1. Huishoudboulevard
  2. /
  3. Afzuigkappen
  4. /
  5. 5x de tofste functies van afzuigkappen

5x de tofste functies van afzuigkappen

Schuine wandschouw afzuigkap die open staat

 

Wanneer je aan toffe functies denkt, denk je misschien niet meteen aan een afzuigkap. Toch zijn er een aantal handige functies die je tijd in de keuken aanzienlijk aangenamer zullen maken! Bekijk hier de 5 tofste functies van afzuigkappen.

 

Top 5 tofste functies van afzuigkappen

 

Een aantal van functies van de top 5 tofste functies van afzuigkappen leggen zichzelf al uit. Toch kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet meteen weet waar we het over hebben wanneer we praten over randafzuiging of een naloopfunctie. Daarom lees je hieronder wat de functies precies inhouden!

 

1. Randafzuiging bij afzuigkap: verhoogde afzuigcapaciteit

 

Een afzuigkap met randafzuiging zuigt 26% meer kooklucht af dan een standaard afzuigkap. Maar wat is randafzuiging bij een afzuigkap precies? Randafzuiging is gericht op het afzuigen van kookdampen aan alle randen van de afzuigkap, terwijl een standaard afzuigkap voornamelijk de middelste kooklucht afzuigt.

 

Het voordeel van een afzuigkap met randafzuiging is dat geen enkel luchtje meer ontsnapt aan de zuigkracht zonder dat deze meer lawaai maakt. Randafzuiging komt bij bijna elk type afzuigkap voor.

 

Bekijk alle afzuigkappen met randafzuiging op Coolblue en verwijder tot 26% meer kookdampen!

Randafzuiging afzuigkap

 

2. Elektronische reinigingsindicatie: vergeet nooit meer je filters schoon te maken

Wanneer had je ook al weer voor het laatst de filters van je afzuigkap schoongemaakt? Met een elektrische reinigingsindicatie hoef je je dit nooit meer af te vragen! Zo geeft de afzuigkap automatisch een seintje wanneer het tijd is om de filters schoon te maken. Handig toch?

 

De verzadigingsindicatie voorkomt dat de filters van je afzuigkap volraken. Volle vetfilters zorgen ervoor dat de afzuigkap minder goed afzuigt en kookdampen in je keuken blijven hangen. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot brand!

 

Het is daarom belangrijk dat je de vetfilters in je afzuigkap regelmatig schoonmaakt. Benieuwd naar hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan onze blog over afzuigkap filters schoonmaken.

 

De elektronische reinigingsindicatie komt bij diverse type afzuigkappen voor. Bekijk het aanbod afzuigkappen met reinigingsindicatie van Coolblue en vergeet nooit meer je afzuigkap filter schoon te maken!

Reinigingsindicatie

 

3. Connectivity functie: verbinding tussen kookplaat en afzuigkap

 

Misschien wel de tofste functie van een afzuigkap, een afzuigkap die in connectie staat met je kookplaat! Met de connectivity functie wordt je afzuigkap automatisch ingeschakeld en past het de afzuigstand automatisch aan op je kookplaat.

 

Gokken welke stand je nodig hebt tijdens het koken is hiermee verleden tijd. Wanneer jij bijvoorbeeld je kookplaat hoger zet, en je afzuigkap harder moet gaan zuigen, dan gebeurt dit volledig automatisch!

 

Er zijn diverse merken die de verbinding tussen je kookplaat en afzuigkap mogelijk maken. Om de connectivity functie te gebruiken heb je echter wel een kookplaat nodig die deze functie heeft, zoals de Hob2Hood van AEG, InTouch van Novy of Con@activity van Miele.

Bekijk op Coolblue alle afzuigkappen die met een kookplaat communiceren.

Connectivity functie afzuigkap

 

4. Naloopfunctie: automatisch uitschakelen van de afzuigkap

 

Een andere automatische functie is de naloopfunctie. Deze handige functie zorgt ervoor dat na het uitschakelen van de afzuigkap deze nog enige tijd verder draait, om zo de laatste kookluchten te verwijderen. Daarna schakelt de afzuigkap zich na 5 á 10 minuten automatisch uit.

 

Je herkent de naloopfunctie op je afzuigkap aan het kloksymbooltje. Dus heb je geen zin om 10 minuten na het koken handmatig je afzuigkap uit te zetten? Druk dan simpelweg op dit symbooltje en de afzuigkap schakelt na enige tijd automatisch uit!

Naloopfunctie afzuigkap

 

5. Dimbare Ledverlichting: voor de juiste lichtsterkte

 

De dimbare Ledverlichting zorgt ervoor dat je zelf de sterkte van het licht kunt bepalen. Handig wanneer je ’s avonds je afzuigkap als sfeerverlichting wilt gebruiken of juist extra licht nodig hebt bij het lezen van een verpakking. Ledverlichting dimbaar

 

Meer informatie over afzuigkappen?

 

Wil je na het ontdekken van bovenstaande tofste functies van afzuigkappen meer lezen over afzuigkappen? Kijk dan op onze blogpagina of bekijk één van de toplijsten beste afzuigkappen.