 3 afvoerstanden beschikt. Voor een afzuigkap binnen deze prijsklasse mag je toch wel meer verwachten.

 1. Met 56 dB zeer stil

 2. Automatische terugschakelende intensiefstand

 1. Slechts 3 afvoerstanden

 2. Vrij prijzig

 • Maximale afzuigcapaciteit: 680 m3/h
 • Geluidsniveau hoogste stand: 56 dB
 • Breedte: 79 cm
 • Aantal standen: 3
 • Energieklasse: A

De beste afzuigkappen vind je bij HuishoudBoulevard

Bij HuishoudBoulevard helpen we je graag bij het vinden van de beste huishoudelijke apparaten! Kijk voor nog meer afzuigkap toplijsten op onze pagina beste afzuigkappen.

 

Op zoek naar een ander huishoudelijk apparaat? Bekijk dan een van onze andere toplijsten.

Gerelateerde toplijsten

Over de auteur

Picture of Eddie
Eddie
Eddie heeft al ruim 3 jaar ervaring in het schrijven van content. Het liefst schrijft hij over producten die elektronische componenten & technologieën bevatten. Voorbeelden hiervan zijn huishoudelijke apparaten, zoals afzuigkappen, wasmachines of kookplaten. Als online marketeer weet hij door middel van gedegen onderzoek als geen ander de juiste informatie boven water te halen!
Picture of Eddie
Eddie
Eddie heeft al ruim 3 jaar ervaring in het schrijven van content. Het liefst schrijft hij over producten die elektronische componenten & technologieën bevatten. Voorbeelden hiervan zijn huishoudelijke apparaten, zoals afzuigkappen, wasmachines of kookplaten. Als online marketeer weet hij door middel van gedegen onderzoek als geen ander de juiste informatie boven water te halen!